Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» στην Αγριά Βόλου.
         


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς την Τετάρτη  02/10/2013  θα παρευρεθεί ως μέλος στην  5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013»   στην Αγριά  Βόλου.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με αποφάσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 1-10-2013


                                                                 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με αποφάσεις για : το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2014, την παρακολούθηση της ποιότητας των νερών σε περιοχές με υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα, το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας προϋπολογισμού 150.000 €, τα μαθητικά δρομολόγια με δέσμευση πιστώσεων 29.100.000 € και προγράμματα νέων και συνεχιζόμενων έργων.

Περί Λαϊκισμού Με αφορμή τις περίφημες μειώσεις των δημοτικών τελών στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου και τον χαρακτηρισμό «λαϊκιστές»ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                            
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ                                                      

Περί Λαϊκισμού

Με αφορμή τις περίφημες μειώσεις των δημοτικών τελών στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου και τον χαρακτηρισμό «λαϊκιστές» του Δημάρχου προς την εν σύνολο αντιπολίτευση, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι οι «μειώσεις» που πρότεινε η Δημοτική Αρχή στα δημοτικά τέλη είναι οι συγκεκριμένες:

«TΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»Το Νοσοκομείο «Υγεία» σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου
«TΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»
Το Νοσοκομείο «Υγεία» σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν προσφοράς  ιατρικών υπηρεσιών επέλεξε το Δήμο μας ως περιοχή υψηλής προτεραιότητας προκειμένου να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής ιατρικές υπηρεσίες και εργαστηριακές εξετάσεις.

Στο Δήμο Αγράφων βρέθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού»!


Δελτίο Τύπου

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δήμου Αγράφων, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία έξι (6) χωριών του Δήμου μας. Συγκεκριμένα η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στο Δήμο Αγράφων από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ξεκίνησε τον προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο με τα παιδιά της Κρέντης και της Φραγκίστας, ακολούθησαν τα παιδιά των σχολείων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου και τέλος τα παιδιά των σχολείων Βαλαώρας και Παλαιοκατούνας.

Από τη Γέφυρα της Επισκοπής πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία.Δελτίο Τύπου
Από τη Γέφυρα της Επισκοπής πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία. Στο δρόμο της από την Αιτωλοακαρνανία προς το Καρπενήσι, όπου και θα ήταν ο επόμενος σταθμός, η ολυμπιακή φλόγα πέρασε και έκανε μια μικρή στάση στη Γέφυρα της Επισκοπής του Δήμου Αγράφων. Παρούσες ήταν η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων κα Φεγγούλη Βασιλική καθώς και η Αντιδήμαρχος Αγράφων κα Κοφίνη Αναστασία, οι οποίες υποδέχθηκαν θερμά την ομάδα της Ολυμπιακής Επιτροπής με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας πραγματοποίησαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Ευγένιος ο Αιτωλός», στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή: «Το Κουντρί».Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας
                                            
                                                                 Καρπενήσι, 30/09/2013

Δελτίο τύπου
       Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας πραγματοποίησαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Ευγένιος ο Αιτωλός», στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή: «Το Κουντρί». Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο – λεύκωμα αφιερωμένο στην αιώνια μάνα, με το φακό κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων, που αποτυπώνει χαρακτηριστικά με ανάγλυφες εικόνες – τόσο φωτογραφικές όσο και λογοτεχνικές - την παρουσία της Ελληνίδας μάνας μέσα στην ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων σχεδόν 100 χρόνων.

Με την παρούσα ΜΠΕ η εταιρεία ζητάει να προσθέσει στην περιβαλλοντική της αδειοδότηση τη δραστηριότητα της αμμοληψίας από τον ποταμό Μέγδοβα.


             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                     Δευτέρα 30/9/2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
                                                                                                
Ταχ. Δ /νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1- Καρπενήσι                                                      

                                                                 

                                                                        

                                                        
             
                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Συνεδρίασε στις 30/9/2013 στη Λαμία η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης με θέμα : Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) βιομηχανίας επεξεργασίας αδρανών υλικών και παραγωγής ασφαλτομίγματος – δραστηριότητας της Λ. Φλωράκης & ΣΙΑ Ο.Ε. στη θέση "Αβζιά"  στον οικισμό Παρκιό της Τοπικής Κοινότητας Βίνιανης – Μαραθιά του Δήμου Αγράφων.
     Με την παρούσα ΜΠΕ η εταιρεία ζητάει να προσθέσει στην περιβαλλοντική της αδειοδότηση τη δραστηριότητα της αμμοληψίας από τον ποταμό Μέγδοβα.
    Η μελέτη αφορά στο δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης χώρου αμμοληψίας εντός της κοίτης του ποταμού Μέγδοβα από την εταιρεία "Λ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε." για τις ανάγκες της μονάδας.
    Η παραγόμενη ποσότητα αδρανών υλικών της μονάδας είναι 34560τν/έτος. Οι 9000 τόνοι θραυστών χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ασφαλτομίγματος και οι υπόλοιποι πωλούνται.    
    Υπάρχει θετική γνωμοδότηση από το Δασαρχείο Καρπενησίου και τη Δ/νση Δασών Ευρυτανίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων δεν έχει συνεδριάσει ακόμη επί του θέματος.

Ρήξη Περγαντα Μπουραντα....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 30-9-2013

                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας :
Ο Περιφερειάρχης έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
Συζήτηση - ενημέρωση για τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Εύβοιας (Lafarge – Τσιμέντα Χαλκίδας, Ιντερκεμ, Μηχανική, Σέλμαν, Νεοσετ και Ηλεκτρομηχανική)

Με την ανακοίνωση της ανάκλησης των αρμοδιοτήτων και παύσης των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Αφορμή για την απόφαση αυτή του κ. Περγαντά, υπήρξε η – προ ολίγων ημερών - δημοσιοποίηση επιστολής του κ. Μπουραντά για το θέμα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις της Εύβοιας, που είχε συμπεριληφθεί για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για τη στάση του κ. Μπουραντά ο Περιφερειάρχης επεσήμανε :