Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                                                ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                                       FAX: (210) 3707976
                                                                                   e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr
        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Κλειστές πόρτες θα βρουν το Σεπτέμβριο, εκατοντάδες μαθητές της πολύπαθης και απαξιωμένης Ευρυτανίας, μετά τη χθεσινή απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, για κατάργηση τριών σχολείων- σταθμών γνώσης και εξέλιξης των παιδιών στα άγονα και ξεχασμένα βουνά της.

Παιδιά που φυλάττουν Θερμοπύλες, νέες ψυχές που θυσιάζονται στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, για την αποπληρωμή ενός επαχθούς και επονείδιστου χρέους.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Οικνομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Ευρυτανίας του Κινήματος Κωνσταντίνος Μπακόλας, «εάν έστω και μία ψυχή, έστω και ένα Ευρυτανόπουλο, μείνει χωρίς σχολείο, τότε θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να παραδεχθούμε πώς η ισόρροπη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη γνώση, απλά καταρρέει».

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24-07-2013





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 24-7-2013


                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, όπου εκφράστηκε η πάγια θέση στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, η καταδίκη των οριζόντιων απολύσεων προσωπικού της αυτοδιοίκησης και γενικά των οριζόντιων μέτρων που αδικούν και πλήττουν την ελληνική κοινωνία, καθώς και η αντίθεση στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα που είχε εκφραστεί σε ομόφωνο ψήφισμα της συνεδρίασης του Ιουνίου. Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα κατά της υποβάθμισης των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

   
  Αγαπητές και Αγαπητοί 
  Συναδέλφισες και Συνάδελφοι 
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων 
   Με μοναδικό δικαίωμα του κοινού στόχου που υπηρετούμε από τη θέση του δημοτικού συμβουλίου και την 
συναδελφική αλληλεγγύη η οποία μας συνδέει, αλλά και με αφορμή των συνεχιζόμενων  ασεβειών του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αγνόησε παντελώς την απόφαση που πάρθηκε δια πλειοψηφίας στις 07/07/2013 να μην γίνει οικονομική επιτροπή μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα 19/07/2013 συνεχίζοντας την κατάχρηση εξουσίας και το δόγμα του ενός ανδρός αρχή, συνεκάλεσε οικονομική επιτροπή με ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θέματα..... Έτσι πήρα στα χέρια μου αυθορμήτως χαρτί και μολύβι να γράψω αυτό το κείμενο, το οποίο με αίσθημα υπευθυνότητας  και αυξημένης ευθύνης απευθύνω και σε εσάς. 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας Η Ευρυτανία , ορεινή και άγονη περιοχή, όμως μεγίστου φυσικού πλούτου και υψηλότατου οικολογικού ενδιαφέροντος .



  Καρπενήσι  1/7/2013                                                                                    ΠΡΟΣ                                                                                                            
                                      
                                          Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας
                                                                                                       Υψηλάντη 12 Λαμία
ΘΕΜΑ : Προγραμματική Περίοδος 2014-2020  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
Η Ευρυτανία , ορεινή και άγονη περιοχή, όμως μεγίστου φυσικού πλούτου και υψηλότατου οικολογικού ενδιαφέροντος . Περιοχή με έντονη παλαιότερη και πρόσφατη παράδοση και ιστορία.
   Η υποβάθμισή της, με τις παραλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος, ας αποτελέσει νέο ξεκίνημα για την παραπέρα Ανάπτυξή της.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η πολιτική δύση ενός κοινοβουλευτικού ανδρός αρνούμενου να πει τα μεγάλα «ΟΧΙ» που γέννησε η ηρωική Ανταρτομάνα Ευρυτανία !






Αρ. Πρωτ. Α041                              Καρπενήσι, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Κωνσταντίνος Κοντογεώργος σε μια νύχτα από το δε ψηφίζω στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»


Λίγες μόλις ώρες κράτησε η δήλωση κρότου-λάμψης «δεν θα ψηφίσω νέα οριζόντια μέτρα» δείχνοντας ερασιτεχνική διάθεση εντυπωσιασμού ενός βουλευτή που συνήθισε στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» αρκεί να κρατά το στασίδι στο ελληνικό κοινοβούλιο ποτισμένο με αίμα Ελλήνων εξαθλιωμένων Ευρυτάνων πολιτών!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 840.000 €.




