Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδοματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών - Τι ισχύει για την Ευρυτανία


Στις αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μεταβιβάζεται από φέτος με Κοινή Υπουργική Απόφαση η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Η ενίσχυση αυτή δίνεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με εισοδήματα αρκετά κάτω από το όριο της φτώχειας και για να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές της χώρας. Βασική προϋπόθεση το ύψος του ετησίου εισοδήματος που δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 4.700,00€.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Και με τη “βούλα” Δήμαρχος Αγράφων η Βάσω Φεγγούλη



ΜΕΤΑ ΤΗΝ (1499/177836) ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της ως Δήμαρχος Αγράφων, η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Βάσω Φεγγούλη. Παρά τον εσκεμμένο θόρυβο που δημιούργησαν κάποιοι και παρά την προσπάθεια που έγινε να προκληθεί εκ του μηδενός θέμα, από τους μόνιμους εκφραστές της παραπληροφόρησης, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη,

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προσκαλούμε στην 11η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Λαμία ,  23 Σεπτεμβρίου,  2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                 Αρ.πρωτ.: Οικ.538
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
ΆΡΘΡΟ 165 ΤΟΥ Ν.3852/2010                                        
                                                                                            ΠΡΟΣ : 1.Tον κ.Περιφερειάρχη                                            
Συνεδρίαση 11η
          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στην 11η (τακτική)  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  30 Σεπτεμβρίου  2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

πρόσληψη έξι (6) ΥΕ εργατών διάρκειας πέντε (5) μηνών στο Δήμο Αγράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                         
               
Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Αγράφων για την πρόσληψη έξι (6) ΥΕ εργατών διάρκειας πέντε (5) μηνών.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον δικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr – e- Υπηρεσίες – Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα – Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης ή στο πλησιέστερο   Κ.Ε.Π. εάν ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής για τη βελτίωση του δρόμου Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα Κλειστού στην Ευρυτανία προϋπολογισμού 3.800.000 €.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 26-9-2013

                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπογράφηκε, μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την βελτίωση της βατότητας - ασφαλτόστρωση του δρόμου Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα Κλειστού, προϋπολογισμού 3.800.00 € και ποσού σύμβασης 2.444.825 €.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Παύλος Μπακογιάννης κι ένας νεαρός δημοσιογράφος

 Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης

Το θυμάμαι σαν να έγινε χθες κι ας έχουν περάσει ήδη 22 χρόνια. Δημοσιογράφος που δεν είχα κλείσει ακόμα χρόνο στη δουλειά, ετοιμαζόμουν να πάω στη Βουλή για να καλύψω  μια  πολύ σημαντική συνεδρίαση. Άκουσα την είδηση στο ραδιόφωνο. Ο Παύλος Μπακογιάννης είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων της «17 Νοέμβρη».  Ζούσαμε τότε μια πολύ ταραγμένη περίοδο με τα πολιτικά πάθη στα ύψη. Ο Μπακογιάννης ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα εκείνης της εποχής. Δημοσιογράφος από τους πλέον καταξιωμένους. Μετά αποφάσισε το πέρασμα στην πολιτική. Και είχε συμβάλει τα μέγιστα στην προσέγγιση της Αριστεράς με την Δεξιά, γεγονός πρωτόγνωρο για τον τόπο αυτό.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Του Θωμά Κώτσια


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Του Θωμά Κώτσια
23-9-13

«Τα θεμέλια μου στα βουνά
 και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει άκαυτη βάτος.»
Οδυσ. Ελύτης
Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ευρυτανία δεν είναι σε κανένα μας άγνωστα από όλους όσους ζούμε εδώ η διατηρούμε δεσμούς με την περιοχή μας.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αγράφων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αγράφων.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ Δήμου Αγράφων παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το διάστημα από Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, για τη χειμερινή περίοδο Οκτώβριος 2013 – Ιανουάριος 2014.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που δύναται να υλοποιηθούν παρατίθενται στο παράρτημα της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα με σειρά προτεραιότητας. Κατόπιν της λήξης υποβολής των αιτήσεων άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τμημάτων που θα προκύψουν κατόπιν της επεξεργασίας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της επάρκειας σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – Καρπενήσι 27-29/9 “Η Δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια”









Ε Ν Ω Σ Η    Σ Υ Ν Τ Α Κ Τ Ω Ν                           
Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Υ    Τ Υ Π Ο Υ
                        Ε. Σ. Ε. Τ.
             Έτος Ίδρυσης: 1963
                                                                                           

