Τρίτη 2 Απριλίου 2013

1η Απριλίου σε οποιοδήποτε άλλο Δήμο στην Ελλάδα θα αποτελούσε πρωταπριλιάτικο ψέμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ στο Δήμο Αγράφων όλα τα παρακάτω είναι η τραγική πραγματικότητα!!!!

Αγαπητοί συνδημότες αν και σήμερα που γράφω το κείμενο είναι 1η Απριλίου σε οποιοδήποτε άλλο Δήμο στην Ελλάδα θα αποτελούσε πρωταπριλιάτικο ψέμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ στο Δήμο Αγράφων όλα τα παρακάτω είναι η τραγική πραγματικότητα!!!!

Από την Κυριακή 31-3-2013 όλοι μιλούν για την κατάντια στον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων.

Έτσι θέλω να παραθέσω τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν.
Κληθήκαμε στη συνεδρίαση του δ.σ. να ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα και κατόπιν τον προϋπολογισμό του έτους 2013.

Όλοι απορήσαμε όταν μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα 80 σελίδων περίπου το όποιο δεν μας δόθηκε από πριν όπως είχε υποχρέωση η δημοτική αρχή, ώστε να το μελετήσουμε και να αποφασίσουμε τι επρόκειτο να ψηφίσουμε.

Το θράσος τους ήταν τόσο που αν και το ζητήσαμε επίμονα  κατά τη συνεδρίαση στάθηκε αδύνατο να μας δοθεί, δόθηκε μόνο στον αρχηγό την μειοψηφίας κ.Μπαμπαλή. Παρόλα αυτά δείξαμε καλή θέληση και πριν αρχίσουμε τη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, κάποιοι εργολάβοι επιτέθηκαν κατά της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων , φυσικά έχουν και αυτοί τα ελαφρυντικά τους, καθώς ο δήμαρχος καθόλη τη διάρκεια, τους τόνιζε πως αν ψηφιστεί το πρόγραμμα θα ξεπληρωθούν μέχρι τελευταίας δεκάρας, παροτρύνοντας τους να εξαγριωθούν λέγοντας τους ''Σήμερα είναι μεγάλη μέρα και να δείτε ποιοι φταίνε που δεν πληρώνεστε'' εννοώντας όσους είχαν διαφορετική θέση από τη δημοτική αρχή. Η παραπάνω στάση του δημάρχου σε συνδυασμό με την ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έφερε κάποιους αγανακτισμενους δημότες και εργολάβους να φωνάζουν πως αν δεν ψηφίσουμε ΝΑΙ στο τεχνικό πρόγραμμα δεν θα βγούμε από αυτή την αίθουσα.

Μέσα στον παροξυσμό κάποιος εργολάβος έκλεισε την πόρτα της αίθουσας απειλώντας μας ενώ στη συνέχεια έκλεισαν και το δρόμο αναγκάζοντας μας να καλέσουμε την αστυνομία, μιας και ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Δημητρόπουλος δεν θέλησε να επιβάλει την τάξη υποκύπτοντας στις εντολές του Δημάρχου (άσε τον κόσμο να κάνει διάλογο με την αντιπολίτευση ) και αφήνοντας έτσι τον όχλο να προκαλεί να βρίζει και να εκβιάζει να ψηφίσουμε υπέρ του δημάρχου.

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα. Μπήκαμε στην αίθουσα και ύστερα από πολλές διαφωνίες ο κ. Μπαμπαλής ζήτησε αναβολή για μια βδομάδα για να μελετήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα και ομόφωνα πήραμε αυτή την απόφαση . Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα θέλω να τονίσω πως εγώ αλλά πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοι δεν είμαστε ενάντια να πληρωθούν όλες οι παλιές ΝΟΜΙΜΕΣ οφειλές τις οποίες ο Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει εξοφλήσει αν όχι όλες ένα μέρος τους τουλάχιστον, τα προηγούμενα 2 χρόνια. Αντίθετα κατανοώντας τις δυσκολίες των καιρών θεωρούμε υποχρέωση μας την αποπληρωμή  ΟΛΩΝ και όχι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. 

Κλείνοντας δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:

α)Μήπως ζούμε σε μεσαιωνική εποχή όπου ο Άρχων διέταζε και οι σύμβουλοι ψήφιζαν;

β)Έχουμε εκλεγεί για να ψηφίζουμε κατά συνείδηση ή να είμαστε φερέφωνα της κάθε εξουσίας;

γ)Είναι τελικά επικίνδυνο να είναι κανείς δημοτικός σύμβουλος (η ψηφίζεις η σε λιντσάρουν) ;

δ)Μήπως εμείς κάνουμε λάθος που πιστεύουμε στη δημοκρατία και όχι στο αυταρχικό καθεστώς που επικρατεί στο Δήμο Αγράφων;

ε)Γιατί πέρυσι και πρόπερσι στη συνεδρίαση του τεχνικού προγράμματος δεν εμφανίστηκαν οι εργολάβοι να απαιτήσουν την αποπληρωμή τους μιας και ψηφιζόταν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός αφού οι  οφειλές υπήρχαν και τότε;   Μήπως μερικούς από αυτούς κάποιος τους υποκίνησε να ψηφιστεί με το έτσι θέλω τεχνικό πρόγραμμα και προυπολογισμός ;

ζ)Οι απανωτές καταγγελίες που έχουν γίνει και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, γιατί μέχρι σήμερα κωλυσιεργούν ώστε να αποδοθούν ευθύνες, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο Δήμαρχο να αισθάνεται ότι είναι υπεράνω του νόμου και της δικαιοσύνης;

η)Γιατί η Δημοτική Αρχή, που μετά από διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις έγινε μειοψηφία, μη μπορώντας να διοικήσει, παροτρύνει τους δημότες ότι για όλα τα κακώς κείμενα φταίει η αντιπολίτευση;

θ)Οι πολιτικοί άρχοντες της Ευρυτανίας, το Δήμο Άγραφων τον θυμούνται μόνο στις εκλογές; Δεν έχουν καταλάβει τι γίνετε; Δεν μπορούν να πάρουν θέση; Η μήπως βοηθούν στη συγκάλυψη;

ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-04-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00μμ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΩΣΤΕ NA ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΩΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Με την παραπάνω στάση του δημάρχου είναι ολοφάνερο ότι προσπαθεί να κρατήσει την καρέκλα του παραβλέποντας το καλό του τόπου και των δημοτών γενικότερα που τόσα χρόνια τον τίμησε. 
Φαίνεται τελικά πως μόνος του επιλέγει με αυτό τον τρόπο να αποσυρθεί από την πολιτική γιατί είναι πασιφανές
 οι μέρες του ως δήμαρχος είναι λίγες.


                   01-04-2013
               ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
          ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