Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Επίκεντρο της εορτής των Αγίων Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Μάραθος Αγράφων

ΚΥΡΙΑΚΉ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Επίκεντρο της εορτής των Αγίων Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Μάραθος Αγράφων, όπου δεσπόζει ο ιστορικός ομώνυμος πανηγυρίζων Ιερός Ναός και την επομένη Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στην του Αγίου Νεκταρίου, η Κρέντη αλλά και το μετόχι της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                                                     
        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΟΙ ΑΝΕΛ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, έκανε σήμερα (17/11/2013) την εξής δήλωση:

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους απαγόρευσε στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα, την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 15-11-2013

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :
Ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού 2014 και τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης.Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στη Λαμία οι δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου : Ειδική για την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας έτους 2014 και Τακτική με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σε ότι αφορά την Ειδική Συνεδρίαση, συζητήθηκε και εγκρίθηκε το μοναδικό θέμα του προϋπολογισμού, ο οποίος συντάχθηκε με τα εξής χαρακτηριστικά :

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


 


Λαμία, Νοέμβριος 2013

Αν η επέτειος του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα. 

Σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Όμως τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα κομμάτι της ιστορίας μας, αλλά και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 15 Νοεμβρίου 2013.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Αρ. Πρωτ. : 4118
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΤαχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ελληνική πολιτεία για να αποδώσει έμπρακτα έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας εναντίον των κατακτητών καθιέρωσε την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η μάχη αυτή είναι σταθμός στην αντιστασιακή δράση στην Ελλάδα και αποτελεί- χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα- φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.