Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ



Του Θωμά Κώτσια
Πέρασε ένας χρόνος από τις Εκλογές της 16ης Ιουνίου 2012, μέρα ελεεινών εκβιασμών, εκφοβισμού και αρπαγής της ψήφου του λαού μας για το σχηματισμό κυβέρνησης από μια ακροδεξιά ομάδα του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ. με ομοτράπεζους το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Για όσους τότε τους πίστεψαν, ένα χρόνο μετά αποκαλύπτεται με δραματικό τρόπο γιατί συκοφαντούσαν λυσσασμένα το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν βεβαίως και σήμερα, αγκαλιά με τη μιντιακή και οικονομική μαφία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για να μπορούν να ρημάζουν τις δικές μας της ζωές, στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας». Μιας σωτηρίας μονόδρομο, που φαίνεται να περνά μέσα από τις διάφορες λίστες της διαπλοκής, του μαύρου χρήματος και των offshore εταιρειών, όπου φιγουράρουν τα ονόματα των σωτήρων μας και των κομμάτων τους.


Για να μπορούν να κρύβονται πίσω από ένα πλέγμα νόμων που οι ίδιοι έφτιαξαν για να προστατεύονται η να εξαντλούν την κάθαρση στα καμένα χαρτιά τύπου Τσοχατζόπουλου και του Παπακωνσταντίνου.
Για να μπορούν να διαλύουν το κράτος πρόνοιας και να μετατρέπουν τα ιδρύματα και τις παροχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας από κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα, παραδομένα στα χέρια απατεώνων ιδιωτών, που τους ονομάζουν επενδυτές.
Για να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων και να κοινωνικοποιούν τις ζημιές τους.
Για να τινάζουν στον αέρα εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες
Για να κλείνουν το μάτι στις νεοναζιστικές συμμορίες και να τις χρησιμοποιούν σαν εφεδρεία, αναχώματα στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας και αυριανούς συγκάτοικους στη Δεξιά πολυκατοικία που ξαναχτίζεται, γυρίζοντας τη ζωή μας πολλές δεκαετίες πίσω σε μαύρα χρόνια, τόσο στο επίπεδο διαβίωσης, όσο και στο επίπεδο κατάργησης συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Αποκορύφωμα του αυταρχισμού και διασυρμού της χώρας μας διεθνώς για μία ακόμα φορά, είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, η μόνη δυνατή γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς, η μοναδική νησίδα πολιτισμού και ενημέρωσης στη ζούγκλα των ΜΜΕ, , αφού απαλλαγεί, βεβαίως, από τις δικές τους παρεμβάσεις, για να μας παραδώσουν στη χυδαιότητα των ιδιωτικών τηλεαστέρων.
Σήμερα που κανείς πλέον δεν έχει αυταπάτες για το που μας οδηγεί η πολιτική τους και δεν μπορούν πιστικά να την υπερασπιστούν, μέσα από τους μηχανισμούς της προπαγάνδας τους προσπαθούν να επιβάλλουν την αντίληψη ότι όλα τα κόμματα είναι το ίδιο και ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, ακόμα και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα, ας μείνουν τα πράγματα όπως είναι στη λογική του «σφάξε με Αγά μου, ν’ αγιάσω», Όμως η αντίληψη αυτή είναι αυτοκαταστροφική, παραλύει την θέληση, οδηγεί στην μοιρολατρία, στην παραίτηση του δικαιώματος τη ζωή και στην παράδοση στα χέρια των δημίων μας.
Για όσους τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι δεν τους αφορά η καταστροφή επειδή ίσως δεν τους ακούμπησε ακόμα, ας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν οάσεις σε μια έρημο από κοινωνικά συντρίμμια.
Μην τους κάνουμε, λοιπόν, τη χάρη, μπορούμε να τους γκρεμίσουμε αν ξεπεράσουμε το φόβο που μας καλλιεργούν ότι μετά από αυτούς είναι το χάος. Το χάος το εκπροσωπούν αυτοί και τις τραγικές του συνέπειες τις πληρώνουμε εμείς. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να φοβούνται μια κυβέρνηση της αριστεράς, γιατί θα καταρρεύσει το καθεστώς της σαπίλας που εκτρέφουν, μέσα στο οποίο ζουν και μαζί του θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι. Μην τους αφήσουμε να μας μεταφέρουν το φόβο τους. Ο λαός μας αντίθετα σαν μόνη ελπίδα πρέπει να βλέπει την ανατροπή τους και πρέπει να κάνει τα πάντα για αυτό.