Δελτίο Τύπου

Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – Καρπενήσι 27-29/9

“Η Δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια”

50 χρόνια Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου  1963 – 2013



 
Υπό την αιγίδα:
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας
Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης


Πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο στην Ευρυτανία διοργανώνει, το τριήμερο 27 με 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας της. Στο συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Καρπενησίου και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, συμμετέχουν καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ. και της Ε.Σ.Ε.Τ. όπως επίσης Πανεπιστημιακοί από το τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΥΠΟΝΙ ΥΓΕΙΑΣ»



Καρπενήσι, 24 Σεπτεμβρίου 2013


Ο Δήμος Καρπενησίου θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες του πως Το Υπουργείο Υγείας, με την υλοποίηση του Προγράμματος «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης», δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης στους πολίτες (και στα προστατευόμενα μέλη τους) που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.
Μέσω του Προγράμματος, εκδίδεται ένα Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (ΕΕΠ) που παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πιο συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 370.000 €.




       


              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία  24 – 09 -2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά δύο νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020



Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, Καρπενήσι


10.30 - 11.00

Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καρπενησίου
κ.  Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρη Τσιαντή

11.00 - 11.15
Αρχές και Κατευθύνσεις για το ρόλο των Δήμων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, τοποθέτηση από τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελο Κότιο και τον χωροτάκτη-περιφερειολόγο, Υπ. Διδάκτωρα Παν. Πειραιά και πρ. σύμβουλο του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μ. Κουτουλάκη
(παρουσίαση του ευρωπαϊκού πλαισίου υπό το πρίσμα της αξιοποίησης και εφαρμογής των εργαλείων της εδαφικής-χωρικής ανάπτυξης. Σύντομη αναφορά στις βασικές κατευθύνσεις του σχεδιασμού, τα βήματα και το ρόλο των εμπλεκομένων στην τοπική ανάπτυξη στο σχεδιασμό μιας συνεκτικής τοπικής στρατηγικής)

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη



Καρπενήσι, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκε η προγραμματική περίοδος του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Aυτές είναι οι δέκα χώρες με το πιο γρήγορο Internet

Νέα έρευνα παρουσιάζει εντυπωσιακά στοιχεία για τις χώρες οι πολίτες των οποίων απολαμβάνουν το πιο γρήγορο Internet στον κόσμο...
με τη Νότια Κορέα να βρίσκεται ανέλπιστα στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία Akamai Technologies κατατάσσει τη Νότια Κορέα στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας με την Ιαπωνία να την ακολουθεί.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε το Χόνγκ Κόνγκ και ακολουθούν Ελβετία, Ολλανδία, Λετονία, Τσεχία και Σουηδία.

Εκπληξη δημιουργεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται μεν στην πρώτη δεκάδα αλλά μόλις στην ένατη θέση, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται η Δανία.

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ .


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                 

Λαμία  21-09-2013
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ .
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και έχει πάγια θέση να μην γίνουν απολύσεις και περικοπές στο μισθολογικό κόστος της εταιρείας.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τις καμένες εκτάσεις του ελαιώνα από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αθ. Τσαυτάρης, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά,





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                 
Λαμία 19-9-2013

