Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Υψηλάντη1, Τ.Κ. 35100-Λαμία
Τηλ.: 2231351277, 2221353792
Fax.: 2231051964,2221036056


Δ Ε Λ Τ Ι Ο       Τ Υ Π Ο Υ



Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ανεμοθύελλα που επικράτησε από 23-26/5/2013 στην Π.Ε. Φθιώτιδας επέφερε μεγάλες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες.
Ιδιαίτερα, καταγράφηκαν πολύ σοβαρές ζημιές από τους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας στην καλλιέργεια της δαμασκηνιάς με εκτίμηση (καρπόπτωση) σε ποσοστό 40-50% περίπου  και σε αριθμό δέντρων 11.500, καθώς επίσης σε καλλιέργειες φυστικιάς σε ποσοστό 20-25% και ακτινιδίων σε ποσοστό 20-30% κ.λ.π..

Στην ομάδα Τάτση επιρρίπτει ευθύνες για την "ακυβερνησία" στα Άγραφα, ο Χρ. Μπούρας.(video)



Άφωνοι αυτοδιοικητικοί και πολίτες από την τιμωρία της 4μηνης αργίας του Δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση, που εκπροσωπεί την μισή Ευρυτανία. Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπούρας, επιρρίπτει ευθύνες για την «ακυβερνησία» όπως λέει στα Άγραφα, περισσότερο στην συμπολίτευση και την ομάδα του Δημήτρη Τάτση, που ασκούσε σκληρότατη αντιπολίτευση στον δήμαρχο όλο αυτό το διάστημα, με συνέπεια να μην προχωρά τίποτα στον Καλλικρατικό Δήμο.
Ο κ. Μπούρας απευθύνει σε όλες τις πλευρές ύστατη πρόταση, για σύμπνοια, γιατί ο τόπος και ο λαός των Αγράφων δεν έχουν την πολυτέλεια της αδράνειας.

 

Στην ομάδα Τάτση επιρρίπτει ευθύνες για την... από LAMIASTARGR

Ο Δήμαρχος προφανώς θα καθηλώσει τις Καναδικές αρχές και τους Καναδούς πολίτες... θυμίζοντας τους τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και το γεγονός ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα!

ΝΕΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ! ! ! 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Τώρα...και Υπουργός Εξωτερικών!!! 

Όταν η βλακεία γίνεται εθνικά επικίνδυνη !


"Ο Καναδάς δεν μπορεί να δυσφημίζεται διεθνώς από ιδιωτικές εταιρείες που προσβάλουν την τοπική Δημοκρατία."

Δεκατρείς ομιλίες στον Καναδά από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη προς ενημέρωση των Καναδικών Αρχών για την Καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD.


Ο Δήμαρχος προφανώς θα καθηλώσει τις Καναδικές αρχές και τους Καναδούς πολίτες... θυμίζοντας τους τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και το γεγονός ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα!

Ως σημαντικά ενδεικτικά παραδείγματα θα παρουσιάσει τέσσερα (4):

1. τον εαυτό του και τις δικές του αρχές που λένε ότι όποιος Δημότης του Δήμου του είναι υπέρ των επενδύσεων, της νομιμότητας και εμπιστεύεται την πατρίδα του, είναι διεφθαρμένος, στιγματισμένος κοινωνικά και έχει εξαγορασμένη συνείδηση.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ
ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΘΕΩΡΩ ΕΞΩ ΑΠΟΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΝΟΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»


Απαγορεύθηκε στο Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε το Κίνημα στα «Παλαιολόγεια 2013», να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βασιλεύουσας.

Ο Τέρενς Κουίκ παρέστη στις εκδηλώσεις στο Μυστρά, όπου έγινε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου το σύμβολο της Βασιλεύουσας και του Βυζαντίου εστέφθη αυτοκράτορας.

Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της κας Γερακούδη Ο Δήμαρχος Aγραφων Δημήτριος Τάτσης




Δελτίο Τύπου






Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της κας Γερακούδη καθώς πρόκειται για προαναγγελθείσα απόφαση. Μια απόφαση που επιβάλλουν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες μανδαρίνοι της, έχοντας στις πλάτες τους την πολιτική απομόνωση του λαού των Αγράφων.

Πρόκειται για υπαγορευμένες αποφάσεις από γνωστά κέντρα, χωρίς νόημα και πρακτική αξία που σε καμία περίπτωση δεν επιδρούν ούτε στην πορεία της δημοτική αρχής ούτε στην επόμενη μέρα του τόπου.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν έχει έδρα το δίκαιο και την νομιμότητα αλλά υποτάσσεται στην αυθαιρεσία και την πολιτική σκοπιμότητα.

