Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Η απάντηση του Υπουργού μεταφορών στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 αναφορικά με την οδική απομόνωση της ΕυρυτανίαςΑρ.Πρωτ Α/007                                      Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013Η απάντηση του Υπουργού μεταφορών στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 αναφορικά με την οδική απομόνωση της Ευρυτανίας με την Θεσσαλία και το Νομό Καρδίτσας μέσω του επαρχιακού δρόμου Μαυρόλογγο Κλειτσού Ευρυτανίας.


Η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κου Χρυσοχοϊδη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν εκπλήσσει, άλλωστε είχαμε προβλέψει σχετικά την απάντηση του γνωρίζοντας ότι η εύκολη λυση θα ήταν να δηλώσει αναρμόδιος, όπως και το έπραξε «πετώντας» από το υπουργικό του γραφείο την απομόνωση της Ευρυτανίας και τις ιστορικές ευθύνες τις οποίες έχει και η παράταξη του, για την εγκατάλειψη και την εξαθλίωση της Ευρυτανίας μας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τα έργα:    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία     25-10-2013
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                              


                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑπό Δευτέρα 28/10/2013 έως Πέμπτη 31/10/2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αυτοδιοίκησης , θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης για την οικονομική κρίση και πως επηρεάζει αυτή την Αυτοδιοίκηση.
       
              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία  29-10-2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τα έργα: «Διευθέτηση του υφιστάμενου  Χ.Υ.Τ.Α. και επέκταση κυττάρου στη θέση «Νευρόπολη» Δήμου Λαμιέων» και «Επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας», συνολικού προϋπολογισμού 18.717.990,00 €.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στα πλαίσια της εκχώρησης προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για υλοποίηση δράσεων διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), τα έργα:

«Μήνυμα του Πολιτευτή Ν. Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Μπακόλα για την 28η Οκτωβρίου 1940»Αρ.Πρωτ Α/006                                      Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013
28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα έναρξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου και εμπλοκής της πατρίδος μας στον Β´ παγκόσμιο πόλεμο
Το "ΟΧΙ" και η αρχή του αγώνα βρήκε τους Έλληνες ομόψυχους, ετοιμοπόλεμους, αξιόμαχους και ανένδοτους απέναντι στους φασίστες.

Τιμούμε τους Έλληνες αγωνιστές αδελφούς μας που έπεσαν υπέρ πατρίδος.

Κατευθείαν στα βαθιά η φεγγουλη........ «Συνάντηση της Αναπληρώτριας Δημάρχου Αγράφων με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη,  σήμερα  Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στο γραφείο του στο Υπουργείο στην Αθήνα.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, της άδειας για τη χρήση του λεωφορείου των Αγράφων και εκτός ορίων του Δήμου, για τη δημιουργία υποτυπώδους γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας και τέλος για την εγκατάσταση γρήγορου ιντερνέτ σε όλο Δήμο.