Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.



Φίλες και φίλοι συμπατριώτες  Ευρυτάνες,
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Η θρησκευτική και η λαϊκή μας παράδοση θέλει αυτές τις μέρες, μέρες χαράς και ελπίδας, μέρες αφιερωμένες στην οικογενειακή θαλπωρή.
Είναι η ανάγκη μας να πάρουμε μια ανάσα, να αντλήσουμε δύναμη για να συνεχίσουμε.
«Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος»
Ένας μακρύς ατελείωτος δρόμος, χωρίς σταθμούς και πανδοχεία είναι, κατά τον Δημόκριτο, η ζωή μας χωρίς γιορτές.
Τα φετινά Χριστούγεννα συνεχίζουν να βρίσκουν τη χώρα μας σε μια κατηφορική, καταστροφική και αδιέξοδη για το λαό μας πολιτική εξαθλίωσης χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Την πολιτική αυτή επέβαλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και εφαρμόζουν οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους που μας κυβερνούν, όσο ακόμα τους ανεχόμαστε. Αυτό που ζούμε δεν είναι μια φυσική καταστροφή, μια θεομηνία.  Η κρίση έχει αιτίες, όπως και η προσπάθεια να ξεπεραστεί πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας,  είναι επιλογές που συνδέονται με οικονομικά συμφέροντα, είναι οι «μονόδρομοι» των τραπεζιτών στους οποίους αναθέσαμε να μας κυβερνούν.
Η κρίση έτσι όπως ακουμπά  τον καθένας μας, κάθε σπίτι, κάθε λαϊκή οικογένεια, αυτές τις γιορτινές μέρες μην αφήσουμε να μας γονατίσει. Μην ντρεπόμαστε εμείς για την φτώχια μας, να κάνουμε αυτούς να ντρέπονται που μας έφτασαν εδώ. Εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη Ζωή.
 Να ανακαλύψουμε ξανά την αλληλεγγύη που μας κράτησε ζωντανούς σε παλιότερα δύσκολα χρόνια.
Να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνάμεις και τις παρακαταθήκες του λαϊκού μας κινήματος, χωρίς να αναζητούμε σωτήρες, γιατί τέτοιοι δεν υπήρξαν ποτέ και δεν υπάρχουν και τώρα.
Να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό και μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης της καταστροφής.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν αλλάζει η μοίρα μας με ευχές και προσδοκίες για ευτυχισμένο 2014, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά, αν δεν κάνουμε εμείς κάτι να αλλάξει
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.