Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Το 1ο Συνέδριο Νέων Ευρυτάνων το τριήμερο 30/8-1/9 στο Καρπενήσι




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου)
15:00-17:00 Εγγραφές Συνέδρων
17:00-17:30 Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί
17:30-18:00 Ο Δήμος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Καρπενησίου
18:00-20:30 Από την ιδέα στην Πράξη: Επενδύω στην Ευρυτανία
Συντονίζει: Βίκυ Κοτσιμπού Πολιτική Επιστήμων, Παρουσιάστρια Εκπομπής Business Plan Star Κεντρικής Ελλάδας 

ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Του Θωμά Κώτσια



Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στον τόπο μας πριν λίγες μέρες στο Ραυτόπουλο  με συνέπεια  το θάνατο ενός πατέρα τεσσάρων παιδιών, ανάδειξε ξανά με δραματικό τρόπο το χρόνιο πλέον πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο νομό μας και της εγκατάλειψης των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας στα απομακρυσμένα χωριά μας όπου  μαζί με τις περικοπές και  την συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας συνολικά στη χώρα, βλέπε κατάργηση νοσοκομείων, ο καθένας μας μπορεί να είναι το επόμενο θύμα αυτής της καταστροφικής μνημονιακής  πολιτικής της κυβέρνησης.
Όμως το τραγικό αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνια και το βαθμό υποκρισίας  των τοπικών πολιτικών-θεσμικών κυβερνητικών, κομματικών  παραγόντων και των μέσων ενημέρωσης που  στηρίζουν, επικροτούν, εκπροσωπούν και ψηφίζουν αυτή την πολιτική στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και σπεύδουν πρώτοι να εκφράσουν την έντονη «διαμαρτυρία τους», με διάφορες δηλώσεις, άρθρα, σχόλια,  ρεπορτάζ και ίσως και με ερωτήσεις στη Βουλή για να τροφοδοτούν τις τοπικές εφημερίδες για την κοινοβουλευτική τους δράση.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

10Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 27-8-2013

                                     
                                        
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, όπου ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και την κατάσταση μετά τους σεισμούς στην Αμφίκλεια, ενώ παράλληλα ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε η ενημέρωση και συζήτηση για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία, πριν την ημερήσια διάταξη, έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Ενδεικτικά ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε :

Καντάδα με ντέλφι και βιολί στα σοκάκια στ' Άγραφα


ΕκτύπωσηE-mail
Χρυσόστομος Νάσιος - Γιώργος Γαντζούδης - ντέφι και βιολί στα Άγραφα 13/08/2013  Την Τρίτη το βράδυ, προπαραμονή της Παναγίας, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους πανηγυριώτες του καλοκαιριού στο χωριό Άγραφα. Ένα παλιό έθιμο αναβίωσε, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.  Πρωτεργάτες αυτής της εκδήλωσης ήταν ο Χρυσόστομος Νάσιος και ο Σύλλογος Αγραφιωτών Αγράφων Ευρυτανίας. 

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

10 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Οι μνηστήρες του θρόνου στο Δήμο Αγράφων


Ο Αύγουστος αγαπητοί μου αναγνώστες, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου, γι΄ αυτό λέμε να είναι 2 φορές τον χρόνο. Καλός μήνας για όλους μας λοιπόν, αλλά καλύτερος, όταν είναι Αύγουστος προεκλογικής περιόδου όπως συμβαίνει φέτος, καθότι το ερχόμενο Μάιο, θα διεξαχθούν στην πατρίδα μας, τόσο οι αυτοδιοκητικές εκλογές, όσο και οι Ευρωεκλογές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ


Τη χωρίς τέλος υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, μίας ακόμα Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, που πληρώνει το μάρμαρο των περικοπών στα πλαίσια των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων», στηλιτεύει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια Ευρυτανίας.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Σταθερά πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ η Στερεά Ελλάδα»




      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                     Λαμία  22 - 08 – 2013
     ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                      

                                
         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, των συναρμόδιων Υπουργείων των Δικαιούχων & της Διαχειριστικής Αρχής η Στερεά Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των Περιφερειών επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων.
Στο συνολικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Στέρεας Ελλάδας προϋπολογισμού 514,8 εκατ. ευρώ η απορρόφηση ανέρχεται στα 470 εκατ. ευρώ (91,32 %).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»




