Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ!

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ!
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η φετινή εκδήλωση "Κατσαντώνεια 2013". Φέτος για πρώτη χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου Ευρυτανίας, τον Δήμο Αγράφων και τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών διργάνωσε μία εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σαρακατσάνο προεπαναστατικό ήρωα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στη σπηλιά του Κατσαντώνη στο Σύχνικο Ευρυτανίας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Σαρακατσάνου Οπλαρχηγού. 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε εκεί και με μεγάλη συγκίνηση και δέος παρακολούθησε την αναπαράσταση της σύλληψης του Κατσαντώνη και του αδερφού του Γιώργου Χασιώτη από τον Τουρκαλβανό ακόλουθο του Αλή Πασά, 'Αγο Μουχουρντάρη. Την αναπαράσταση του δρώμενου  ανέλαβε και πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύλλογος Βάλτου-Ξηρομέρου Ευρυτανίας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλο τον κόσμο που με την παρουσία του τίμησε την προσπάθεια αυτή και συνέβαλε στην επιτυχία της και δια στόματος και των τριών προέδρων δόθηκε η υπόσχεση ότι τα "Κατσαντώνεια" θα γίνουν πλέον θεσμός και σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσάνους της περιοχής των Αγράφων.