Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση Κοντογεώργου για Αυτοδιοίκητο ΓηροκομείοΝα εξαιρεθεί των συγχωνεύσεων το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας το οποίο παραμένει Αυτοδιοίκητο, για λόγους αποτελεσματικής λειτουργίας και παραδειγματισμού συνεισφοράς και συνεργασίας πολιτών, φορέων, κράτους και ομογενών, ζητά με τροπολογία- προσθήκη, ο Βουλευτής Ευρυτανίας. 

Ο Κώστας Κοντογεώργος κατέθεσε την τροπολογία αυτή προκειμένου να ληφθεί υπόψη στο υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η σύσταση (12) δώδεκα νέων Μονάδων Κοινωνικής φροντίδας στην έδρα κάθε περιφέρειας της χώρας στις οποίες εντάσσονται εφεξής ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες οι υφισταμένες μονάδες κοινωνικής φροντίδας. 
Ο κ. Κοντογεώργος επίσης στην παρέμβασή του αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι και οι χρήζοντες βοήθεια και προστασία θα αναζητήσουν στέγη και θαλπωρή στο Ίδρυμα αυτό και ότι με τον Ν4052/1-3-2012 (αρθρο 2 παρ.11) το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου παραμένει αυτοδιοίκητο για παρεμφερείς λόγους.

Σίγουροι (3) νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αγράφων καμία αλλαγή στο Δήμο Καρπενησίου

Ψήνονται αλλαγές στις αντιδημαρχίες
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις άρχισαν προ ημερών στους δήμους της χώρας και όπως είναι φυσικό και στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας. Ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται και στις αιρετές περιφέρειες ενόψει του γενικευμένου ανασχηματισμού που επιτάσσει ο «Καλλικράτης» στις αντιδημαρχίες και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Βάσει λοιπόν του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου η θητεία αντιδημάρχων και αντιπεριφερειαρχών είναι διετής και συνεπώς λήγει στο τέλος του 2012. Τα νέα σχήματα αναμένεται να ανακοινωθούν ώς τις 6 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνουν και οι καθιερωμένες δημαιρεσίες για την εκλογή των νέων προεδρείων σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.