          Κύριε Διευθυντά

         Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, ο τρόπος που επιλέξατε να τοποθετηθείτε έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την ευκαιρία δημοσίευσης ανακοίνωσης της Ν.Ε. Ευρυτανίας.
Ο σχολιασμός απόψεων και θέσεων των πολιτικών κομμάτων είναι αποδεκτός και αναγκαίος, αρκεί  να έχει τα στοιχείο του σεβασμού και της αντικειμενικότητας .
Δεν είναι συνηθισμένο όμως  να επιλέγονται,  με εμφανείς τίτλους, δυσμενείς και απαξιωτικοί σχολιασμοί,   με φανερό  σκοπό  τον προιδεασμό και  την καθοδήγηση του αναγνώστη.
Είναι γνωστή σε μας  η εχθρότητα και επιθετικότητα που επιδεικνύετε  κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΝΕΡΟ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ 1995-2013 … ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ Γεγονότα που απεικονίζονται σε χιλιάδες σελίδες με επίλογο την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου για καταγγελία της σύμβασης του 1995

ΝΕΡΟ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ 1995-2013 … ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ
Γεγονότα που απεικονίζονται σε χιλιάδες σελίδες με επίλογο την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου για καταγγελία της σύμβασης του 1995, επιχειρούμε να αποτυπώσουμε στο παρόν, συνοπτικά και κωδικοποιημένα με σεβασμό στην δεοντολογία της ενημέρωσης, αλλά και απόλυτο σεβασμό στην λογική των σκεπτόμενων πολιτών.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ 2010
«Επενδυτής» που κατείχε με σύμβαση του 1995 τα δικαιώματα χρήσης για εμφιάλωση πόσιμου νερού και η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Κτημενίων ως ιδιοκτήτρια των πηγών, από κοινού και επί σειρά ετών, παραβίαζαν σχεδόν όλους τους όρους της σύμβασης αλλά και ουσιώδεις όρους της Ελληνικής νομοθεσίας, προς όφελος του ιδιώτη «επενδυτή» και σε βάρος των δημοτών. Υπομίσθωση δικαιωμάτων χρήσης νερού μονομερώς από τον «επενδυτή» δύο φορές, μη καταβολή των οφειλόμενων στο Δήμο για αρκετά χρόνια, παράνομη λειτουργία της μονάδας και πολλά ακόμα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν δημιούργησαν καν την σκέψη στην τότε Ηγεσία του Δήμου περί καταγγελίας της σύμβασης. Το γεγονός της μεταβίβασης των δικαιωμάτων χρήσης νερού με κατά πλειοψηφία απόφαση του τότε Δ.Σ. στην πεθερά (ως φυσικό πρόσωπο) του κ. Αντζά (εκμεταλλευτή της πηγής) αλλά και η λήψη μεταχρονολογημένης επιταγής τρίτου, χωρίς αντίκρισμα από το Δήμο Κτημενίων με οπισθογράφηση του εκμεταλλευτή της πηγής, ύψους 35.000,00 ευρώ έναντι των οφειλόμενων, σοκάρουν  την κοινή γνώμη.

Καλοκαίρι 2013 στα χωριά των Αγράφων Ευρυτανίας

 

Σάββατο  10/08
    Καλοκαιρινό αντάμωμα στα Επινιανά  20:30.
Κυριακή   11/08    Η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή του Κατσαντώνη, στη Φούρκα των Αγράφων, κοντά στη σπηλιά όπου συνελήφθη ο προεπαναστατικός ήρωας, ένας από τους πρωτεργάτες της διατήρησης του αδάμαστου ελληνικού φρονήματος στα δύσκολα χρόνια του Αλή Πασά. Η εκδήλωση -την οποία φέτος διοργανώνει ο δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου, Ξηρομέρου & Ευρυτανίας- θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, με την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και προσφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας. Έπειτα, θα ακολουθήσουν σύντομα μηνύματα και χαιρετισμοί, ενώ αμέσως μετά θα γίνει η αναπαράσταση της σύλληψης του Κατσαντώνη. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και γεύμα, προσφορά των διοργανωτών.
Κυριακή   11/08    Τουρνουά Δηλωτής και Τάβλι στα Άγραφα 17:00
Κυριακή   11/08    Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής στα Άγραφα 17:00
Δευτέρα   12/08    Τουρνουά Δηλωτής και Τάβλι (Ο τελικός) 17:00
Τρίτη        13/08    Παραδοσιακή περιφορά τραγουδοποιών στα σοκάκια του χωριού και αναβίωση ενός παλιού έθιμου. Το ιστορικό ντέφι του Μήτσου Νάσιου, θα κρατά και θα παίζει ο άξιος συνεχιστής του, ο γιος του Χρυσόστομος (Τότομος) .. μην το χάσετε !! 20:30
Τρίτη        13/08     Πάρτυ της νεολαίας Αγράφων στις 11:00
Πέμπτη     15/08    Αντάμωμα Αγραφιωτών με πολλές εκπλήξεις και βράβευση φοιτητών στις  20:00http://www.agrafiotis.gr/content/view/301/55/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλείσθε όπως παραστείτε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Καλείσθε όπως παραστείτε στις εορταστικές  εκδηλώσεις που θα γίνουν την
Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
στη θέση Νιμάτι της Τοπικής Κοινότητας Χρύσως του Δήμου Αγράφων στο χώρο που βασανίστηκαν & εκτελέστηκαν οι 7 πατριώτες μας, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, από τους εισβολείς κατακτητές.



