Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ν.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Υποκρισία, ασυνέπεια, εμπαιγμός, η συνήθης συνταγή..........



                                  
Ζούμε στην εποχή του απόλυτου παραλογισμού ,  της πλήρους  αντιστροφής  της λογικής , της  υποκρισίας  και του πολιτικαντισμού. 
Σαν τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη ερώτηση  προς τον  αρμόδιο υπουργό, του Βουλευτή του Νομού  μας , για το τι θα γίνει με την ισόβια σύνταξη των πολύτεκνων  μητέρων.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Εγκαίνια έκθεσης του Ευρυτάνα Γιάννη Καστρίτση


Στις 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00 εγκαινιάστηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση «Βίων Ερμηνεία» του Γιάννη Καστρίτση. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 ζωγραφικά έργα, γλυπτά και φωτογραφίες.  Σε σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής του παραγωγής ο Γιάννης Καστρίτσης επιχειρεί με ποικίλους τρόπους να ενσωματώσει  και να μεταπλάσει μορφολογικά στοιχεία της βυζαντινής τέχνης.

«Σχετικά με την έκθεση των ελεγκτών της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων (ΔΑΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης περί ασφαλούς η μη διέλευσης των οχημάτων από την σήραγγα Τυμφρηστού Νομού Ευρυτανίας» .


 
Αρ. Πρωτ. 23                                                 Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αναφορικά με την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κου Καλογιάννη Σταύρου στην ερώτηση μας «Σχετικά με την έκθεση των ελεγκτών της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων (ΔΑΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης περί ασφαλούς η μη διέλευσης των οχημάτων από την σήραγγα Τυμφρηστού Νομού Ευρυτανίας» .

 


Καμία επίσημη απάντηση του αρμόδιου υπουργείου αναφορικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων στην Σήραγγα περί της αναδοχής του έργου, όσο και της (ΔΑΣ) περί πλήθους ελλείψεων παραλείψεων βλαβών και ζητημάτων που προκύπτουν για την ασφάλεια της απαραίτητης τόσο για τον Ευρυτανικό Λαό και για τους επισκέπτες του νομού μας, «σήραγγας Τυμφρηστού» , όσο και για τους πρώην εργαζόμενους που με μεθόδευση πέταξαν στο δρόμο.

«Mε τις παρεμβάσεις μας περιμένουμε θετικές εξελίξεις στο σχέδιο Αθηνά για το ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και εξομάλυνση των αντιθέσεων που απείλησαν τη συνοχή της Περιφέρειάς μας.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Λαμία 25-2-2013


Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Mε τις παρεμβάσεις μας περιμένουμε θετικές εξελίξεις στο σχέδιο Αθηνά για το ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και εξομάλυνση των αντιθέσεων που απείλησαν τη συνοχή της Περιφέρειάς μας. Η ενότητά μας, η συνοχή μας και η δυναμική μας χτίζονται καθημερινά και είναι πάνω απ΄όλα»

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ενημέρωσε το σώμα σε σχέση με τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και τις εξελίξεις της διαβούλευσης του σχεδίου «Αθηνά» σχετικά με τις εξελίξεις των ΤΕΙ και του ΑΕΙ στην Περιφέρεια.
Ειδικότερα, ο κ. Περγαντάς ανέφερε :

«Είναι γνωστό ότι με την ανακοίνωση της διαβούλευσης του σχεδίου Αθηνά, που έγινε με τρόπο αποσπασματικό, προσχηματικό, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς την συμμετοχή και στην έκφραση των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας, εκφράσαμε άμεσα την αποδοκιμασία μας με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το περιεχόμενο της οποίας υιοθετήθηκε από την Ένωση Περιφερειών.
Οι αντιδράσεις μας και η κινητοποίησή μας, οδήγησαν το Υπουργείο να προχωρήσει πλέον σε μια ουσιαστική διαβούλευση, η οποία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις, ερμηνεύονται θετικά οι προτάσεις μας και πιστεύω έχοντας τη διαβεβαίωση του Υπουργού οι εξελίξεις θα είναι γενικά ικανοποιητικές για τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας.»

Σε κορυφαίο ζήτημα ανέδειξε ο κ. Περγαντάς τη συνοχή της Περιφέρειας επισημαίνοντας :
«Όμως πάνω απ΄το σχέδιο Αθηνά και πάνω απ΄όλα κορυφαίο ζήτημα είναι η πολιτική ενότητα της Περιφέρειας.
Έχουν κλείσει ήδη δυο χρόνια λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας. Μιας Περιφέρειας που στην ουσία δομείται από εμάς και λειτουργεί από εμάς. Μιας Περιφέρειας που αγωνίζεται καθημερινά να ξεπεράσει τις προχειρότητες του ιδρυτικού της νόμου του Καλλικράτη, να αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και όχι μόνο να ισορροπήσει, αλλά να προχωρήσει αποτελεσματικά παράγοντας χρήσιμο έργο για τον τόπο και την κοινωνία.

