Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στις 10 και 11 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Βίνιανης.






Δελτίο Τύπου
          Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στις 10 και 11 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Βίνιανης.
         Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλης Αηδόνης, Γεωπόνος – Επόπτης Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας, Μελισσοκόμος – Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας στο ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), ο οποίος την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) έκανε μια γενική εισαγωγή στη μελισσοκομία και απευθυνόταν σε κοινό αρχαρίων μελισσοκόμων ενώ τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο) ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες ή επί πολλά χρόνια ερασιτέχνες μελισσοκόμους και μίλησαν κυρίως για τις ασθένειες των μελισσιών και τους τρόπους αντιμετώπισής τους καθώς και για τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων της μέλισσας.
        Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, σύντομα θα υπάρξουν νέα σεμινάρια μελισσοκομίας στο εγγύς μέλλον.
       Πρέπει να σημειωθεί ότι και τα εκατό (100) άτομα σε σύνολο που παρακολούθησαν το σεμινάριο μελισσοκομίας θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Δήμο Αγράφων.
      Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει για το 2013 ο Δήμος Αγράφων, με σκοπό την επιμόρφωση των δημοτών αλλά και όλων γενικά των ενδιαφερομένων πάνω σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Τάτσης