                                                                                                 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Τις καμένες εκτάσεις του ελαιώνα από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αθ. Τσαυτάρης, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την έκταση των ζημιών, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης και βοήθεια των πληγέντων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συζητήσει τρόπους επίλυσής τους.
            Τον Υπουργό συνόδευσαν ο: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κος Μόσχος Κορασίδης, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κος Βασίλης Έξαρχος, η Βουλευτής Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κωνσταντίνος Δασκαλόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Δήμου Δελφών κος Ιωάννης Τζαβάρας.
            Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αθ. Τσαυτάρης με δήλωσή του δεσμεύτηκε για:
1)     Την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών για την ανηρτημένη σοδειά, η οποία θα δοθεί σύντομα από τον ΕΛ.Γ.Α., μιας και δουλεύουν συνεχώς τα συνεργεία και έχουν ήδη αποτιμήσει περισσότερα από το 50%,
2)     Την στήριξη της Πολιτείας για τον Παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας με την παράταση του προγράμματος προστασίας για 2 συν 3 χρόνια. Δυο από την τρέχουσα περίοδο για το 2012 και το 2013 (που οι γεωργοί θα πάρουν σύντομα τα χρήματά τους) και αυτό θα είναι έργο γέφυρα για να υποστηριχθεί για άλλα 3 χρόνια από τη νέα ΚΑΠ. Έτσι τόνισε ο Υπουργός θα λύσουμε το πρόβλημα της υποστήριξης της καλλιέργειας του ελαιώνα με ένα πρόγραμμα που δεν γίνεται πουθενά αλλού.
3)     Για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση του ελαιώνα, δηλαδή για το φυτικό κεφάλαιο που χάθηκε, θα αποτιμηθεί και θα αποζημιωθεί από τα προγράμματα ΠΣΕΑ. Θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για τη Χίο, που είχε τα μαστιχόδεντρα, παραδοσιακό και αυτό προϊόν και τα χρήματα ήρθαν σε 5 μήνες,
4)     Για το μεγάλο αρδευτικό του ελαιώνα, από τα πιο σύγχρονα αρδευτικά προϋπ. 37.205.000,00€ όλο στάδην άρδευση, με σωλήνες και όχι τσιμεντένιους αύλακες, το υποστηρίζουμε και πληρώνουμε 600.000,00€ για αρχαιολογικές έρευνες. Επιδιώκουμε να γίνουν γρηγορότερα τα βήματα για να μην υπάρξει καθυστέρηση. Εξετάζουμε θετικά την πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη κας Παναγιώτας Γαζή για να ενταχθεί υποέργο που θα καλύπτει και την πυροπροστασία του ελαιώνα.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμος Καρπενησίου προσκαλεί όλους τους δημότες, τους παραγωγικούς φορείς και τους συλλόγους σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Καρπενησίου προσκαλεί όλους τους δημότες, τους παραγωγικούς φορείς και τους συλλόγους σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

Προετοιμασία και Διαβούλευση για την προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:30
     στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρπενήσι.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Στελέχη της ΕΕΤΑΑ
καθώς επίσης και Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής





Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι μαζί, γιατί στον Δήμο Αγράφων δεν περισσεύει κανένας. Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Βασιλική Φεγγούλη




                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Κερασοχώρι, 17/09/2013
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                                            
Κερασοχώρι Τ.Κ. 36071
Πληρ.: Γραφείο Δημάρχου
Τηλ.:    2237351318-320                                                            
ΦΑΞ : 2237351313                                                     
Email :info@dimos-agrafon.gr            
                                                                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων και κυρίως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μη αναστολής της 4μηνης Αργίας, που επιβλήθηκε στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση, το Δημοτικό Συμβούλιο με βάση τα προβλεπόμενα από την Νομολογία, προχώρησε στην εκλογή αναπληρωτή Δημάρχου για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών.

Απόλυτο μπάχαλο στο Δήμο Αγράφων Απίστευτες καταστάσεις επικρατούν στα Άγραφα σχετικά με την εκλογή του αναπληρωτή δημάρχου για το επόμενο τρίμηνο.

Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων και την προβλεπόμενη διαδικασία που τηρήθηκε, η Βάσω Φεγγούλη με ψήφους 15-11, έναντι του Παναγιώτη Παπαδήμα, εξελέγη Αναπληρώτρια του Δημήτρη Τάτση για το επόμενο διάστημα των τριών μηνών. Την επομένη, της συνεδρίασης, η κ. Φεγγούλη υπέβαλε δήλωση ανάληψης καθηκόντων δημάρχου και την απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περιμένοντας την έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

26 ετών η Δήμαρχος Αγράφων Ευρυτανιας πιο νέα σε όλη την Ελλάδα και σε ολη την Ευρωπη...

26 ετών η νέα δήμαρχος Αγράφων πιο νέα σε όλη την Ελλάδα αλά και σε όλη την Ευρώπη εκλέχτηκε και σε έναν από τούς πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδος... .Να ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων στην Ευρυτανία για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε μέχρι σήμερα Δήμαρχος Δημήτρης Τάτση. Η κ. Βασιλική Φεγγούλη εξελέγη νέα δήμαρχος Αγράφων με 15 ψήφους , στην ψηφοφορία της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

H κ. Βασιλική Φεγγούλη Δήμαρχος Αγράφων για τους επόμενους τρεις μήνες


H κ. Βασιλική Φεγγούλη Δήμαρχος Αγράφων για τους επόμενους τρεις μήνες 
H Aντιδήμαρχος κ. Βασιλική Φεγγούλη εκλέχτηκε να ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων στην Ευρυτανία για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε μέχρι σήμερα Δήμαρχος Δημήτρης Τάτση. Η κ. Φεγγούλη εξελέγη νέα δήμαρχος Αγράφων με 15 ψήφους , στην ψηφοφορία της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2013. Ο κ. Δημήτρης Τάτσης θα επιδιώξει να εκδικαστεί η υπόθεσή του μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