Ο Δήμαρχος



Δημήτριος Τάτσης








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



8:00-10:00 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ στα Στενά της Χρύσως όπου έγινε η μάχη κατά των εισβολέων κατακτητών.

10:30-10:45 Προσέλευση επισήμων & προσκεκλημένων στο Νιμάτι.

11:00 Τρισάγιο

11:15 Κατάθεση στεφανιών -1 λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

11:30 Αναχώρηση για Χρύσω (Κεντρική Πλατεία)
              ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – ΟΜΙΛΙΕΣ

12:00-12:10 Κεντρική Ομιλία από τον
 κ. Χαράλαμπο Μπετχαβά συνταξιούχο δάσκαλο



ΤΈΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Συλλογος Αγραφιωτων Σαρακατσαναιων Αιτωλοκαρνανιας 2 Ανταμωμα...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Θετική ανταπόκριση είχε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.Βουρδάνου Δημητρίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   





Δ Ε Λ Τ Ι Ο       Τ Υ Π Ο Υ
     Θετική ανταπόκριση είχε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κ.Βουρδάνου Δημητρίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.
   Σε επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας προς τον κ.Υπουργό ανέφερε ότι  η προσέλευση των αγροτών δεν ήταν η αναμενόμενη, και ζητούσε την παράταση προθεσμίας καταγραφής επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων-ψεκαστικών από τους ιδιοκτήτες-κατόχους που έληγε την 31/5/2013, ώστε με αυτόν το τρόπο να δοθεί η δυνατότητα και ο απαραίτητος χρόνος στους αγρότες που έχουν καθυστερήσει, να προσέλθουν και να τα καταγράψουν.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 1ο συνέδριό του, που αποτελεί συνέχεια και τομή στην πορεία του, θεμελιώνεται σήμερα ως ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς για την ενίσχυση ενός ήδη ισχυρού, πλειοψηφικού, λαϊκού ρεύματος ανατροπής.



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


  Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 1ο  συνέδριό του, που αποτελεί συνέχεια και τομή στην πορεία του, θεμελιώνεται σήμερα ως ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς για την ενίσχυση ενός ήδη ισχυρού, πλειοψηφικού, λαϊκού ρεύματος ανατροπής.
Αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους και οδηγεί στην περιθωριοποίηση τις δημιουργικές, κοινωνικές και παραγωγικές της δυνάμεις.
Η δικομματική συγκυβέρνηση, πιο πριν τρικομματική  και τα κόμματα του μνημονιακού μπλόκ,   έχουν εξαπολύσει  μια γενικευμένη επίθεση κατά του ελληνικού λαού , έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία,  έχουν  αποδυναμώσει την κρατική διοίκηση εξαπολύοντας πογκρόμ απολύσεων,  έχουν αποδιαρθρώσει την οικονομία και έχουν πλήξει βαθύτατα τη δημοκρατία. Μπροστά στην αναμενόμενη αντίδραση του κόσμου της εργασίας και της Αριστεράς η μνημονιακή παράταξη απαντά με γενίκευση των αδιεξόδων, με προσφυγή στην ανωμαλία και την αντιδημοκρατική εκτροπή.  Εκδίδουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, καταθέτουν για ψήφιση πολυνομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος.  Με τις Πράξεις αυτές σκοπό έχουν να εξουδετερώσουν  τον πολιτικό έλεγχο, την ευθύνη των κυβερνώντων απέναντι στη λαϊκή βούληση. Οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις συνιστούν ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας ενώ σπρώχνουν την κοινωνία σε βαθιά πολιτική και κοινωνική αστάθεια. Το αποτέλεσμα είναι η γενίκευση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, η αντιδραστική αναδιάταξη αξιών και προτύπων συμπεριφοράς, η ενίσχυση του φασισμού, ο διχασμός του λαού και η συρρίκνωση της δημοκρατίας.