Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΕ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΩΣ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΗΞΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



   
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                              ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                     FAX: (210) 3707976
                                                                e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΣΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞ ΕΛ ΚΑΙ  ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

«Ο Καλλικράτης εξακολουθεί να είναι το μέγιστο πρόβλημα της Λέσβου, καθώς είναι αδύνατο αυτός ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας να διοικηθεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα και να προσφέρει τις υπηρεσίες εκείνες που δικαιούνται να έχουν στην καθημερινότητά τους οι Λέσβιοι δημότες».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ τελειώνοντας τη νέα τριήμερη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, ως υπεύθυνος Βουλευτής του Κινήματος για το Βόρειο Αιγαίο.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε συνομιλίες με πολύ ειλικρινές περιεχόμενο, τόσο με τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή όσο και με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Βουνάτσο, αλλά και με άλλους παραγωγικούς φορείς της Λέσβου.

Εξακολουθούν να είναι σε εκκρεμότητα – εκτός του τεράστιου προβλήματος του Καλλικράτη- και το θέμα της πύλης εισόδου στην Πέτρα, (ώστε να πάρει σειρά και το Πλωμάρι) και το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε ΙΚΑ, ΔΟΥ, δικαστήρια και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που οξύνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Επίλυση χρειάζεται και η στενότητα χώρων των δικαστηρίων στη Μυτιλήνη, την ώρα που παραμένουν κλειστές αίθουσες στην αιρετή Περιφέρεια Αιγαίου.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μαζί με τον πρώην Βουλευτή και Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Σπύρο Γαληνό, τον Πολιτευτή Γιώργο Καζανό, τον Πρόεδρο της τοπικής Συντονιστικής Βαγγέλη Περιβολάρη και μέλη του Κινήματος, περπάτησαν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Μυτιλήνης καταγράφοντας την αγωνία εμπόρων και καταστηματαρχών για την τρομακτική πτώση της κινητικότητας στην αγορά, την οποία κρατούν σε ένα βαθμό όρθια, οι μονοήμεροι και διήμεροι επισκέπτες από την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μικρός παραδοσιακός φούρνος στο κέντρο της πόλης που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα και ο οποίος κρατιέται ανοιχτός με νύχια και με δόντια.

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρέστη και στη καλλιτεχνική βραδιά που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών «Mytilini Grace» με Πρόεδρο τη Δημοσιογράφο Ντόρα Πολίτη, αφιερωμένη στον 24χρονο μοτοσικλετιστή της ΕΛ.ΑΣ. Στράτο Δούκα που έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε εν’ ώρα Υπηρεσίας.

Σήμερα το πρωί παρακολούθησε τη Δοξολογία και τη Λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος είναι και ο προστάτης της πόλης της Μυτιλήνης.

Ο Άγιος Θεόδωρος ανακηρύχθηκε προστάτης Μυτιλήνης και του νησιού όταν το 1832, με την περιφορά των λειψάνων του γύρω από την Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, θαυματούργησε και σταμάτησε η πανώλη η οποία ήδη είχε καταγράψει τεράστιο αριθμό θυμάτων.

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε επίσης την περιοχή του Μανταμάδου όπου και προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη και είχε συνεργασία με τον Εφημέριο του ναού Παπά- Στρατή προκειμένου να προωθηθούν λύσεις τόσο για τη Λειτουργία του εκεί γηροκομείου που χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα έσοδα του ναού, όσο και της αποκατάστασης και αναστήλωσης του ιστορικού ναού του Αγίου Στεφάνου, που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το απόγευμα της Κυριακής (26/5/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνεχίζει την περιοδεία του στο Βόρειο Αιγαίο, με επόμενο σταθμό τη Σάμο.

Με πρωτοβουλία των Πολιτευτών Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργου Γαρυφάλλου θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκινώντας ένα διάλογο με το λαό προκειμένου να προωθηθεί το Εθνικό Πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του  Τέρενς Κουίκ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Μαΐου 2013

20:00 Ανοιχτή ομιλία στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΟΣ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Μαΐου 2013

10:00 Επίσκεψη στο ΙΚΑ Σάμου και συνάντηση με τη διοίκηση, εργαζομένους και τους ασφαλισμένους του οργανισμού.

11:30 Συνάντηση με 58χρονο καρκινοπαθή, όπου πριν λίγες ημέρες κατετέθει Ερώτηση στη Βουλή για καθυστέρηση της σύνταξης του

13:30 Επίσκεψη στα Φυτώρια Ορχιδέας στην Χώρα Σάμου

14:30 Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Σάμου κ. Μηλίγγο Δημ. και τον Πρόεδρο (Γιαννακή Νικόλαο) και Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Χώρας

Σε ώρα που ακόμα δεν έχει προσδιορισθεί, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμα συνάντηση με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου. Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να τεθεί το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πρωτεύουσας, μετά και τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.