Δεν μπορεί με τίποτα η κα Γερακούδη να τιμωρήσει τον λαό των Αγράφων για τις επιλογές του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν μπορεί να τους τιμωρήσει γιατί με εκλέγουν Δήμαρχο. Δυστυχώς για την κα Γερακούδη οι Δήμαρχοι δεν διορίζονται από την ίδια και τους μανδαρίνους της, αλλά εκλέγονται από τον λαό.

Όλα αυτά βέβαια θα τα κρίνει η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω και στην οποία θα αποκαλυφθούν οι αυθαιρεσίες.

Μέχρι τότε όμως καλούμε την κα Γερακούδη να σεβαστεί την αυτοτέλεια και την πολιτική αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να σταματήσει τις ωμές παρεμβάσεις της.

Σε καμία περίπτωση τα καμώματα και οι απόπειρες για πολιτικά παιχνίδια αν όχι ρουσφέτια από την κα Γερακούδη δεν θα μας στερήσουν το δικαίωμα να είμαστε ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο μας και για του κατοίκους που μας έχουν εκλέξει να τον υπηρετήσουμε.

Εμείς μένουμε όρθιοι και αγωνιζόμαστε για το τόπο και του κατοίκους μας. Τα καμώματά τους δεν έχουν καμία πρακτική αξία.

Πολύ σύντομα η κα Γερακούδη και οι υποβολείς της θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν.

Ο Δήμαρχος


Δημήτριος Τάτσης




4ΜΗΝΗ ΠΟΙΝΗ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΣΗ ΕΠΕΒΑΛΕ Η Γ.Γ. Π. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΤΣΗ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΕ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΩΣ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΗΞΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



   
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                              ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                     FAX: (210) 3707976
                                                                e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΣΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞ ΕΛ ΚΑΙ  ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

«Ο Καλλικράτης εξακολουθεί να είναι το μέγιστο πρόβλημα της Λέσβου, καθώς είναι αδύνατο αυτός ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας να διοικηθεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα και να προσφέρει τις υπηρεσίες εκείνες που δικαιούνται να έχουν στην καθημερινότητά τους οι Λέσβιοι δημότες».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ τελειώνοντας τη νέα τριήμερη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, ως υπεύθυνος Βουλευτής του Κινήματος για το Βόρειο Αιγαίο.

Ανιστόρητες, σε εκείνο το βαθμό, ώστε να μοιάζουν με …εμπαθείς, οι απόψεις για τους Σαρακατσαναίους του καθηγητή Γ. Γραμματικάκη στην εκπομπή του MEGA «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Μυκηνών 17-19, Τ.Κ. 54643,  Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ. 2310840830,
                               email:pos_sarakatsanoi@yahoo.gr ,
                                  site: www.e-sarakatsanos.gr
Πληροφορίες: Μουτσιάνας Γεώργιος, πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σαρακατσαναίων, τηλέφωνα: 2310 225002, 6945992388
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανιστόρητες, σε εκείνο το βαθμό, ώστε να μοιάζουν με …εμπαθείς, οι απόψεις για τους Σαρακατσαναίους του καθηγητή Γ. Γραμματικάκη στην εκπομπή του MEGA «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη.
Με δικαιολογία την άγνοια ή την επιπολαιότητα, πάρα πολλοί σύγχρονοι νεοέλληνες, εκπλήσουν δυσάρεστα,  με βιαστικές ή πρόχειρες  ενέργειές τους ή άλλου είδους ατοπήματα, αποδεικνύοντας με περισσή αφέλεια, την ημιμάθειά τους  ή την εμπάθειά τους και γενικώς τη μειονεκτικότητά τους, έναντι εκείνων τους οποίους τολμούν να κρίνουν.

Ευχαριστήρια επιστολή της Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ



Καρπενήσι, 28 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ενιαία Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.) Δήμου Καρπενησίου, καθώς τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου, ευχαριστούν θερμά τον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλο και το προσωπικό του τοπικού καταστήματος για την πρωτοβουλία τους να συλλέξουν παιχνίδια και υλικά κατασκευών για χρήση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη».