*Ποικίλες  αντιδράσεις άναψε στο πολιτικό σκηνικό η αναφορά του Τσίπρα στους Βλαχοδήμαρχους.
"Εμένα δεν με ενόχλησε, γιατί είμαι βλαχομάνα...έχω γιο βλαχοδήμαρχο και γιατί θεωρώ τους βλάχους μια εξαιρετικά δυνατή ράτσα" σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη 
στην εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε για το "βλαχοδήμαρχοι" του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης τόνισε ότι είναι περήφανη για τον δήμαρχο Καρπενησίου αλλά και για πολλούς δημάρχους ενώ ερωτόμενη για τις φήμες που θέλουν τον Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας δήλωσε...
"Ο Κώστας ετοιμάζεται για μάχη στο Καρπενήσι..Πήγε σε 70 τοπικές συνελέυσεις το καλοκαίρι"... Ε και;

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εκλογές ΟΤΑ: Επαναφορά του 42% και ενιαίο ψηφοδέλτιο


Σε προχθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη «κλείδωσαν» οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», 
προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Εύχομαι καλή σχολική χρόνια σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα Ευρυτανόπουλα Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας





Αρ.Πρωτ Α/004                                       Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εύχομαι καλή σχολική χρόνια σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα Ευρυτανόπουλα και μέσα σε κλίμα σύμπνοιας, αγώνα και μαχητικής διάθεσης από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το καλύτερο για τα σχολειά, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας! 
Δέσιμο αλληλεγγύη συνεννόηση, η Ελλάδα μας πνέει τα λοίσθια! 

Καλή χρόνια από καρδιάς αδέλφια,

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                        
Αγαπητοί φίλοι,
Μαθητές-τριες, Γονείς και Εκπαιδευτικοί,

Με τον σημερινό Αγιασμό και την έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της χώρας, αρχίζει η νέα σχολική περίοδος που για τους περισσότερους από εμάς σηματοδοτεί και την έναρξη ολόκληρης της χρονιάς.
Είναι η περίοδος που όλοι καλούμαστε να συγκροτήσουμε ξανά τις σκέψεις μας και να θέσουμε εκ νέου τους στόχους μας για τη ζωή μας και την εξέλιξή μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                

Λαμία 10-9-2013


Προς :
Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ξεκίνημα κάθε νέας μαθητικής χρονιάς, σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για μαθητές, γονείς, δάσκαλους και καθηγητές. Σηματοδοτεί μια διαδρομή πλούσια σε εμπειρίες, γόνιμη σε γνώση, δημιουργική σε στόχους και προσδοκίες.

Όπως κάθε χρόνο, και η φετινή χρονιά, φέρνει στο προσκήνιο όλες τις προκλήσεις της μεταβατικής και δύσκολης εποχής που ζούμε. Προκλήσεις σύνθετες, που τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να τις αντιμετωπίσουν επικεντρώνοντας στο να οικοδομηθεί καλύτερο σχολείο, πιο ουσιαστική παιδεία, θεμελιακές αξίες, βαθύτερες κοινωνικές αρχές.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. Σαρακατσαναίων στις 05-09-2013


Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. Σαρακατσαναίων στις 05-09-2013
Την Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μμ, έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη διοικητικό συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου κ. Μουτσιάνα Γεωργίου στα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο
Η διάρκεια της συνεδριάσεως, λόγω των πολλών θεμάτων και της διεξοδικής συζήτησής τους ήταν πολύωρη.
Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν εκτενώς καθώς και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν τα παρακάτω:

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΣΤΗ  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Η εφημερίδα «Ηχώ των Σαρακατσαναίων», το επίσημο αυτό όργανο έκφρασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, περνά στην σύγχρονη εκδοτική εποχή και ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων εφημερίδων παγκοσμίως  προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοσή της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η έντυπη έκδοση της εφημερίδας η οποία πλέον θα εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) ώστε να έχουν την δυνατότητα ανάγνωσης της εφημερίδας και οι «παραδοσιακοί» αναγνώστες λάτρεις τις έντυπης έκδοσης.