Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!







ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση  των μνημονίων, της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων, φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!
Ο αυταρχικός κατήφορος της  συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει τέλος καθώς καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών,  για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Γνωρίζει πως τα βαθιά αντιλαϊκά μετρά που θέλει να περάσει δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Γι αυτό καταφεύγει στη σκλήρυνση της καταστολής των αγώνων με την απαγόρευση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία. Πρέπει να θυμίσουμε σε  όσους έχουν ασθενή μνήμη  ότι ο ίδιος ο Σαμαράς έχει χαρακτηρίσει τις διαδικασίες επιστράτευσης ως «χουντικές μεθόδους».

Η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους,  ενώ  η ίδια  έχει επιλέξει τη σύγκρουση, εν όψει των εξετάσεων,  φέρει δε την ευθύνη για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον περιορισμό του δικαιώματος στη μόρφωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά  ενώ το μέλλον που τους ετοιμάζει είναι η ανεργία, που στους νέους έχει φτάσει στο 60%!.
Η κυβέρνηση, υπηρετώντας το καταστροφικό μνημόνιο, αδιαφορεί παντελώς για το Δημόσιο Σχολείο, γι’ αυτό και δεν διστάζει να παίζει άθλια μικροκομματικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Το μόνο πράγμα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή διαχείριση, η καλλιέργεια εντυπώσεων, και η συστηματική προσπάθεια  διαίρεσης  του Ελληνικού λαού με τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Η  πολιτική  της οδηγεί σταθερά την Δημόσια Παιδεία σε κατάρρευση:
Εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία, οι μισθοί τους έχουν κοπεί περίπου στο μισό, η υλικοτεχνική υποδομή συνεχώς επιδεινώνεται εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών, οι γονείς καλύπτουν μεγάλο μέρος των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, πραγματοποιήθηκαν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων ενώ σχεδιάζονται κι άλλες, πυκνώνουν τα φαινόμενα  υποσιτισμένων παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οφείλουμε  όλοι να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο μας, το δικαίωμα στην απεργία, τον δημόσιο, δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Ασφάλισης, και το δικαίωμα στην εργασία για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, απολυμένους ή υπό απόλυση εργαζόμενους.
Να καταγγείλουμε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.







                                  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