Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ - Σε επιφυλακή για τη διαθεσιμότητα

Επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών για το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων του Δήμου θα αποστείλει ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς σε συνεννόηση με το Σωματείο Εργαζομένων του.
Στην επιστολή αυτή που ενδεχομένως και διά ζώσης θα παραδώσει στους δύο υπουργούς ο κ. Κουσουρνάς θα αναφέρονται τα επιχείρηματα του Δήμου με τα οποία καταδεικνύεται ότι το μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων δεν μπορεί να εφαρμοστεί ξανά στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παύλος Τσίπρας ήδη από το Δήμο Ρόδου τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει αποχωρήσει το 20% των εργαζομένων του και πλέον υπηρετούν 1.307 άτομα στις υπηρεσίες και στα Νομικά Πρόσωπα του, λέγοντας τα εξής:
«Αποφασίστηκε αρχικά να υπάρξει μια ήπια αντίδραση αφού δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις προθέσεις των συναρμόδιων υπουργείων για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων. Πρόθεσή μας είναι μέσα από την επιστολή που θα στείλει ο Δήμαρχος προς τους συναρμόδιους υπουργούς να καταδείξουμε ότι ήδη στο Δήμο Ρόδου έχει γίνει προσαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Την 1η Ιανουαρίου του 2011 το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου, στα Νομικά Πρόσωπα και στις επιχειρήσεις του ανερχόταν στα 1.630 άτομα. Τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν 1.578 οργανικές θέσεις και σήμερα υπηρετούν 1.307 εργαζόμενοι από τους οποίους πρέπει να αφαιρέσουμε τους αποσπασμένους που πληρώνονται από άλλες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι αμειβόμενοι εργαζόμενοι φτάνουν τους 1.275».
Να σημειωθεί ότι στην επιστολή αυτή θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα επιχειρήματα με τα οποία θα καταδεικνύονται οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ρόδου σε σχέση με τους υπολοίπους της ηπειρωτικής χώρας.
«Στην επιστολή θα αναφέρουμε επίσης ότι ο Δήμος Ρόδου έχει επιπλέον αρμοδιότητες από έναν ηπειρωτικό Δήμο της χώρας και υπάρχει ισοδύναμος πληθυσμός στο νησί που υπερβαίνει τους 200.000 και άρα το προσωπικό που πρέπει να το εξυπηρετήσει πρέπει να είναι αυξημένο. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την κινητικότητα πρέπει να ληφθεί σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε ρήξεις αυτή την περίοδο στο μέσω της τουριστικής σαιζόν. Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων μπορούν να γίνουν αυτοβούλως και όχι με οριζόντιες αποφάσεις του κεντρικού κράτους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.