Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η απάντηση του Υπουργού μεταφορών στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 αναφορικά με την οδική απομόνωση της Ευρυτανίας



Αρ.Πρωτ Α/007                                      Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013



Η απάντηση του Υπουργού μεταφορών στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 αναφορικά με την οδική απομόνωση της Ευρυτανίας με την Θεσσαλία και το Νομό Καρδίτσας μέσω του επαρχιακού δρόμου Μαυρόλογγο Κλειτσού Ευρυτανίας.


Η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κου Χρυσοχοϊδη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν εκπλήσσει, άλλωστε είχαμε προβλέψει σχετικά την απάντηση του γνωρίζοντας ότι η εύκολη λυση θα ήταν να δηλώσει αναρμόδιος, όπως και το έπραξε «πετώντας» από το υπουργικό του γραφείο την απομόνωση της Ευρυτανίας και τις ιστορικές ευθύνες τις οποίες έχει και η παράταξη του, για την εγκατάλειψη και την εξαθλίωση της Ευρυτανίας μας.


Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα το οποίο θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα να βγει η περιοχή από την απομόνωση δεκαετιών και να αποκτήσει άμεση πρόσβαση προς τον όμορο Νομό Καρδίτσας, τη Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και γενικότερα προς τη Θεσσαλία μέσω του επαρχιακού δρόμου από το Μαυρόλογγο Κλειτσού Ευρυτανίας, το τελευταίο χωριό του Νομού Ευρυτανίας προς την Νεράιδα, και τα πρώτα χωριά της Καρδίτσας.

Αδιαφορία χαρακτηρίζει την τότε Νομαρχιακή αρχή του κου Κοντογεώργου και νυν βουλευτή της ΝΔ, για πάνω από μια δεκαπενταετία συνεχών οχλήσεων, παροτρύνσεων, εκκλήσεων  των πολιτών του Κλειτσού αλλά και του συνόλου των Μαυρολογγιτών -όπου φτάνουν σε εμάς με μορφή καταγγελιών πολιτών- για παύση της απίστευτης αδιαφορίας και αποκλεισμού, όπου «περιέργως πως» έπεφταν πάντα στο κενό ενώ ο νομός παρέμενε και παραμένει αποκλεισμένος από μια διασύνδεση ύψιστης σημασίας με πολλαπλάσια οφέλη και για τους δυο νομούς ενώ ασφαλώς δεν είναι οι μόνες αποκλεισμένες και απαξιωμένες είσοδοι-έξοδοι του Νομού Ευρυτανίας εν έτη 2013, η μετακίνηση στις οποίες γίνεται από κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους που αποτελούν ειδικές διαδρομές για 4χ4 !

Ο κος Υπουργός μας παραπέμπει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ως την μόνη υπεύθυνη για την επίλυση του θέματος αυτού που ταλανίζει το Νομό Ευρυτανίας για πάρα πολλά χρόνια ενώ πρόκειται ουσιαστικά για σχεδόν 10 χιλιόμετρα που απομένουν να ασφαλτοστρωθούν.
Το τμήμα Κορίτσα – Τριφύλλα ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 από την δημοτική αρχή του έως τότε Καλλικρατικού Δήμου Φουρνάς.


Σελ 1-2


Κοινοποιούμε αυτή την επιστολή καθώς και αντίγραφο της ερώτησης μας που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Τέρενς Κουίκ με Αρ. Πρωτ. 1709/17.09.13 όπως και αντίγραφο της απάντησης του κου Υπουργού στο γραφείο του κου Καραμπά Βασιλείου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας ενημερώνοντας τον σχετικά και ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για τις κινήσεις του αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος ελπίζοντας σε μια θετική απάντηση για το αν έχει ενταχθεί η θα ενταχθεί το εν λόγο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης ή και το αν δύναται η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας με ίδια μέσα να αναλάβει το έργο ζητώντας παράλληλα σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης και παράδοσης του έργου, δηλώνοντας αλληλέγγυοι αν υπάρχει πρόθεση και θετική διάθεση από πλευράς Αντιπεριφέρειας και σε περίπτωση που χρειαστεί να στηρίξουμε και κοινοβουλευτικά τις όποιες πρωτοβουλίες απαιτηθούν.

Δηλώνουμε πως η επιστολή αυτή όσο και η απάντηση του κου Υπουργού θα κοινοποιηθεί στα περιφερειακά και τοπικά μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά προς ενημέρωση των Ευρυτάνων πολιτών όπως οφείλουμε να κάνουμε πάντα τιμώντας τον όρκο τιμής και την σχέση ειλικρίνειας τόσο με τους Ευρυτάνες πολίτες
όσο και με τους φορείς του τόπου μας.


Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας

•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
•Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Μεταφορών Υποδομών&Δικτύων
•Μέλος της Γραμματείας Εμπορίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων