Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στoυς εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΚ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 31-1-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καταδικάζει τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι Εύβοιας και δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων έως ότου επιλυθεί το ζωτικό για τους εργαζόμενους πρόβλημα»

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 31-1-2013
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως εξής :

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και της γενικότερης πολιτικής που έχει επιδεινώσει την κατάσταση των αγροτών με τη δυσανάλογη αύξηση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, γεωργικά εφόδια, κ.λ.π.) με τα διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς των αγροτικών προϊόντων και με την απώλεια παραδοσιακών αγορών :

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Στερεάς Ελλάδας για το 2012 παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 31-1-2013

                                                                             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνήλθε στις 31 Ιανουαρίου σε Ειδική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 185 του «Καλλικράτη».

Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς παρουσίασε τον απολογισμό του 2012, λέγοντας εισαγωγικά:
«Έτος αναφοράς του απολογισμού το 2012. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε, σε επίπεδο χώρας, από μεγάλες αντιφάσεις και επίφοβες ανατροπές. Μια χρονιά που η οικονομία βυθίστηκε σε μεγαλύτερη ύφεση, η κοινωνία πιέστηκε και οι θεσμοί υπέστησαν μεγάλους κραδασμούς, φτάνοντας μερικές φορές στα όριά τους.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2012





Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
  Κλέαρχου Περγαντά

Λαμία, 31/1/2013



Κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και των κομμάτων, μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, φίλες και φίλοι, αγαπητοί εργαζόμενοι και συνεργάτες της Περιφέρειας,

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Αναλαμβάνουν από σήμερα οι: Ν.Κοφίνη Β. Φεγγούλη, Π.Παπαδήμος & Δ.Τσιώλης




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ορισμού τους οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κάθε αντιδήμαρχος είναι οι εξής:
Η Νατάσα Κοφίνη θα είναι αρμόδια Για τον Τομέα παιδείας πολιτισμού και ανάπτυξης, που αφορούν τα εξής: 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ


Κ. Μπαμπαλή με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ σας ταρακούνησε για τα καλά και αυτό έχει για μας ιδιαίτερη σημασία.
Η αναφορά μας, στα συμβαίνοντα το τελευταίο διάστημα, στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων και πιο συγκεκριμένα τα γραφόμενα σε προηγούμενο φύλλο μας, “ότι είναι ασέβεια προς τους θεσμούς, απαξίωση και ύβρις, το γεγονός της μη παρουσίας οποιουδήποτε Δημοτικού Συμβούλου σε κορυφαίες θεσμοθετημένες πράξεις”, αποδεικνύετε ότι σας ενόχλησε πάρα πολύ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, στους δημότες




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Καρπενησίου


Καρπενήσι, 29 Ιανουαρίου 2013





Αγαπητή δημότισσα,
Αγαπητέ δημότη,

Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς στο νέο Δήμο Καρπενησίου. Δύο χρόνια, δύσκολα αλλά και δημιουργικά. Δύο χρόνια γεμάτα προκλήσεις αλλά και συγκινήσεις.

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε πολλά:

1.       Την εφαρμογή του Καλλικράτη, μιας διοικητικής μεταρρύθμισης δύσκολης αλλά συνάμα και αναγκαίας για τη χώρα μας. Ο Καλλικράτης επιχείρησε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το απέραντο Ελληνικό Δημόσιο και το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από κακοδιαχείριση, διαφθορά και σπατάλη.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ Ο ΠΑΠΑ – ΚΩΣΤΑΣ Από θαύμα γλίτωσε ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης,














Από θαύμα γλίτωσε ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, όταν σήμερα το μεσημέρι,  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2103, λεωφορείο του ΚΤΕΛ, συγκρούστηκε με το αγροτικό που οδηγούσε ο άτυχος ιερέας, λίγο έξω από το Αγρίνιο.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ



Αγαπητοί συμπατριώτες,
Με την ευκαιρία του νέου έτους εύχομαι σε όλες και σε όλους Καλή Χρονιά.
Θέλω με την παρούσα να επικοινωνήσω μαζί σας αναφορικά με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο Δήμο μας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά σχετικά και με την προσπάθεια κάποιων να ενοχοποιήσουν την αντιπολίτευση για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αγράφων.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η «Ενωσης Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας»,



ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Σταγείρων 21 Τ.Κ.115-22 Αθήνα
Τηλ.: 6980764652, Ε-mail.: aggelikiskotida@gmail.com

Π  Ρ  Ο   Σ   Κ   Λ   Η   Σ   Η

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της «Ενωσης Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας», σας προσκαλούν στην εκδήλωση κοπής της πίτας
την  Κυριακή  10 Φεβρουαρίου στις  17.00 μ.μ
 στο «Palmie bistro» Ιοφώντος 31 (Πλατεία ΚΑΡΑΒΕΛ).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. 
Με εκτίμηση
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                     
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΤΙΔΑ                                                       ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΡΦΗ ΕΠΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013




Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζήτηση του προϋπολογισμού αποτελεί κορυφαίο θέμα για το δημοτικό μας συμβούλιο και για το λόγο αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε την μοναδική συνεδρίαση. Απορώ όμως με τη στάση του δημάρχου ο οποίος επέλεξε σε αυτή τη συνεδρίαση να κάνει απολογισμό της δημοτικής αρχής πάνω από μία ώρα χωρίς προειδοποίηση. Κύριε πρόεδρε σας ενημερώνω ότι για τον απολογισμό υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις και μπαίνουν σε εφαρμογή τον Ιούνιο κάθε έτους. Δεν θέλω να αναφερθώ στον απολογισμό του δημάρχου σεβόμενος την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου και θα παρακαλέσω να μπούμε στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Λαμία 24-1-2013

                                                   

Συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ουσιαστική και ευρεία διαβούλευση του Περιφερειακού Χωροταξικού της, με την παρουσίαση του στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο συνάντησης και συζήτησης με τους φορείς.


Με την παρουσίαση και τη συζήτησή του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού στη Χαλκίδα στις 24 Ιανουαρίου συνεχίζεται η διαβούλευση για την αναθεώρησή του, που γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η διαβούλευση που έχει ανοιχτό και ουσιαστικό ξεκίνησε με αντίστοιχη παρουσίαση και διάλογο στη Λαμία στις 22 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει με υποβολή προτάσεων, απόψεων και θέσεων των φορέων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ


Νατάσα Κοφίνη, Βάσω Φεγγούλη, Πάνος Ζαχαράκης, Πάνος Παπαδήμος και Δημήτρης Τσιώλης, οι νέοι Αντιδημαρχοι
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι αύριο το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τα ονόματα των αντιδημάρχων στο Δήμο Αγράφων.
Οι ίδιες πηγές, κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές στους νέους Αντιδημάρχους, καθώς δεν μένει κανείς από τους «παλιούς» και στις θέσεις των αντιδημάρχων θα δούμε νέα πρόσωπα. Αντιδήμαρχοι λοιπόν, με βάση τις πληροφορίες του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ θα οριστούν δύο γυναίκες και τρεις άνδρες, οι οποίοι θα είναι: Η Νατάσα Κοφίνη, η Βάσω Φεγγούλη, ο Πάνος Ζαχαράκης, ο Πάνος Παπαδήμος και ο Δημήτρης Τσιώλης.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ




    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                   Λαμία  23 -01-2013
       ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                          

Την  Πέμπτη 24/01/2013 στις 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Ευβοίας στη Χαλκίδα (Λ. Χαινά 93), όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την :
« Αξιολόγηση , αναθεώρηση και εξειδίκευση Α1 σταδίου του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ …… ΠΟΛΕΜΟ Δημήτριος Ν. Δικηγόρος – Πολιτευτής



