Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Διάρρηξη στα γραφεία του Συλλόγου Αγραφιωτών


ΕκτύπωσηE-mail
   Κυριακή  07/04/2013    Τα γραφεία του Συλλόγου Αγραφιωτών "Τ' Άγραφα"  στοχοποίησαν θρασύτατοι διαρρήκτες, οι οποίοι αφού  χρησιμοποίησαν μία μικρή αξίνα για να σπάσουν το παράθυρο του μπάνιου και να λεηλατήσουν το χώρο, πριν φύγουν ήπιαν και δύο ποτηράκια ουίσκι στην υγειά του συλλόγου! 

     Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα, γιατί όπως μάθαμε, παρόμοια απόπειρα διάρρηξης έγινε και στον από κάτω όροφο σε ένα δικηγορικό γραφείο εκείνη τη νύχτα.
     Ο τεχνικός των υπολογιστών του συλλόγου, αντίκρισε μία απερίγραπτη εικόνα όταν άνοιξε το σύλλογο την Κυριακή το πρωί. Το παράθυρο του μπάνιου σπασμένο, μπαλκονόπορτες παραβιασμένες,  έγγραφα και βιβλία πεταμένα παντού, ανοιγμένα συρτάρτια  κλπ.
     Ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος του συλλόγου Λάμπρος Γατής, οποίος κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν.
     Οι άγνωστοι διαρρήκτες άρπαξαν από τα γραφεία του συλλόγου ότι θεώρησαν χρήσιμο και εύκολο στη μεταφορά:  Όλο το ηλεκτρονικό υπολογιστή με τα περιφερειακά του εκτός από την κεντρική μονάδα που είχε μεταφερθεί για συντήρηση, γραφική ύλη και μία μεγάλη τσάντα με διάφορα δώρα.
     Πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο άτομα, γιατί μετά τη λεηλασία φαίνεται ότι χαλάρωσαν και πίνοντας δύο ποτά ανενόχλητοι,  ξέχασαν την αξίνα τους πάνω στο γραφείο, η οποία παραδόθηκε στην αστυνομία και τη σήμανση.
     Μία παρόμοια διάρρηξη είχε ξανασυμβεί στο σύλλογο πριν αρκετά χρόνια. Ο εξοπλισμός που εκλάπη είναι σημαντικός για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου, γι αυτό όσα μέλη επιθυμούν να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ζημιάς, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο στο 6977-695120.
( φωτο-ρεπορτάζ  -  Χρήστος Γ. Κίτσιος