Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ Ξαφνικός θάνατος ή προμελετημένο θεσμικό έγκλημα?




ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή ενέργεια υποβάθμισης και περιφρόνησης της δημοκρατίας, συρρίκνωσης της ελευθερίας της έκφρασης σε ένα θεσμικό πραξικόπημα.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά  περπατώντας πλέον σε ακροδεξιά μονοπάτια, εφαρμόζοντας  «πολιτική πυγμής»  επιθυμεί την εξουθένωση κάθε αντίστασης την διαβολή κάθε άλλης άποψης.

Με   πράξεις  νομοθετικού περιεχομένου που θυμίζουν τα αλήστου μνήμης βασιλικά διατάγματα θέλει
    Να ελέγξει σε οργουελική κλίμακα τη ροή της πληροφόρησης και να επιβάλει μια μονοσήμαντη και απολύτως ακραία νεοφιλελεύθερη παράσταση των πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία.
    Να επιβάλει μια μορφή πληροφόρησης που θα καθαγιάζει το σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τον έξαλλο κοινωνικό δαρβινισμό.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά  από την κυβερνητική τρόικα, μόνο με την περίοδο της Χούντας μπορεί να συγκριθεί.
 Η φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το κλείσιμο των δομών και των υπηρεσιών της, που έφερναν υψηλής ποιότητας ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό σε κάθε άκρη της χώρας, αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία.
Οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα κτήρια, το αρχείο και το σύνολο των ενημερωτικών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της ΕΡΤ αποτελούν κοινό κτήμα όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Η απάντηση πρέπει να είναι πάνδημη και δυναμική.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φιμωθούν ούτε να παραχωρηθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα, φίλους και διαπλεκόμενους  με το σάπιο και καταρρέον πολιτικό σύστημα που θα μονοπωλούν την πληροφόρηση. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των πολιτών που διεκδικούν ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πηγή αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού».
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