Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

«Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Περγαντά με τον Υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Βιρβιδάκη και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιαννούση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με  τον Υφυπουργό κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη αρμόδιο για το ΕΣΠΑ στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων κ Γιώργος Γιαννούσης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

ΚΡΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΚανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι κάποιοι Δήμοι λειτουργούν κοινωνικές δομές με σκοπό την ψηφοθηρική εκμετάλλευση των κοινωνικά και οικονομικά εξαντλημένων δημοτών και όχι την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Και δεν αναφέρομαι στις θεσμοθετημένες κοινωνικές δομές (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, κδαπ κ.λπ.) που έχει προσδιοριστεί επακριβώς το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους αλλά σε δομές που δημιουργήθηκαν τελευταία εξαιτίας της κρίσης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, τα συσσίτια σε απόρους και άστεγους, το κοινωνικό φροντιστήριο κ.λπ., για τις οποίες η φτωχή μας νομοθεσία προβλέπει μόνο την ίδρυσή τους και την εποπτεία από επιτροπή διαχείρισης. Βέβαια οι περισσότεροι δήμοι έθεσαν οι ίδιοι κανόνες λειτουργίας, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν μια ομιχλώδη διαχείριση, εκμεταλλευόμενοι το έλλειμμα της νομοθεσίας αλλά κυρίως εκμεταλλευόμενοι την ελπίδα των ανήμπορων πολιτών.