Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο Βύρωνας γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του και τίμησε τους Βυρωνιώτες ακαδημαϊκούς Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ και Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο

Ο Βύρωνας γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του και τίμησε τους Βυρωνιώτες ακαδημαϊκούς Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ και Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο
Τους επιφανείς Βυρωνιώτες ακαδημαϊκούς Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο τίμησε ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «90 χρόνια Βύρωνας» του συνδημότη μας Απόστολου Κοκόλια, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Κυριακή 14 Απριλίου η έκτη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών»
Τις πύλες του στους καταναλωτές ανοίγει για έκτη φορά το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου. Εικοσιτέσσερις παραγωγοί-συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα διαθέτουν περισσότερα από 140 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες.

Η επόμενη συνάντηση είναι στις 28 Απριλίου, καθώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης, το «Χωριό Παραγωγών» θα πραγματοποιείται πλέον δύο φορές το μήνα, δηλαδή κάθε 15 μέρες. 

Για να δείτε τα προϊόντα που διατίθενται στην έκτη συνάντηση πατήστε εδώ.
«Καθαρίζουμε τη δική μας γειτονιά» στις 14 Απριλίου!
Στην εθελοντική εκστρατεία «Lets do it Greece: Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα» συμμετέχει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βύρωνα και μας καλεί όλους την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00, να πάρουμε μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό της γειτονιάς μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Η καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας». 

Για να δείτε τα σημεία συνάντησης στην πόλη μας πατήστε εδώ 
Μήπως το μπαλκόνι σας είναι «πράσινο»;
 
«Θεσμοθετούμε το βραβείο “καλύτερης πράσινης ιδέας” στην πόλη μας, στις 5 Ιουνίου, που γιορτάζουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αν οι δημότες μας πρασινίσουν το μπαλκόνι τους» ήταν η πρόσκληση-«πρόκληση» με την οποία συμμετείχε φέτος ο Δήμος μας στην «Ώρα της Γης». Αν, λοιπόν, το μπαλκόνι σας είναι «πράσινο» μπορείτε να συμμετέχετε στην πρόσκληση-«πρόκληση» του Δήμου, στέλνοντας φωτογραφίες και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στο e-mail: info@dimosbyrona.gr, μέχρι τις 24 Μαΐου 2013. Το βραβείο είναι 10 τριανταφυλλιές από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας.
Η πόλη μας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, ενώ κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.
Το «Παιδικό Φεστιβάλ» του Δήμου μας γίνεται 28 χρονών!
Η σκέψη ενός παιδιού αποτελεί τον τίτλο του φετινού Παιδικού Φεστιβάλ, του Φεστιβάλ που φτιάχνεται από τα παιδιά για τα παιδιά! Ο «Μαραθώνιος… για να κερδίσουμε τα όνειρά μας» ξεκινά στις 10 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου, με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο λόγο και να μας ταξιδεύουν στον κόσμο του θεάτρου και της μουσικής. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται και φέτος εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά, την Τετάρτη 17 Απριλίου, ώστε να στηρίξουμε την Τράπεζα Αίματος που δημιουργήσαμε πέρυσι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα συγκεντρώνονται -για πρώτη φορά φέτος- φάρμακα από το Φαρμακείο Αλληλεγγύης του Δήμου μας.
Το παιδικό βιβλίο «βρήκε στέγη» στους Παιδικούς Σταθμούς Βύρωνα
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου «γιόρτασαν» στις 2 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Δανού συγγραφέα παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας. Παράλληλα, οι παιδαγωγοί, προκειμένου να δείξουν και να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη τους για το παιδικό βιβλίο στους μικρούς Βυρωνιώτες, οργάνωσαν δανειστικές βιβλιοθήκες στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας.
Ραντεβού με τον πολιτισμό έδωσε και αυτόν το χειμώνα ο Βύρωνας!


Ζωντάνια, χρώμα και ρυθμό στην καθημερινότητά μας, μέσα από μουσικά αφιερώματα και θεατρικές παραστάσεις,  έδωσαν και φέτος οι «Βραδιές Πολιτισμού». Tο χειμερινό ραντεβού της πόλης μας με τον πολιτισμό διήρκησε από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Απριλίου.  Παράλληλα, η «Μικρή Σκηνή», ένας από τους παλαιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου μας, «γιόρτασε» τα 28 της χρόνια και έδωσε ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους από τις 23 Φεβρουαρίου έως και τις 17 Μαρτίου, με θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών.

Στον Βύρωνα στις 20 και 21 Απριλίου το 3x3 Urban Legends Tour 2013
H πόλη μας είναι ο πρώτος σταθμός του 3x3 Urban Legends Tour, μία σειρά συνδεδεμένων μεταξύ τους 3x3 events υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA). Πρόκειται για μία νέα τάση στο μπάσκετ, με στόχο την αναψυχή, που παίζεται από 2 ομάδες των 3 παικτών σε μία μπασκέτα. Στο 3x3 Urban Legends Tour μπορούν να συμμετέχουν παίκτες όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, αρχάριοι, ερασιτέχνες ή και επαγγελματίες, ο καθένας στην ηλικιακή του κατηγορία. 

Διαβάστε περισσότερα
Και μαθήματα πυγμαχίας στο 1ο Δημοτικό Κέντρο Άθλησης της πόλης μας
Από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα, στο πλαίσιο του διαρκούς εμπλουτισμού των αθλητικών προγραμμάτων του, διοργανώνει και μαθήματα Πυγμαχίας για παιδιά και ενήλικες.
Στον Βύρωνα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σχολικού Σκακιού
Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, που συμμετείχαν στην προκριματική φάση του Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος Βορείου Τομέα Αττικής στο σκάκι, την οποία φιλοξένησε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα στις 30 και 31 Μαρτίου.
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί ανασφάλιστων παιδιών από το Δήμο Βύρωνα



Δωρεάν επαναληπτικούς εμβολιασμούς σε ανασφάλιστα παιδιά πραγματοποίησε ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς τους δημότες, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου.
Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία της πόλης μας
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε τέσσερα σχολεία της πόλης μας, που υλοποιείται πιλοτικά με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Ο έλεγχος των μαθητών πραγματοποιείται από εθελοντές γιατρούς (δύο παιδιάτρους, έναν ορθοπεδικό, έναν οφθαλμίατρο, δύο οδοντιάτρους) και την επιστημονική ομάδα του προγράμματος «Ποδαράκια-παπουτσάκια» και περιλαμβάνει παιδιατρική εκτίμηση, οφθαλμιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο, μέτρηση σκολίωσης και συμμετρίας σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων, καθώς και ειδική μέτρηση για τον προσδιορισμό του σωστού νούμερου παπουτσιού που πρέπει να φοράνε τα παιδιά.
Οι μαθητές της πόλης μας «γνωρίζουν» το περιβάλλον
Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων, το Planet Book, έκανε δώρο ο Δήμος Βύρωνα στους μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
Οι μαθητές δημιουργούν, προτείνουν, παρεμβαίνουν για την Οικολογική Μετακίνηση στην πόλη! – Παρουσιάστηκε η πρόταση του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στο πλαίσιο του Ecomobility
Τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις τους παρουσίασαν οι μαθητές του Βύρωνα και της Καισαριανής, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility 2012-2013.
© 2005-12 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ. info@dimosbyrona.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.