       


              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία  17-07-2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              

                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά τρεις νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:
*      «Τοπική Δράση προώθησης της Απασχόλησης στην Εύβοια», με δικαιούχο την Α.Σ. “Development ”, προϋπολογισμό 288.000 € και αριθμό ωφελουμένων 120 άτομα
*      «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση στην Φθιώτιδα », με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη " ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ", προϋπολογισμό 288.000 € και αριθμό ωφελουμένων 120  άτομα
*      «Δίκτυο Συλλογικής Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας στον Αγροδιατροφικό  Τομέα», με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟ–ΚΑΛΑΘΙ", προϋπολογισμό 264.000 € και αριθμό ωφελουμένων 110  άτομα

Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια φορά η εκδήλωση της ΟΕΣ που πραγματοποιήθηκε στο ειδυλλιακό τοπίο του Καρπενησίου ,στο Κεφαλόβρυσο την Κυριακή 15-07-2013, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας της στα Ευρυτανικά δρώμενα,




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια φορά  η εκδήλωση της ΟΕΣ  που πραγματοποιήθηκε στο ειδυλλιακό τοπίο του Καρπενησίου ,στο Κεφαλόβρυσο την Κυριακή 15-07-2013, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας της στα Ευρυτανικά δρώμενα,  που  ως Δευτεροβάθμιο Σωματείο  του Νομού   αποτελεί  το συλλογικό όργανο όλων των πολιτιστικών σωματείων  της Ευρυτανίας, με αδιάλειπτη παρουσία , στη παράδοση ,στην ιστορία και του πολιτισμού  του τόπου .
  Η Λειτουργία έγινε στο εκκλησάκι  του Ι. Ν. του Αγίου Μάρκου  Ευαγγελιστή σε μια κατανυκτική , ατμόσφαιρα  χοροστοτούντος του  σεβασμιότατου πατέρα , Αγαθάγγελου και συνιλειτουργούντος του Γεωργίου Χρυσαφογιώργου.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δυο ημέρες ατελείωτα χιλιόμετρα , αδιάκοπτη καταγραφή αιτημάτων, ζητημάτων και παραπόνων στο ξεχασμένο τόπο του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας και των πολιτών του.








Αρ. Πρωτ. Α040                          Καρπενήσι, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπόσχεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας τόσο των Βουλευτών μας κου Τέρενς Κουίκ και της κας Ραχήλ Μακρή όσο και του Πολιτευτή του Νομού Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα να ενημερώσουμε, να αναδείξουμε και να δώσουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα του νομού Ευρυτανίας δηλώνοντας απερίφραστα ότι οι περιοδείες των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας με τους Βουλευτές μας θα συνεχιστούν αδιάκοπα.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.




    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία  15 -07-2013
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                   




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, σε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Αθανάσιος Μπουραντάς και Παναγιώτα Γαζή, έγινε συζήτηση για τους μεγάλους οδικούς άξονες της Στερεάς Ελλάδας.
Με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του δρόμου «Παράκαμψη Χαλκίδας / τμήμα Νέα Λάμψακος - Ψαχνά», συζητήθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή του.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει και συμμετέχει στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Α.Ε.Ι. που φέρει την Κωδική Ονομασία «Άτλας».




           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Λαμία  12 -07 -2013 
     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ      
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο «Άτλας» είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης (Π.Α.), οι οποίες είναι διαθέσιμες προς επιλογή στα Ιδρύματα. Παράλληλα προσφέρει σφαιρική ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της αγοράς εργασίας και των πρώτων βημάτων των φοιτητών σε αυτή.

Στους στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται:

ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΠΡΟΒΛΗΜΑ- ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΒΕ


Με κέντρο ενδιαφέροντος την ξεχασμένη «άγονη γραμμή» της Δυτικής Ευρυτανίας, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια και της Βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ραχήλ Μακρή.

Οι δύο Βουλευτές, μαζί με τον Πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα, εξέτασαν από κοντά τα ζητήματα που προκύπτουν για μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, τη λίμνη Κρεμαστών, σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων και το εκεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ που έχει ενταχθεί στις πωλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχαν στο Κερασοχώρι πολύωρη συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Βάσω Σεγκούλη, από την οποία προέκυψε με σαφήνεια ότι: Άλλο η επένδυση και η ανάπτυξη σε αυτή την υψίστης σημασίας, για τον Τουρισμό, περιοχή και άλλο το ξεπούλημα των υδάτινων πόρων ή της Ενέργειας που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτά.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ Τέρενς Νικόλαος Κουίκ, Ραχήλ ΜακρήΚωνσταντίνος Ι. Μπακόλας θα περιοδεύσουν στην Ευρυτανία..





Καρπενήσι, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013




Σάββατο 13 Ιουλίου 2013


10:00 Κερασοχώρι: Συνάντηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγράφων στην Έδρα του Καλλικρατικού Δήμου.
Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου.

11:30 Κρέντη: Ανοιχτή πρόσκληση στους νέους και στους πολίτες του χωριού και το δραστήριο σύλλογο τους για συνάντηση και καταγραφή ζητημάτων-αιτημάτων.

