Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία     25-10-2013
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑπό Δευτέρα 28/10/2013 έως Πέμπτη 31/10/2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αυτοδιοίκησης , θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης για την οικονομική κρίση και πως επηρεάζει αυτή την Αυτοδιοίκηση.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 24-10-2013


                                                               ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :
Με πρόταση του Περιφερειάρχη συμφωνήθηκε το κλείσιμο και η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη γενική απεργία που προτίθενται να προχωρήσουν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στη Λαμία η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ξεκίνησε με συζήτηση για κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα πριν την ημερήσια διάταξη.
Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επεσήμανε πως
-          Παρά το ότι οδεύουμε στο τέλος του 2013 και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, δεν έχουν ακόμα αποδοθεί στις Περιφέρειες τα χρήματα που δικαιούνται (ΚΑΠ), με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσχέρειες στον περιφερειακό προγραμματισμό.
-          Στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των Περιφερειών, επιβεβαιώθηκε πως η στάση του κράτους υποβαθμίζει την αυτοδιοίκηση και απαξιώνει τις αιρετές περιφέρειες
Έτσι, πρότεινε  και συμφωνήθηκε ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο: