Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με λαμπρότητα και τιμές η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ σε όλη την Ευρυτανία




Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με αποκορύφωμα της εορτής τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 28ης τόσο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα όσο και στα χωριά του Δήμου Αγράφων που λειτουργούν Σχολεία.

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - Θρησκευτική και Πνευματική εκδήλωση προς τιμήν του Οσίου Ανδρέα του Ερημίτη - ΑΘΗΝΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η απάντηση του Υπουργού μεταφορών στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 αναφορικά με την οδική απομόνωση της Ευρυτανίας



Αρ.Πρωτ Α/007                                      Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013



Η απάντηση του Υπουργού μεταφορών στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 αναφορικά με την οδική απομόνωση της Ευρυτανίας με την Θεσσαλία και το Νομό Καρδίτσας μέσω του επαρχιακού δρόμου Μαυρόλογγο Κλειτσού Ευρυτανίας.


Η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κου Χρυσοχοϊδη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν εκπλήσσει, άλλωστε είχαμε προβλέψει σχετικά την απάντηση του γνωρίζοντας ότι η εύκολη λυση θα ήταν να δηλώσει αναρμόδιος, όπως και το έπραξε «πετώντας» από το υπουργικό του γραφείο την απομόνωση της Ευρυτανίας και τις ιστορικές ευθύνες τις οποίες έχει και η παράταξη του, για την εγκατάλειψη και την εξαθλίωση της Ευρυτανίας μας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τα έργα:



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία     25-10-2013
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                              






                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Από Δευτέρα 28/10/2013 έως Πέμπτη 31/10/2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αυτοδιοίκησης , θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης για την οικονομική κρίση και πως επηρεάζει αυτή την Αυτοδιοίκηση.




       
              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία  29-10-2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              
                                         



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τα έργα: «Διευθέτηση του υφιστάμενου  Χ.Υ.Τ.Α. και επέκταση κυττάρου στη θέση «Νευρόπολη» Δήμου Λαμιέων» και «Επέκταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας», συνολικού προϋπολογισμού 18.717.990,00 €.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στα πλαίσια της εκχώρησης προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για υλοποίηση δράσεων διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), τα έργα:

«Μήνυμα του Πολιτευτή Ν. Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Μπακόλα για την 28η Οκτωβρίου 1940»



Αρ.Πρωτ Α/006                                      Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013








28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα έναρξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου και εμπλοκής της πατρίδος μας στον Β´ παγκόσμιο πόλεμο
Το "ΟΧΙ" και η αρχή του αγώνα βρήκε τους Έλληνες ομόψυχους, ετοιμοπόλεμους, αξιόμαχους και ανένδοτους απέναντι στους φασίστες.

Τιμούμε τους Έλληνες αγωνιστές αδελφούς μας που έπεσαν υπέρ πατρίδος.

Κατευθείαν στα βαθιά η φεγγουλη........ «Συνάντηση της Αναπληρώτριας Δημάρχου Αγράφων με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο»





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη,  σήμερα  Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στο γραφείο του στο Υπουργείο στην Αθήνα.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, της άδειας για τη χρήση του λεωφορείου των Αγράφων και εκτός ορίων του Δήμου, για τη δημιουργία υποτυπώδους γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας και τέλος για την εγκατάσταση γρήγορου ιντερνέτ σε όλο Δήμο.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ




    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία     25-10-2013
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                              



                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Από Δευτέρα 28/10/2013 έως Πέμπτη 31/10/2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αυτοδιοίκησης , θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης για την οικονομική κρίση και πως επηρεάζει αυτή την Αυτοδιοίκηση.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 24-10-2013


                                                               ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :
Με πρόταση του Περιφερειάρχη συμφωνήθηκε το κλείσιμο και η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη γενική απεργία που προτίθενται να προχωρήσουν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στη Λαμία η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ξεκίνησε με συζήτηση για κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα πριν την ημερήσια διάταξη.
Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επεσήμανε πως
-          Παρά το ότι οδεύουμε στο τέλος του 2013 και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, δεν έχουν ακόμα αποδοθεί στις Περιφέρειες τα χρήματα που δικαιούνται (ΚΑΠ), με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσχέρειες στον περιφερειακό προγραμματισμό.
-          Στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των Περιφερειών, επιβεβαιώθηκε πως η στάση του κράτους υποβαθμίζει την αυτοδιοίκηση και απαξιώνει τις αιρετές περιφέρειες
Έτσι, πρότεινε  και συμφωνήθηκε ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Ίβρος Εμείς θέλουμε οι δημότες να έχουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις δημοτικές εγκαταστάσεις

 Στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου του Δ.Σ. Δήμου Καρπενησίου σε θέμα ημερήσιας διάταξης η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την εκμίσθωση των δημοτικών γηπέδων 5X5 του Καρπενησίου (Αγίων Ευρυτάνων και Προφήτη Ηλία). Παρόλο που είχε αρνητική απόφαση κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου. Όμως η Δημοτική Αρχή πέρασε πλειοψηφικά την απόφαση για εκμίσθωση των γηπέδων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου (δεσμευόμενος της πλειοψηφικής απόφασης του Συμβουλίου του) καταψήφισαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, σε εκδήλωση για τη Διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 21-10-2013

                                                 
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον χαιρετισμό και τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά ξεκίνησε η συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στη Λαμία με τη διοργάνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ταξιδεύουμε για την Υγεία από το Νοσοκομείο Υγεία και το Δήμο Καρπενησίου 1200 Ασθενείς/3500 εξετάσεις



Καρπενήσι, 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και φαρμακευτικό/υγειονομικό υλικό στους κατοίκους της Ευρυτανίας προσέφερε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου, μέσω του προγράμματος «Ταξιδεύουμε  για την Υγεία».
Συγκεκριμένα, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, κλιμάκιο 56 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούνταν από 26 ιατρούς ,14 διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στο Καρπενήσι, όπου εξέτασε περίπου 1.200 κατοίκους της Ευρυτανίας και πραγματοποίησε 3.500 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.
Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα γιατρών που περιλάμβανε τρεις παθολόγους, τέσσερις καρδιολόγους, δύο χειρουργούς, δύο οφθαλμίατρους, δύο παιδίατρους, πλαστικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, δύο γυναικολόγους, δύο ορθοπεδικούς, δύο ωτορινολαρυγγολόγους, δύο ακτινοδιαγνώστες, αναισθησιολόγο, ουρολόγο και πνευμονολόγο στο Συνεδριακό Κέντρο του Καρπενησίου που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 22 Οκτωβρίου 2013.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729








-----------------------------------------------------------------------------------

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας υπενθυμίζοντας τους αγώνες των λαών και την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.
Ο φετινός εορτασμός αποσκοπεί στο να συμβάλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού από τα οποία δεινοπάθησε η χώρα μας την περίοδο της κατοχής, να αποτελέσει γιορτή για τη δημοκρατία και κυρίως μια ευκαιρία υπενθύμισης και προβολής αξιών θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ξέχασε νωρίς ο Δήμαρχος Καρπενησίου πως αιτία των ανωτέρω αναφερομένων εξαθλιωτικών συνθηκών στο Νομό,





Αρ. Πρωτ. Α044                          Καρπενήσι, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ώρα που οι Ευρυτάνες πολίτες συρρέουν σε προσφορές ιδιωτικών θεραπευτηρίων στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου για απλές επισκέψεις σε ιατρούς λες και πρόκειται για «βομβαρδισμένη επαρχία του Ιράκ» , έχοντας σχεδόν  απολέσει το αναφαίρετο δικαίωμα μας για δημόσια και δωρεάν υγειονομική κάλυψη από τις δημόσιες μονάδες παροχών υγείας του Νομού οι οποίες με πολιτικές λογιστικών πλεονασμάτων καταρρέουν , την ώρα που τα συσσίτια του δήμου αυξάνονται και η ανεργία μαστίζει το νομό Ευρυτανίας τόσο στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού αλλά και ακόμα περισσότερο στην νεολαία μας, την ώρα που τα λουκέτα στο κέντρο του Καρπενησίου δεν έχουν τέλος, την στιγμή που ο Ευρυτανικός λαός καλείται για ακόμα μια φορά να ξεπαγιάσει απ το κρύο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle (DW) που υπογράφει ο Παναγιώτης Κουπαράνης στις 21/10/13 , ότι 60 δήμαρχοι ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμαρχος του Καρπενησίου αποδέχονται να συμμετάσχουν στην Νυρεμβέργη υπό τον Φούχτελ τον υπουργό της Μέρκελ για την «κατεχόμενη Ελλάδα»,