12:20 Δυτ. Φραγκίστα: Επίσκεψη και επιτόπια καταγραφή ελλείψεων και δυσλειτουργιών του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας

•.13.00 Λίμνη Κρεμαστών: Eπίσκεψη στην «Θέση γέφυρα επισκοπής» (δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά πως η υφαρπαγή της Λίμνης Κρεμαστών δεν θα περάσει) εκκρεμεί απάντηση για πιθανή περιήγηση στην Λίμνη με πλεούμενο.

•13:50 Αγ. Γεώργιος: Eπίσκεψη στο χωριό ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του χωριού για συνάντηση και καταγραφή ζητημάτων-αιτημάτων.

•14:00 Δυτ. Φραγκίστα : Επίσκεψη-ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του χωριού και τους δραστήριους συλλόγους Γυναικών Φραγκίστας και Νέων Φραγκίστας για συνάντηση και καταγραφή ζητημάτων-αιτημάτων και γεύμα στο χωριό.

•16:00 Ανατολική Φραγκίστα : Επίσκεψη στο Πνευματικό κέντρο Γεώργιος Καφαντάρης (πρωθυπουργός της Ελλάδος και βουλευτής Ευρυτανίας στα 33 του χρόνια το 1906, καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών της επανάστασης του 1821) όπου φυλάσσεται πλούσιο αρχειακό υλικό .
Προσκύνημα στον Ναό του Σωτήρος Ανατολικής Φραγκίστας(Θέση Σωτήρα) του οποίου εκκρεμεί η συντήρηση και ανάδειξη του και ίσως χρειαστεί κοινοβουλευτική παρέμβαση
20:00 Καρπενήσι Πλατεία: Eπίσκεψη στο κέντρο Καρπενησίου και επικοινωνία με το κόσμο στην πλατεία της πόλης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 368.000 €.




              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία  11-07-2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά δύο νέες  αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:
·        «Συλλογική Τοπική Δράση για την απασχόληση στη Βοιωτία», με δικαιούχο την Α.Σ. “ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ”, προϋπολογισμού 288.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 120 άτομα και
·        «Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία στην Εύβοια», με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΕΥΒΟΪΚΗ συν-ΕΡΓΑΣΙΑ", προϋπολογισμού 80.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 40 άτομα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ; ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ»



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                     ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                 FAX: (210) 3707976
                                                                 e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr
        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ



Τη σταδιακή διάλυση της Εφορίας Καρπενησίου, με τη μεταφορά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στην Εφορία Λαμίας Φθιώτιδος, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Ευρυτανίας.

Μετά την κατάργηση του ΣΕΠΕ και των Τμημάτων Ασφαλείας / Υγείας και Κοινωνικής Επιθεώρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Μετά την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπου ακόμα και το ακτινολογικό μηχάνημα ευρίσκετο εκτός λειτουργίας για 2,5 μήνες.

Τώρα έφτασε η ώρα της σταδιακής διάλυσης της Εφορίας Καρπενησίου.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Διοργάνωση 1ο Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων



Δελτίο Τύπου



Σας κάνουμε γνωστό ότι την Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 θα ξεκινήσει το 1ο Τουρνουά 5Χ5 στον Δήμο Αγράφων.
Ανακοινώνεται ότι:

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Θέμα: Εκδηλώσεις μνήμης ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ καιγια την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.



                                                                                                                                  Προς                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Καρπενήσι 28/06/2013                                                                                      Δήμο Αγράφων
                                                      Κοινοποίηση (Με τη φροντίδα του Δήμου)
1.       Μπαλωμένο Παύλο, Πρόεδρο Τ.Κ. Μαράθου
2.       Μπατσούλα Πέτρο, Πρόεδρο Τ.Κ. Τριποτάμου
3.       Σβερώνη Ταξιάρχη, Πρόεδρο Απανταχού Μαραθιωτών
4.       Λάμπου Παναγιώτα, Πρόεδρο Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας
5.       Γκορόγια Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο            
                                            Θέμα:  Εκδηλώσεις μνήμης     
Κύριε Δήμαρχε

     Κάθε χρόνο την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Δήμος Αγράφων με τους Συλλόγους Απανταχού Μαραθιωτών και Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις στο Μάραθο, στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού Ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη –Κατσαντώνη, τα ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ και στον Τριπόταμο για την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.
    Επειδή οι εκδηλώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές και αποτελούν ορόσημο όχι μόνο για την Ευρυτανία αλλά για την Ελληνική ιστορία, χρειάζεται κατά την άποψή μου και εκτιμώ και όλων των Ευρυτάνων, αλλαγή ημερομηνίας  της μιας εκδήλωσης σε συνεργασία βεβαίως του Δήμου με τους συλλόγους Απανταχού Μαραθιωτών και Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι υπηρεσίες, οι φορείς και όλοι οι Ευρυτάνες να συμμετέχουν και στις δύο.
                                                    
                                                                                          Με εκτίμηση      
                                                                                 Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                                              Περιφερειακός Σύμβουλος