Αυτή η ενότητα που χτίζεται με επιμονή και σκληρή δουλειά κάθε μέρα στην Περιφέρεια, υπονομεύεται από εξωγενείς παράγοντες και απειλείται από κεντρικές οριζόντιες πολιτικές, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το σχέδιο Αθηνά. Με δυο κουβέντες ένα ανερμάτιστο σχέδιο έθεσε σε δοκιμασία τη συνοχή μας.»

Συνεχίζοντας, ο Περιφερειάρχης τόνισε :
«Εμείς όμως είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και για να ενώσουμε. Για να δώσουμε με τη στάση μας και τις αποφάσεις μας οντότητα στη Στερεά Ελλάδα και δυναμική στο σύνολό της.
Αυτή η διαρκής προσπάθεια ήρθε να λειτουργήσει προσθετικά και τώρα, απέναντι στο σχέδιο Αθηνά, που επεχείρησε να δημιουργήσει προστριβές και αντιθέσεις. Πιστεύω πως η ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου που θα εξομαλύνει τις διαφορές των ΤΕΙ.»

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συνάντησή του με τον Υπουργό, ο κ. Περγαντάς είπε :
«Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι η λειτουργία των ΤΕΙ θα συνεχιστεί χωρίς να δοκιμάζει τη συνοχή της Περιφέρειας.
Σε ότι αφορά το ΑΕΙ, δηλαδή τα τμήματα της Λαμίας και της Λιβαδειάς, εμείς ζητήσαμε την παραμονή τους και την εξέλιξή τους. Εκείνο που διαφαίνεται πάντως από τη συνάντησή μου και τη συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό είναι ότι το τμήμα της Λαμίας θα παραμείνει και πιθανότατα θα ενισχυθεί. Ο Υπουργός δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις για το τμήμα της Λιβαδειάς.
Εμείς πάντως συνεχίζουμε να διεκδικούμε την παραμονή του τμήματος της Λιβαδειάς και να αντιπροτείνουμε στις αιτιάσεις της μεταφοράς του για οικονομικούς λόγους την οικονομική στήριξή μας  μέσα από κονδύλια των ΚΑΠ της Περιφέρειας, που μπορεί να γίνει με ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, την οποία προτείναμε και στηρίζεται από την ΕΝΠΕ.
Ελπίζω ότι δεν θα γίνει το λάθος να αποστερήσει το Υπουργείο από τη Λιβαδειά ένα τόσο παραγωγικό και σημαντικό εκπαιδευτικό κύτταρο.»

«Τέλος», είπε ο περιφερειάρχης, «θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα, σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ενέργειες θετικές, που αποσιωπούνται, πλην όμως έχουν θεμελιακή συμβολή στη διαμόρφωση του σχεδιασμού για την Ανωτάτη Εκπαίδευση.
Ένα σημείο είναι η συμβολή μας στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως το νέο κτίριο του ΤΕΙ της Άμφισσας, προϋπολογισμού 7 εκ. € και η ανακατασκευή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΑΕΙ στη Λαμία, προϋπολογισμού 1,5 εκ. €. Είναι προφανές ότι αυτές οι υποδομές έχουν αποτελέσει σημαντικότατη παράμετρο  για την πορεία των τμημάτων.
Αντίστοιχα είχαμε προχωρήσει στη Νομαρχιακή μας θητεία στην αγορά οικοπέδου στη Λιβαδειά για την ανέγερση κτιρίου που θα φιλοξενεί το ΑΕΙ της πόλης.

Φυσικά, η παρουσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα είναι κατάκτηση όλων : των πρώην Νομαρχών, όπως και των Δημάρχων, των Βουλευτών και των θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
Είναι ευνόητο ότι η συσπείρωση των δυνάμεών μας, που έχει φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα, θα βοηθήσει και στην ενότητά μας και σε θετικές εξελίξεις στη Στερεά Ελλάδα.»

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειαρχών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε.





Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2013






Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειαρχών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζεται η διαδικασία της διαβούλευσης για το σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου2014 – 2020, στην Βοιωτία.


                          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             



Λιβαδειά  21 -02-2013





Ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά στην ημερίδα: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Έργα Βοιωτίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020», που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά.