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Εκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                             ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                       ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία  17 Οκτωβρίου 2013
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  σας γνωρίζει ότι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Νόμο 4049/2012 (Άρθρο 22), είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στη χωρική της αρμοδιότητα. Ο ανωτέρω νόμος θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου να εκδοθούν οι εν λόγω άδειες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 17 Οκτωβρίου 2013.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Αρ. Πρωτ. : 3557
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
-------------------------------------------------------------------
ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
--------------------------------------

Την 24η Οκτωβρίου 2013, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το 1945 ο Χάρτης Ηνωμένων Εθνών, θα εορταστεί η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο εορτασμός αυτής της επετείου έχει ως σκοπό να αναδείξει τη σημασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο οποίος σύμφωνα με το καταστατικό του έχει ως σκοπό να αποτελέσει ένα κέντρο που θα συντονίζει τις ενέργειες των εθνών για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ τους που θα βασίζονται στο σεβασμό της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, τη συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής φύσεως και ιδιαίτερα σήμερα για την ενθάρρυνση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλους, χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013



                             
      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
 
                        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

               21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11.00: Έναρξη
Χαιρετισμοί
*        Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
*        Γεώργιος Σούρλας, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και    Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
*        Καλλιόπη Γερακούδη, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας
*        Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σε όσους γάμους κι αν επήγα τέτοια νιόγαμπρα δεν είδα…



Έλαμπαν από χαρά και ευτυχία, ο Θοδωρής Μπαμπαλής και η Μαρία Μώκκα, στον γάμο τους που έγινε το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013. Μετά το μυστήριο που τελέστηκε στο πανέμορφο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στην Δαφνούλα, ακολούθησε γαμήλιο τραπέζι και γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 
  Όλα ήταν υπέροχα. Τα εδέσματα ντόπια και πεντανόστιμα, το σέρβις άψογο και η ορχήστρα των Γ. Μπέκιου, Πάνου Πλαστήρα, Γιώτας Γρίβα, ανέβασε το κέφι και το γλέντι στα ουράνια. 

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΣΙΑΜΑΚΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Οι Τσιαμακαίοι δεν τα πάνε καλά μόνο στις ενασχολήσεις τους με τα κοινά. Στο σόι κατά καιρούς έχουν προκόψει παρά πολλοί και στον επιχειρηματικό χώρο. Τελευταία επιτυχία στον Τομέα αυτό και παρά τις δύσκολες συγκυρίες, το υπερσύγχρονο πολυκατάστημα που εγκαινίασε προ ημερών στο Αγρίνιο η οικογένεια ΤΣΙΑΜΑΚΗ, παρουσία πολλών επισήμων, συγγενών και φίλων.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή επιχείρηση με προϊόντα και είδη τεχνικού εξοπλισμού, όπως χρώματα, μηχανήματα, σιδερικά, αλυσοπρίονα αλλά και είδη οικιακής χρήσης.

