Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ώρα της Γης με δέσμευση να πρασινίσει, μαζί µε τους μαθητές των σχολείων, ελεύθερους δημοτικούς χώρους, αν οι δημότες πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους



Καρπενήσι, 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, 8:30 μ.μ. κατεβάζουμε για μία ώρα τους διακόπτες στα δημοτικά κτίρια αλλά και στο λόφο του Αγίου Δημητρίου. 
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της WWF Ελλάς, ο Δήμος Καρπενησίου για ακόμη μία χρονιά, γίνεται μέτοχος στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωή ενεργοποιεί δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και σβήνει τα φώτα σε μία πληθώρα σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα.


Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will,  if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.
Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.
Ο Δήμος Καρπενησίου επέλεξε θεματική δράση, καταθέτοντας το δικό του «Αν το Κάνεις»:
Θα πρασινίσει, μαζί µε τους μαθητές των σχολείων, ελεύθερους δημοτικούς χώρους, αν οι δημότες πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους.
Μια ενέργεια λοιπόν, με ισχυρό συμβολισμό, που μας παρακινεί να αλλάξουμε τρόπο ζωής, εξοικονομώντας ενέργεια για το περιβάλλον και τον ίδιο μας τον εαυτό. Καλούμε, όλους  τους δημότες μας να κάνουν το ίδιο, μιας και το μήνυμα της «Ώρας της Γης» είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε αυτή τη μία ώρα, αλλά ευελπιστούμε να διατρέξει την καθημερινότητά μας και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του πλανήτη. Επίσης καλούμε τους δημότες να πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους, προκειμένου και ο Δήμος με τη σειρά του να υλοποιήσει τη δέσμευσή του, πρασινίζοντας ελεύθερους δημοτικούς χώρους