            Κατά τις τελευταίες δύο (2) εβδομάδες και μάλιστα ανήμερα των εορτών του 12ημέρου γίναμε μάρτυρες μέσα από την ανάγνωση της επιστολής – διαμαρτυρίας του Διοικητή του ΘΧΠ κ. Γεωργίου Αθανασιά και της «σκληρής απάντησης» του Συλλόγου Εργαζομένων του παραπάνω ΘΧΠ (Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων). Και επειδή οι ημέρες της Πρωτοχρονιάς είναι γνωστές και για τον ….. τζόγο (χαρτοπαίγνια, τυχερά και τεχνικά) μου ήλθε στο νου το δίστιχο «Εδώ παπάς εκεί παπάς …..  που είναι ο παπάς;» που παίζεται από επιτήδειους στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Γιατί κάπως έτσι προσπαθούν να αντιληφθούν οι πολίτες ποιός φταίει και ποιός όχι στην διένεξη αυτή.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                            Λαμία 22-1-2013

                                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη ουσιαστικής και ευρείας διαβούλευσης για το Χωροταξικό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την παρουσίαση του στη Λαμία, στο πλαίσιο συνάντησης και συζήτησης με τους φορείς.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε η διαβούλευση για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού με την παρουσίαση και τη συζήτησή του στη Λαμία στις 22 Ιανουαρίου. Η διαβούλευση που έχει ανοιχτό και ουσιαστικό χαρακτήρα θα συνεχιστεί με αντίστοιχη παρουσίαση και διάλογο στη Χαλκίδα και μετά από υποβολή προτάσεων, απόψεων και θέσεων των φορέων θα κορυφωθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στο τέλος Φεβρουαρίου.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με καταιγίδες και χιόνια

Την κατιούσα παίρνει και πάλι ο υδράργυρος μετά από ένα διάλειμμα σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας...


Σήμερα όπως και αύριο Τρίτη η κακοκαιρία περιορίζεται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, με τους νοτιάδες να είναι ισχυροί ως και 8 μποφόρ, ακόμη και 9 τοπικά. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνδυάζονται με την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ





    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                   Λαμία  21 -01-2013
       ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                          



Την  Τρίτη 22/01/2013 στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου,  Αινιάνων 6- 8  στη Λαμία θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την :
« Αξιολόγηση , αναθεώρηση και εξειδίκευση Α1 σταδίου του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας » 

 



Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων

-Διαγράφησαν από την ομάδα του Τάτση
Θύμιος Μιχόπουλος και Κλεάνθη Φουρλίγκα

-Νέος πρόεδρος του ΔΣ ο Χρήστος Δημητρόπουλος

Ραγδαίες ήταν εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων, μετά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, σύσσωμη η αντιπολίτευση, καθώς και 5 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης,
δεν παραβρέθηκαν στην θεσμοθετημένη συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου και των μελών των Επιτροπών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία.

Εκδήλωση από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων για τη συμπλήρωση Εκατονταετηρίδας από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους

Την πίττα τους για το νέο χρόνο έκοψαν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 οι «Ευρυτάνες Επιστήμονες» σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στο κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός, για τις εποχές που περνάμε δεν πέρασε απαρητήρητο και ευμενώς από πολλούς σχολιάστηκε.
Η οργάνωση ήταν άψογη και οι προσκελημένοι, ευρυτάνες κατά κύριο λόγο αλλά και πολλοί φίλοι των ευρυτάνων επιστημόνων και όχι μόνο, πέρασεν ένα ωραίο πρωϊνό συναντώντας φίλους και γνωστούς και συζητώντας για τα πράγματα της πατρίδας, αλλά και για εκείνα που τρέχουν στη ζωή μας και την κάνουν δύσκολη και χωρίς διέξοδο.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

«Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη»



                
        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                      Λαμία  18-01-2013
                                               


                                         


Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς με την  Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή, καθώς και στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών του Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κλειστός ο δρόμος προς Γοργοπόταμο – Με αλυσίδες προς Καρπενήσι




Ο Σπερχειός υπερχείλισε για μια ακόμη φορά και η τροχαία διέκοψε λίγο μετά τις 8:00΄ απόψε την κυκλοφορία από Λαμία προς Γοργοπόταμο, στο ύψος του Φρατζόμυλου...



Όπως όλα δείχνουν ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός όλη τη νύχτα, ενώ στα όριά του είναι ο Σπερχειός και στη γέφυρα των Κομποτάδων.



Χιονίζει ασταμάτητα, από τις 3:00΄ το μεσημέρι, από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι και το Καρπενήσι. Οι οδηγοί από το 59ο μέχρι το 65ο χλμ, είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με αλυσίδες. Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας έπιασαν ήδη δουλειά.