Τόπο στα νιάτα – Η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης είναι αυτή των Αγράφων - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Η Βασιλική Φεγγούλη (θεολόγος και κόρη ιερέα με πέντε παιδιά) μόλις 26 ετών ανέλαβε τα ηνία των ιστορικών Αγράφων της Ευρυτανίας.
Γεννήθηκε (όπως λέει η ίδια) «μέσα στο ράσο». Κόρη πολύτεκνου ιερέα (με άλλα τέσσερα παιδιά), θεολόγος και κατηχήτρια. Μεγαλώνοντας με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο κατάλαβε ότι ως καλή χριστιανή έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους και μέσω της πολιτικής.
 Η Βασιλική Φεγγούλη όχι μόνο τα κατάφερε αλλά έγινε πριν από μερικές μέρες η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας τις τύχες των ιστορικών Αγράφων της Ευρυτανίας μόλις στα 26 της χρόνια!

ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών


            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ειδών φωτισμού και λαμπτήρων συνεχίζεται δυναμικά στο Δήμο Καρπενησίου μετά την υπογραφή νέας σύμβασης με την εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., το μόνο εγκεκριμένο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα.

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούνται από υλικά και εξαρτήματα που περιέχουν ποσότητες τοξικών ουσιών οι οποίες επιβαρύνουν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας όταν απορρίπτονται ανεξέλεγκτα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ





                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
        Η  Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ σας προσκαλεί
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου  2013 στις 14.00 το μεσημέρι
     Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – στην οδό Ευγ. Αιτωλού 3-
1ος όροφος, στο πεζόδρομο της Πλατείας,
Όπου θα δοθεί συνέντευξη τύπου,  προς όλα τα Μ.Μ.Ε,  έντυπα, ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά  από τον  Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ 
                           ΔΗΜΗΤΡΗ  ΒΙΤΣΑ
Στην οποία θα συμμετέχει και    κλιμάκιο βουλευτών, στελεχών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
                                 
                         ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ     


Δομή Δημοτικής Ενότητας ΑγράφωνΗ Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων,



Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Δομή Δημοτικής Ενότητας Αγράφων
Με αφορμή την Ημέρα αυτή, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγράφων μοίρασαν χειροποίητα λουλούδια που έφτιαξαν οι μαθητές  για τους παππούδες τους αλλά και για τους Ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού λέγοντας ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» για την προσφορά τους και το έργο τους. Οι μαθητές μέσα από τη δραστηριότητα αυτή και τη συζήτηση ευαισθητοποιήθηκαν για την Τρίτη Ηλικία και τη συμβολή των παππούδων τους στη σύγχρονη κοινωνία.
(Στη φωτογραφία ,στιγμιότυπο ενός μαθητή μαζί με το Νοσηλευτή προσφέρουν ένα χειροποίητο λουλούδι –φόρο τιμής – σε ηλικιωμένο)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Εγκατάλειψη της υγείας σε Δυτική και Βόρεια Ευρυτανία / θάνατος πολίτη εξαιτίας έλλειψης γιατρού και διασωστικού μέσου»







Αρ.Πρωτ Α/005                                      Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας στην ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπεύθυνου και για θέματα Ευρυτανίας, με αριθμό πρωτοκόλλου 1235 3/9/13 και θέμα την «Εγκατάλειψη της υγείας σε Δυτική και Βόρεια Ευρυτανία / θάνατος πολίτη εξαιτίας έλλειψης γιατρού και διασωστικού μέσου»


Διαπιστώσεις, αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν την αδυναμία πρόσβασης του συνόλου των πολιτών του Νομού Ευρυτανίας, στο απολεσθέν δημόσιο αγαθό των παροχών υγείας, αλλά και δέσμευση του Υπουργού για ενίσχυση του ΕΚΑΒ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ το αποτέλεσμα της ερώτησης μας.

Εγκατάλειψη και αδυναμία κατανόησης των ειδικών συνθηκών του
ορεινού Νομού μας.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το νέο ραντεβού του «Χωριού Παραγωγών» με τους καταναλωτές


Ραντεβού στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου δίνουν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, παραγωγοί και καταναλωτές, για τη 13η συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών». Στη συνάντηση της Κυριακής, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν 170 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, σε ανταγωνιστικές τιμές, απευθείας από 25 παραγωγούς-συνεταιρισμούς από όλη τη χώρα, χωρίς μεσάζοντες.

Διαβάστε περισσότερα