Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. Σαρακατσαναίων στις 05-09-2013


Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. Σαρακατσαναίων στις 05-09-2013
Την Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μμ, έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη διοικητικό συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου κ. Μουτσιάνα Γεωργίου στα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο
Η διάρκεια της συνεδριάσεως, λόγω των πολλών θεμάτων και της διεξοδικής συζήτησής τους ήταν πολύωρη.
Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν εκτενώς καθώς και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν τα παρακάτω:

1. Ανάγνωση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων τα οποία υπογράφθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και έλεγχος πραγματοποίησης προηγούμενων αποφάσεων του.
2. Απολογισμός 33ου Πανελληνίου Ανταμώματος.
3. Απολογισμός των περιφερειακών εκδηλώσεων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων που έλαβαν χώρα καθώς και του Ανταμώματος που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας(Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β).
4. Συντονισμός δράσης των μελών του Δ.Σ για την φθινοπωρινή περίοδο.
5. Επιστημονική επιτροπή της Π.Ο.Σ.Σ.
  • Αποφασίστηκε να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο η σύγκληση της Επιστημονικής επιτροπής στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη.
6. Έκδοση βιβλίου από την Π.Ο.Σ.Σ. .
  • Αποφασίστηκε αφού υπάρξει έγκριση από την Επιστημονική επιτροπή της Π.Ο.Σ.Σ. να εκδοθεί το βιβλίο του κ. Θεόδωρου Γιαννακού με θέμα <<Τα Σαρακατσάνικα παραμύθια.>>  
7. Ηλεκτρονική εφημερίδα.
  • Το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας κ. Νάστο Σπύρο πως εντός ολίγων ημερών θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική εφημερίδα σε δικό της site,του οποίου η δημιουργία έχει ολοκληρωθεί.   
8. Εκδήλωση <<Σαρακατσάνικη πίτα>>
  • Όπως προτάθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στην ετήσια γενική συνέλευση στη Λάρισα, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο <<Σαρακατσάνικη πίτα>> στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2014 στο Αγρίνιο από τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου και Ευρυτανίας.  Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκδήλωσης θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.
9. Εκδήλωση <<ΚαραΪσκάκεια 2014>>
  • Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το μέλος του Δ.Σ. κ Γιαννακός Κώστας έτσι ώστε να διερευνήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκδήλωσης σε συνεργασία με τους συλλόγους Αττικής στον τόπου του θανάτου του Σαρακατσάνου οπλαρχηγού  της Επανάστασης του 1821 ,Καραϊσκάκη Γεώργιο.