Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΣΤΗ  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Η εφημερίδα «Ηχώ των Σαρακατσαναίων», το επίσημο αυτό όργανο έκφρασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, περνά στην σύγχρονη εκδοτική εποχή και ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων εφημερίδων παγκοσμίως  προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοσή της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η έντυπη έκδοση της εφημερίδας η οποία πλέον θα εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) ώστε να έχουν την δυνατότητα ανάγνωσης της εφημερίδας και οι «παραδοσιακοί» αναγνώστες λάτρεις τις έντυπης έκδοσης.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η οποία θα είναι σύντομα κοντά σας μέσω συνδέσμου από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (www.e-sarakatsanos.gr), θα χαρακτηρίζεται από την διαρκή ενημέρωση γύρω από τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις των Συλλόγων Σαρακατσαναίων  σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Επίσης θα παρέχει βήμα έκφρασης σε κάθε τεκμηριωμένη  και ενυπόγραφη άποψη πού δεν θα θίγει, για αποφυγή παρεξηγήσεων, σχετικά με θέματα παράδοσης, κοινωνικά και οργανωτικά θέματα συλλόγων.
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας θα αρθρογραφούν σε τακτική βάση αρκετοί Σαρακατσάνοι επιστήμονες αλλά και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σύντομα με την επίλυση μερικών τεχνικών προβλημάτων θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε την ομάδα των συνεργατών μας καθώς και το πρώτο « ηλεκτρονικό» φύλλο της εφημερίδας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μουτσιάνας Γεώργιος: 6985164361 (Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.)
Νάστος Σπύρος:    6985164368 (Μέλος Π.Ο.Σ.Σ., υπεύθυνος  ηλεκτρονικής    εφημερίδας)