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Έργα Βοιωτίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά συνάντηση, μετά από αυτή της Χαλκίδας, που γίνονται με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την συνεργασία / διαβούλευση για το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Ο συμπατριώτης μας πιανίστας Μάρκος Κώτσιας σε μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών με την παρουσία πολλών Ευρυτάνων συμπατριωτών μας που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα,

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ενημέρωση για το ακριβές ποσό της επαναγοράς των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ


Τους λόγους για τους οποίους η μνημονιακή τρικομματική συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη προωθεί την κατάργηση όλων των Τεχνικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενοτήτων και την αντικατάστασή τους από ένα και μόνον Τεχνικό Συμβούλιο, αυτό που θα δραστηριοποιείται στην έδρα της, διερευνά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Λαμία ,  20  Φεβρουαρίου,  2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΆΡΘΡΟ 165 ΤΟΥ Ν.3852/2010                                         
                                                                                           
                                                    

                                                                                                                       

Συνεδρίαση 4η

          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην 4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  25 Φεβρουαρίου  2013, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 11.30π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο:   Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Ε του Π.Δ. 51/2006 όπως ισχύει.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης κ.Οικονόμου Ευγενία.

Ημερίδα με θέμα: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Έργα Βοιωτίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020»




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                            Λαμία             
                                                                                                                           20/02/20                                              




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Έργα Βοιωτίας  - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020»

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ Ε65



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ THΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ Ε65

Τις απίστευτες παλινωδίες και αδιανόητες πρακτικές του Υπουργείου Μεταφορών, που εν μέσω κρίσης σκέπτεται να καταβάλλει αποζημίωση της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!) προκειμένου να εγκαταλείψει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε65, όταν με τα ίδια ακριβώς χρήματα, είχε τη δυνατότητα να τον ολοκληρώσει, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Κωστή Χατζηδάκη ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Καρπενησί



Καρπενήσι, 19 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Ο Δήμος Καρπενησίου και ο ΟΠΠΑΔΗΚ καλεί όλους τους Συλλόγους, τις επιχειρήσεις εστίασης-διασκέδασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες-ξενώνες να εντάξουν στο πρόγραμμά του τις εκδηλώσεις που πρόκειται να οργανώσουν στο πλαίσιο των Αποκριών.
Παρακαλούνται όλοι όσοι πρόκειται να διοργανώσουν εκδηλώσεις  και επιθυμούν να τις προβάλουν μέσω του Αποκριάτικου Προγράμματος του Δήμου να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2237021227, 2237350043, μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.
Αυτή η προσπάθεια που στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού, επιχειρεί να συγκεντρώσει όλα τα αποκριάτικα δρώμενα-πάρτυ που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καρπενησίου από την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 (Τσικνοπέμπτη) έως και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 και σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι: Σύλλογοι, μπαρ, καφέ, εστιατόρια-ταβέρνες, ξενοδοχεία, ξενώνες, άτυπες ομάδες δημοτών κ.α.     
Επίσης, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην αποκριάτικη παρέλαση να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 στο τηλέφωνο 2237021227. Επισημαίνεται ότι οι στολές διατίθενται δωρεάν από το Δήμο Καρπενησίου. 

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ



                                          Λαμία, 18 Φεβρουαρίου 2013

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                   
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                      




                                         



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κ. Μάρως Ευαγγελίδου σύσκεψη φορέων με θέμα τη Παύση λειτουργίας και αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


 2013

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                   
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                      




                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κ. Μάρως Ευαγγελίδου σύσκεψη φορέων με θέμα τη Παύση λειτουργίας και αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ως εκπρόσωπος της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας κ. Βασίλειος Καθαροσπόρης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτριος Θωμάς και εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων.

Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα αναλάβει πρωτοβουλία στη κατεύθυνση της προσωρινής εξεύρεσης αποδεκτών των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) για τους Ο.Τ.Α. που διατηρούν ενεργούς Χ.Α.Δ.Α., ώστε να κλείσουν οριστικά οι τελευταίοι και να αποκατασταθούν στο σύνολο τους, σε όλη τη Περιφέρεια. Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. και οι Ο.Τ.Α. θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα για την οριστική επίλυση της διαχείρισης των Α.Σ.Α. εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ



        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την πέραν των ορίων υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και εν γένει στην ποιότητα ζωής και παροχών υγείας στον ορεινό και πλειστάκις ξεχασμένο από το κράτος των Αθηνών Νομό Ευρυτανίας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ;»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



Την  απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, σύμφωνα με την οποία αρχίζει η εκπομπή «Τουρκόγλωσσο Ενημερωτικό-Ειδησεογραφικό Πρόγραμμα-Πρωινό στη Θράκη» με ανάθεση στην Εταιρία «Δεδέ Εβρέν-Δημοσιογράφος-Διαφημίσεις» που εδρεύει στην Κομοτηνή, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Την 10-02-2013,ημέρα Κυριακή και ώρα 17.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»

ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 11.02.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 10-02-2013,ημέρα Κυριακή και ώρα 17.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή μεγάλου αριθμού Ευρυτανισσών με τις οικογένειες τους, αλλά και η παρουσία πολλών φίλων και γνωστών , μας έδωσε την δύναμη για να συνεχίσουμε δυναμικά τη διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς , αλλά και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας. Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτρης Σκόνδρας (από την Γρανίτσα) και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό .

- Η ΕΝ.Π.Ε. θεωρεί ότι το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι αποσπασματικό και οδηγεί σε αδιέξοδο.






           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι απόλυτα αναγκαίο το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι όποιες αποφάσεις να είναι συναινετικές και σε σχέση με τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας.

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                 Λαμία 11-02-2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                           


           




Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας:
« Η επιχειρούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση  είναι αποσπασματική και οδηγεί σε αδιέξοδο »
Ενόψει της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης  είναι απόλυτα αναγκαίο το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο ώστε οι όποιες αποφάσεις να είναι συναινετικές και σε απόλυτη σχέση με τις ανάγκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 Το χρονικό διάστημα των 45 ημερών   για διαβούλευση  είναι προσχηματικό και θα πρέπει να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος για συμφωνημένες και όχι προειλημμένες αποφάσεις .

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

"Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης- Πολιτικές για την Περιφερειακή Ανάπτυξη"

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες,

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης - Πολιτικές για την Περιφερειακή Ανάπτυξη» που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 στη Λαμία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας, σας αποστέλλουμε την πρόσκληση για το Σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία ».

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ!!! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ!!!




Και για του λόγου το αληθές:
Ακόμα και οι... πέτρες θα φορολογούνται πλέον με την επέκταση της φορολογίας στα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τα χωράφια, ακόμη και αν δεν έχουν καμία εμπορική αξία. Ακόμη και οι άνεργοι θα κληθούν από το φθινόπωρο να πληρώσουν φόρο για χωράφια και κτήματα που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, ακόμη και αν αυτά δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα.
Αλλά και κτηνοτρόφοι που διατηρούν μικρά μαντριά για τα ζώα τους, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο γι’ αυτά.
Ακόμη και μικρά, πρόχειρα κοτέτσια, θα πρέπει να δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις και να φορολογηθούν.
«Θα σας βάλουν φόρο στα κοτέτσια και στα παράθυρα»!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013



               
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  08 -02-2013
           ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                             




                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την επαγγελματικό αποκλεισμό των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων, που για μία ακόμα φορά πληρώνουν τις επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ 210 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ 5 ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την κραυγή απόγνωσης των εγκαταλελειμμένων στο έλεος του Θεού, κατοίκων 5 χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας, που λόγω κατολισθήσεων, παραμένουν εδώ και μέρες αποκλεισμένοι στις Κοινότητές τους, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υποδομών και Δικτύων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη για το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι



Καρπενήσι, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η διατήρηση αλλά και η ενίσχυση του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι, με την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» από το Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά αλλά και δικαίωση των πολλών προσπαθειών που καταβλήθηκαν από το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές, την ίδια την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη δημοσιότητα οι αναθέσεις έργων του 2012 ο Δήμος Καρπενησίου



Καρπενήσι, 5 Φεβρουαρίου 2012



Στα πλαίσια της διαφάνειας για την ανάθεση έργων και μελετών του τεχνικού προγράμματος του 2012, ο Δήμος Καρπενησίου δίνει στη δημοσιότητα συγκεντρωτικό πίνακα με τα έργα και τους αντίστοιχους αναδόχους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα χρήματα του τεχνικού προγράμματος να λειτουργούν υποστηρικτικά στην τόνωση της τοπικής αγοράς αλλά και του δοκιμαζόμενου εργατοτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας. Όπως προκύπτει και από τον αναλυτικό πίνακα τα 74 έργα έχουν ανατεθεί σε πάνω από 40 κατασκευαστές και μελετητές.  

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο θεσμός των Σχολαρχείων στην Αιτ/νία και Ευρυτανία


ΕκτύπωσηE-mail
Τσαλάκος - Παπαδόπουλος  03/02/2013    Η Πανευρυτανική Ένωση και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, παρουσίασαν το βιβλίο "Ο θεσμός των Σχολαρχείων στην Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία - Ο Σχολάρχης Ιωάννης Κούρος (1854-1912) 100 χρόνια μετά" (Πρακτικά Ημερίδας),  στο  Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13 - Αθήνα), την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ.   (ρεπορτάζ - Χρήστος Γ. Κίτσιος)