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στη Λαμία, έγινε στις 27 Μαίου του 2013, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και υιοθέτηση των προτάσεων του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά για τα εξής ζητήματα :





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 27-5-2013

                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποφάσεις με προτάσεις του Περιφερειάρχη για την διατήρηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ στη Λαμία – αναδεικνύοντας την ευρύτερη πολιτική διάσταση του θέματος - και τη διεκδίκηση από το Υπουργείο Τουρισμού περισσότερων κονδυλίων για αντίστοιχη αύξηση θέσεων εργασίας στη Στερεά Ελλάδα

Στη Λαμία, έγινε στις 27 Μαίου του 2013, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και υιοθέτηση των προτάσεων του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά για τα εξής ζητήματα :

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά



Καρπενήσι, 27 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου αλλά και η Ευρυτανία στο σύνολό της, εστιάζοντας στο ορεινό ανάγλυφο και την απομόνωση που χαρακτηρίζει την περιοχή καθώς επίσης και τους υψηλούς δείκτες ανεργίας.
Παράλληλα, έκανε αναφορά στο έργο που συντελείται στον τόπο μας, με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Καρπενησίου, επισημαίνοντας την υψηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, τα μεγάλα έργα υποδομής, την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήτρων για τους νέους αλλά και το ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή.  

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας στα Θεσμοφόρια 2013, είναι ένα ακόμα βήμα της Περιφέρειάς μας στην προσπάθειά της να προσθέσει μεγαλύτερη αξία στα πρωτογενή ποιοτικά προϊόντα της περιοχής μας.


ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μουσείο Ακρόπολης, 24 Μαίου 2013





Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για το επόμενο διήμερο, ενώνει την παρουσία της με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας στην αναβίωση του αρχαίου θεσμού των Θεσμοφοριών. Από σήμερα έως την Κυριακή ερχόμαστε στο χώρο – σύμβολο της Ελλάδας, για να αναδείξουμε και να προβάλλουμε την παράδοσή μας, τα προϊόντα μας και την τοπική κληρονομιά μας. Ερχόμαστε να συνδέσουμε τα ιδιαίτερα παραγωγικά χαρακτηριστικά του τόπου μας με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Την Παρασκευή στις 24/05/2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης και ώρα 18:00 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα παρουσιάσει το καλάθι «Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας »


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                             Λαμία 22-05-2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                        
            ΠΡΟΣ : ΜΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή στις 24/05/2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης και ώρα 18:00 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα παρουσιάσει το καλάθι
 «Αγροτικών  Προϊόντων  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας »

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στα εγκαίνια της σήραγγας του Καλλιδρόμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ
Λαμία 22-5-2013
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στα εγκαίνια της
σήραγγας του Καλλιδρόμου
Στα εγκαίνια της σήραγγας του Καλλιδρόμου, που έγιναν την Τετάρτη 22 Μαίου
παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. Πρόκειται για
ένα μεγάλο και σημαντικό σιδηροδρομικό έργο που αφορά όχι μόνο την Περιφέρεια
αλλά όλη τη χώρα, καθώς και τις διευρωπαϊκές μεταφορές.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Ηλεκτροφωτισμός κοινόχρηστων χώρων με χρήση φωτοβολταϊκών», στη Λαμία, με προϋπολογισμό 100.000,00 €.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Λαμία 21 - 05 - 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά η
απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο:
«Ηλεκτροφωτισμός κοινόχρηστων χώρων με χρήση φωτοβολταϊκών», στη Λαμία,
με προϋπολογισμό 100.000,00 €.

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη > > για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις



Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις:

Ελάτε να γνωρίσετε όλοι από κοντά τους ήρωες της ζωής Αγώνας επίδειξης Μπάσκετ με αμαξίδιο


Καρπενήσι, 21 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι του Δήμου Καρπενησίου την Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 17.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ.
Πρόκειται για αγώνα επίδειξης Μπάσκετ με αμαξίδιο, μεταξύ των ομάδων Θεσσαλός και Μεικτή Αθηνών που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου.
Ο αγώνας πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση του εθελοντή δημότη, Δήμου Αθανασίου, ο οποίος έχει αναλάβει και το συντονισμό της διοργάνωσης.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων στο «Σχολείο-Μουσείο της Βίνιανης» με την συμπλήρωση 69 χρόνων από την ίδρυση της Π.Ε.Ε.Α(Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης).




Δ Η Μ Ο Σ  Α Γ Ρ Α Φ Ω Ν
                                   
Στις 10 Μαρτίου του 1944 στο «Σχολείο της Βίνιανης» συγκροτήθηκε η «Κυβέρνηση του Βουνού», η πρώτη Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας και αποτελεί τόπο προσκυνήματος γιατί έχει γραφεί στην Ιστορία αυτού του
τόπου.


                                         ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

         ΓΙΑ ΤΗΝ 69Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
                                                                                                                                                                       
ΒΙΝΙΑΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ 2013


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να παρευρεθείτε το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων στο «Σχολείο-Μουσείο της Βίνιανης» με την συμπλήρωση 69 χρόνων από την ίδρυση της Π.Ε.Ε.Α(Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης).