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ



                                                                                 ΚΑΙ
                       Ο ΔΗΜΟΣ  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο   της ΟΕΣ  & και  ο Δήμος  Καρπενησίου σας προσκαλούν  να τιμήσετε   με την παρουσία σας, την εκδήλωση για τα 25 χρόνια παρουσίας της ΟΕΣ στα Ευρυτανικά δρώμενα  καθώς και τους όπου γης Ευρυτάνες,  στις εκδηλώσεις  που θα γίνουν στις 14-07-2013 στο Κεφαλόβρυσο Ευρυτανίας ,  οι οποίες  είναι ενταγμένες   στα πλαίσια των γιορτών του Δάσους  2013  .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δελτίο τύπου για το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων-28/29/30 Ιουνίου 2013 αφιερωμένο στο Σαρακατσάνικο Γάμο «ΧΑΡΑ».



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
ΜΥΚΗΝΩΝ 17-19 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΥΠΕΥΘ. ΕΠΙΚ: ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΗΛ:      2310 225002 - 2310284037
 ΚΙΝ:       6945992388 




Τεράστια επιτυχία σημείωσε  και φέτος το 33ο πανελλήνιο αντάμωμα Σαρακατσαναίων που είχε τα χαρακτηριστικά εθνικού αναγεννητικού προσκλητηρίου κόντρα στην κρίση και στην κούραση των Ελλήνων.
Το πάθος των μελών τη Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η οποία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, να γίνει φωτεινό ορόσημο για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Το φετινό αντάμωμα στο Περτούλι Τρικάλων έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Από τη ρίζα τους πεισματάρηδες, δουλευταράδες και αγωνιστές, οι Σαρακατσαναίοι αντιλήφθηκαν ότι το φετινό αντάμωμα θα έπρεπε να σαλπίσει ένα εθνικό προσκλητήριο  για μια αναγεννητική προσπάθεια, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έβαλε μπροστά στους αιφνιδιασμένους από τα πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά τη οικονομική και όχι μόνο κρίσης, Έλληνες.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ - Σε επιφυλακή για τη διαθεσιμότητα

Επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών για το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων του Δήμου θα αποστείλει ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς σε συνεννόηση με το Σωματείο Εργαζομένων του.
Στην επιστολή αυτή που ενδεχομένως και διά ζώσης θα παραδώσει στους δύο υπουργούς ο κ. Κουσουρνάς θα αναφέρονται τα επιχείρηματα του Δήμου με τα οποία καταδεικνύεται ότι το μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων δεν μπορεί να εφαρμοστεί ξανά στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παύλος Τσίπρας ήδη από το Δήμο Ρόδου τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει αποχωρήσει το 20% των εργαζομένων του και πλέον υπηρετούν 1.307 άτομα στις υπηρεσίες και στα Νομικά Πρόσωπα του, λέγοντας τα εξής:

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

1ο Συνέδριο Νέων Ευρυτάνων από το Δήμο Καρπενησίου



Καρπενήσι, 2 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τις 30 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμος Καρπενησίου υποδέχεται νέους  απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Νέων Ευρυτάνων, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή. Νέοι Ευρυτάνες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο Καρπενήσι, να γνωριστούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο καταγωγής τους και πάνω απ’ όλα να εκφράσουν τη δική τους άποψη για το πώς βλέπουν και πως θέλουν τη Ευρυτανία του αύριο.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καρπενησίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Ευρυτανικούς Συλλόγους και Φορείς προκειμένου να ορίσουν εκπροσώπους , μέχρι 35 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου Καρπενησίου, στα τηλέφωνα 2237350043 και 2237350050 καθώς επίσης και στο e-mail: contact@karpenissi.gr

ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Από το Δήμο Καρπενησίου και τον Ξενώνα Φουρνάς ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΟΥΦΑΣ





ΣΑΒΒΑΤΟ 13/7

4:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΥΡΝΑΣ
5:00 ΟΜΙΛΙΕΣ που θα αφορούν την καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών στα ελληνικά δάση.
Ομιλητές θα είναι η κ.Ελευθερία Τζιάτζιου, σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας και ο κ.Βασίλης Γουλάντας, καλλιεργητής και συλλέκτης άγριων ειδών τρούφας.

8:00 μμ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (συζήτηση για τρούφες, εμπειρίες και μελλοντικά σχέδια)

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Απόφαση ένταξης τριών νέων έργων στο πλαίσιο δράσης ΤΟΠΣΑ. «Δράσεις για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας», με προϋπολογισμό 192.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 80 άτομα,




       


              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Λαμία  01-07-2013
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ              

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 426.000 €.


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά τρεις νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:
*      «Δράσεις για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας», με προϋπολογισμό 192.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 80 άτομα,