Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Ιερός Ναός Του Μεταμορφωθέντος Σωτήρος», θύμα περίεργων και ανεξήγητων κωλυσιεργιών στα ξεχασμένα Άγραφα η «Σωτήρα».
Αρ.Πρωτ Α/003                                          Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από περιοδεία  στις 13&14 Ιουλίου των Βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Επικρατείας Τέρενς Νικόλαου Κουίκ, της βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή και του Πολιτευτή του Νομού Ευρυτανίας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι Μπακόλα έχοντας στην κορυφή του Κυβερνητικού/Τουριστικού μας προγράμματος τον Θρησκευτικό Τουρισμό καταθέσαμε ερώτηση(Αρ. Πρωτ 55/24-7-13) μετά από επιτόπια διερεύνηση και αναφορικά με τις απίστευτες καταγγελίες για πρωτοφανείς δικαιολογίες με σκοπό και στόχο την κωλυσιέργια των εργασιών συντήρησης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του ιστορικού Βυζαντινού Ναού του 16ου αιώνος.


Η απάντηση του Υφυπουργού κου Ανδριανού
είναι πραγματικά αποστομωτική.

•Η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και η αρμόδια διεύθυνση της Π.Ε. Ευρυτανίας μέχρι και σήμερα  δεν έχει καταθέσει πρόταση τοποθέτησης μεταλλικών ελκυστήρων ως όφειλε αλλά ούτε και ζήτησε την άδεια για την διενέργεια διερευνητικών τομών στις ξυλοδεσιές των τετρατοσφαιρίων των χορών του ναού Του Σωτήρος (Σωτήρα).

•Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΦΕΚ 153/Α/28.6.2002) ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ όπως παρόλα αυτά διέρρεαν οι αρμόδιοι της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας!

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ»
Δήμος Καρπενησίου

Καρπενήσι, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες της εποχής μας για στήριξη των δημοτών και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές (Γυμνασίου και Λυκείου) της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.
Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο σύμφωνα με το υπάρχ
oν εκπαιδευτικό δυναμικό είναι:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
                                                         Καρπενήσι, 3 Σεπτεμβρίου 2013

                  
         
Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ από καρδιάς για την επιτυχία σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, η οποία επισφραγίζει τη σκληρή προσπάθεια πολλών ετών και ιδιαίτερα τους κόπους της τελευταίας χρονιάς.
Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στους καθηγητές αλλά και τους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη και συμβολή τους.
Από εδώ και στο εξής, ανοίγονται νέοι ορίζοντες μπροστά σας και χαράσσεται μια νέα πορεία με στόχο την επαγγελματική και κοινωνική σας ανέλιξη.
Ελπίζω τα εφόδια και οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε να αποτελέσουν επένδυση στη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για να κηρυχτούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς & Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας ως πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους κτηνοτρόφους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 3-9-2013

                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για να κηρυχτούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς & Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας ως πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους κτηνοτρόφους.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά που έπληξε περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας και την αποτίμηση των ζημιών, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς με άμεση παρέμβασή του στα Υπουργεία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, καθώς και εκτεταμένο φυτικό, ζωϊκό και πάγιο κεφάλαιο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                                                   
                                                                        
Δελτίο Τύπου
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μία μεγάλη δοκιμασία δυνάμεων - ίσως η πρώτη για πολλούς από εσάς – έφτασε στο τέλος της. Μια μακροχρόνια περίοδος προσπαθειών και κόπων έκλεισε και μια νέα πορεία γεμάτη όνειρα, ελπίδες και δημιουργικότητα για όλους σας αρχίζει τώρα.