Λίγο νωρίτερα υπήρξε κατολίσθηση στο δρόμο προς Καρπενήσι λίγο μετά την σήραγγα και διεκόπη η κυκλοφορία για λίγες ώρες, μέχρι να καθαριστεί το οδόστρωμα.
πηγή:lamiareport.g

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώνεται το σύγχρονο, μεγάλο έργο του αρδευτικού της Λιβαδειάς, προϋπολογισμού: 11.205.000 ευρώ.




        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                      Λαμία  16-01-2013
                                               
                                         



Ύστερα από συστηματική δουλειά και ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά, αποτελεί πλέον γεγονός η ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα του πρωτογενή τομέα στη Βοιωτία του: «Αρδευτικού της Λιβαδειάς».

Το Καρπενήσι γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ



        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                 Λαμία  15-1-2013
                     
   




Την 31η Ιανουαρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30πμ, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ( Αινιάνων 8, Λαμία) , θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας , για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά  την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης , την οικονομική κατάσταση και την διοίκηση της Περιφέρειας, σύμφωνα με  το  άρθρο 185 του Ν.3852/10.
   




Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!



ΚΛΕΑΝΘΗ  ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
Κ. ΠΟΤΑΜΙΑ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ
15/1/2013

Αγαπητοί Συνδημότες:
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ Αγράφων που πραγματοποιήθηκε στις 5/7/12 έγινε πρόταση από την αντιπολίτευση να αιτιολογήσω την καταγγελία μου. Με ψήφους 11 υπέρ και 12 κατά, κατάφεραν να φιμώσουν έμενα αλλά κυρίως την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Απορίας άξιο λοιπόν  πως μια παράταξη που κατέχει αξίωμα εξουσίας χωρίς να με καλέσει σε απολογία  να  αποφασίζει τη διαγραφή μου μετά από  6  ΜΗΝΕΣ!!!  Αυτό όμως έτσι έπρεπε να το κάνουν   διότι στην  οικονομική επιτροπή του Δήμου, βάση Νόμου θα ήμουν μέλος τόσο εγώ όσο  και ο κ. Μιχόπουλος.  Από εκεί προκύπτουν και οι δυο μόνο διαγραφές!!!  Αυτό δεν τους βόλευε . ΓΙΑΤΙ?  Ο φασισμός λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο!!!

Βαγγέλης Κατσιφός Για το Προεδρείο & τις Επιτροπές στο Δήμο Αγράφων Θα αναφερθώ με προσωπική μου ευθύνη στο ιστορικό των δύο συνεδριάσεων και στο αποτέλεσμα. Πιστεύω να εκφράζω το σύνολο των συμβούλων, αλλά και το κοινό αίσθημα των Αγραφιωτών και των Ευρυτάνων.





Κεράσοβο  6 Ιαν. 2013                                                                           Χρόνια Πολλά-Καλή Χρονιά



Ως μειοψηφία δεν πήγαμε στην 1η συνεδρίαση 6 Ιαν 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου  για εκλογή Προεδρείου, προκειμένου να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για τις πολύ μεγάλες παραλείψεις από τον Δήμαρχο, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και τους 4 ειδικούς συνεργάτες.

  1. Μέγιστη, θεμελιώδη παράλειψη που δεν έφεραν τον Προϋπολογισμό τον Νοε – Δεκ 2012 (ως ο νόμος και ο σεβασμός προς τον Δήμο ορίζει) και έτσι ο Δήμος στερείται του σημαντικότερου στοιχείου της οντότητάς του.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ της πόλης του Καρπενησίου,Η μελέτη ανατέθηκε άτυπα σε γραφείο των Αθηνών χωρίς την νόμιμη διαδικασία.....



ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
Θέμα έντονης συζήτησης έγινε τελευταία η ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου, ένα έργο προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ με υπάρχουσα εγκεκριμένη πίστωση από το 2010 ποσού 2.000.000 ευρώ. Η μελέτη ανατέθηκε  άτυπα σε γραφείο των Αθηνών  χωρίς την νόμιμη διαδικασία, υπογράφηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να νομιμοποιηθεί και στη συνέχεια αφού θα έπρεπε να πληρωθεί το γραφείο των Αθηνών δρομολογήθηκε η  κατάτμηση σε μικρότερες επί μέρους μελέτες οι οποίες ανατέθηκαν  το 2012 σε συγκεκριμένους μελετητές του γραφείου των Αθηνών με την αρνητική ψήφο της παράταξής μας, ενώ από τον Απρίλη του 2011 είχαν αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα του έργου, σχέδια της μελέτης και ένα κυκλοφοριακό μοντέλο με κινούμενα οχήματα στον οδικό χάρτη της πόλης.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΚΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ




Αρ. Πρωτ. 21                                                 Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με την υπ’ αριθμ. Υ10β/Γ.Π.οικ.1234-63/28-12-2012 απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και τον διορισμό της κ. Μαρίας Γαλανού ως αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ως Πρόεδρος της Συντονιστικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας αλλά και ως Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά πως, ως Έλλην Πολίτης αλλά και ως Ευρυτάνας πολίτης δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι πια για το πώς φτάσαμε ως έθνος ως λαός αλλά και ως νομός στην κατάντια που φτάσαμε….!

Η Μαρία Γαλανού νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, διορίστηκε αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, η συμβολαιογράφος κ. Μαρία Γαλανού.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Υ10β/Γ.Π.οικ.1234-63/28-12-2012 απόφαση του Υπουργού η κ. Γαλανού, όπως προείπαμε, διορίζεται Αναπληρώτρια Διοικήτρια του διασυνδεόμενου Γ.Ν. Καρπενησίου,

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η απαξίωση στο μεγαλείο της ως προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε χώρα την Κυριακή στον Δήμο Αγράφων.



Η απαξίωση στο μεγαλείο της ως προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε χώρα την Κυριακή στον Δήμο Αγράφων. Η εθιμοτυπική και καθιερωμένη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την ανάδειξη Προεδρείου  μέχρι την λήξη του σημερινού Δημοτικού Σώματος  δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.   Σύσσωμη η αντιπολίτευση  και έξι (6) από πλευράς  συμπολίτευσης απουσίαζαν ο καθένας  για τους δικούς του λόγους.  Είμαστε αγαπητοί μου συνδημότες ο ένας από τους δύο Δήμους  στην χώρα μας που δεν συνεδρίασε  για κάτι που σίγουρα δεν μπορεί  να αποφύγει.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανάθεση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες και στον Περιφερειακό Σύμβουλο που ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

                
        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  10-01-2013
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                               


                                         



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά  ανατέθηκε η άσκηση  αρμοδιοτήτων ως κάτωθι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ



                                           Αθήνα, 07-01-2013          
  Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
   Εκτελεστική Γραμματεία
           www.pask.gr

Ανακοίνωση
Για τη συγχώνευση περιοχών μετάθεσης
Η πρόσφατη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης στη Β/μια  Εκπαίδευση έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στον κλάδο μας, που εδώ και καιρό δοκιμάζεται  από την άσκηση σκληρών και βάρβαρων πολιτικών λιτότητας.
Η απόφαση αυτή, που δήθεν υπαγορεύεται από την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού, αναμένεται να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα, αφού:

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στην Γέφυρα Επισκοπής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ» Από το Δήμο Καρπενησίου



Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνέχεια της κοινωνικής πολιτικής του, καθώς και  της δράσης αλληλεγγύης: «Διανομή Πετρελαίου και καυσοξύλων» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να στηρίξει οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, συνυπολογίζοντας το δριμύ ψύχος που επικρατεί, την ακριβή τιμή του πετρελαίου καθώς και τα πολλαπλά αιτήματα συμπολιτών μας.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τέρενς Κουίκ! Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για θέματα Ευρυτανίας




Αρ. Πρωτ. 20                                                 Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με Ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε πως ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει από Σήμερα 7 Ιανουαρίου 2013, την ευθύνη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της εκλογικής περιφέρειας της Ευρυτανίας, όπου οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν εξέλεξαν εκπρόσωπό τους για το Κοινοβούλιο.