Ο Δήμαρχος Αγράφων

Δημήτριος Τάτσης

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

                   11:00 Προσέλευση προσκεκλημένων

                        11:15 Επιμνημόσυνη δέηση

                        11:30 Κατάθεση στεφάνων

                        11:35 Χαιρετισμοί

11:45  Πανηγυρικός ημέρας από τον     Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο
π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο

                        12:10 Ενός λεπτού σιγή
                       
                        12:11 Εθνικός Ύμνος

                      


Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΜΑΞΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Στις εκδηλώσεις της Τρίτης 21 Μαΐου που γίνονται στην Κέρκυρα για την επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, θα παραστεί ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει όλη την Ιόνια Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

Μετά τη Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής των ΑΝΕΞ ΕΛ προκειμένου να καθοριστούν οι άμεσες μελλοντικές δράσεις τους  οι οποίες θα στοχεύουν στον Τουρισμό και στα απαξιωμένα μικρονήσια Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, όπως και το σύμπλεγμα Παξοί-Αντίπαξοι.

«Αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Από το σήμερα ... στο αύριο» Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα:
«Αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Από το σήμερα ... στο αύριο»
Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013
και ώρα 18:00
στο Περίπτερο Α΄- αίθουσα Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας
Την ημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Κλέαρχος Περγαντάς
Πρόγραμμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣ


Λαμία, 18 Μαίου 2013
Απόψε, στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει
τις πύλες της η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, που έχει πια καθιερωθεί
ως ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας .
Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, εγκαινιάζοντας και φέτος μια
από τις κορυφαίες διοργανώσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο του
τόπου μας.
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το (ιοικητικό Συμβούλιο, καθώς και
τους συντελεστές της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για τη συστηματική
και άψογη οργάνωσή της. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους
πρωταγωνιστούν με τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή
παρουσίαση των προϊόντων που παράγουμε και των υπηρεσιών.
Κυρίες και κύριοι

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΜΗΝΥΜΑ του Θωμά Κώτσια στους υποψηφίους των εισαγωγικών εξετάσεων για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.


                                            
                              17-5-2013
Αγαπητά μου παιδιά,
Ζώντας από κοντά σαν γονιός υποψηφίου και εγώ όλο αυτό τον αγώνα της προετοιμασίας σας και την κορύφωση της αγωνίας με το ξεκίνημα των εξετάσεων, θα ήθελα μαζί με τις ευχές μου να επιβραβευτούν και να καρποφορήσουν  οι κόποι σας, να καταθέσω κάποιες σκέψεις και να τις μοιραστώ μαζί σας έτσι όπως τις μοιράστηκα και με το δικό μου παιδί μπροστά στη δοκιμασία των εξετάσεων αυτές τις μέρες.
Για τις ίδιες τις εξετάσεις θα μπορούσε να πει κανείς πολλά ωστόσο ένα είναι βέβαιο, ότι δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία που θα σας δοθεί να αναδείξετε τις ικανότητες σας και να διεκδικήσετε το μέλλον σας. Κοιτάξτε γύρο σας πόση πέτυχαν στη ζωή τους χωρίς απαραίτητα να έχουν κάνει ανώτερες σπουδές και πόσοι ενώ σπούδασαν βρέθηκαν και πρόκοψαν σε εντελώς διαφορετικό αντικείμενο εργασίας από αυτό των σπουδών τους.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ
Λαμία 16-5-2013
Προς: ΜΜΕ

Αγαπητοί υποψήφιοι,
Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Εκπαίδευση, εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και τους γονείς σας, καλή επιτυχία, δύναμη,
επιμονή και νηφαλιότητα.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,Ο Δήμαρχος ΑΓΡΑΦΩΝ Δημήτριος Τάτσης




                                                                        
Δελτίο Τύπου

Για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων εύχομαι σε όλες και σε όλους σας ολόθερμα καλή επιτυχία. Η σκέψη των γονιών σας, των καθηγητών σας αλλά και η δική μας είναι κοντά σας για να στηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε.

κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!







ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση  των μνημονίων, της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων, φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!
Ο αυταρχικός κατήφορος της  συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει τέλος καθώς καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών,  για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Γνωρίζει πως τα βαθιά αντιλαϊκά μετρά που θέλει να περάσει δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Γι αυτό καταφεύγει στη σκλήρυνση της καταστολής των αγώνων με την απαγόρευση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία. Πρέπει να θυμίσουμε σε  όσους έχουν ασθενή μνήμη  ότι ο ίδιος ο Σαμαράς έχει χαρακτηρίσει τις διαδικασίες επιστράτευσης ως «χουντικές μεθόδους».

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της νήσου Κουκουμίτσας και της παραλίας απέναντι της νήσου στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, βορά και αυτά των επενδυτών στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.