Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Την 10-02-2013,ημέρα Κυριακή και ώρα 17.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»

ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 11.02.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 10-02-2013,ημέρα Κυριακή και ώρα 17.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή μεγάλου αριθμού Ευρυτανισσών με τις οικογένειες τους, αλλά και η παρουσία πολλών φίλων και γνωστών , μας έδωσε την δύναμη για να συνεχίσουμε δυναμικά τη διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς , αλλά και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας. Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτρης Σκόνδρας (από την Γρανίτσα) και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό .

Στην εκδήλωση απέστειλαν χαιρετισμό ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ Κοντογεώργος Κων/νος, Ο Δήμαρχος κ Μπακογάννης Κων/νος, Ο Αντιπερειφερειάρχης κ Καραμπάς Κων/νος, Ο πρόεδρος της Ενώσεως Ευρυτάνων Αμερικής Το Βελούχι κ. Ιωάννης Πεσλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ Απόστολος Κακλαμάνης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
κ. Λάμπρος Τσιτσάνης - Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής, πρώην Πρόεδρος ΟΕΣ,
κ. Φούκας Κων/νος, της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών η κ Μαίρη Καλλιάνη Πρόεδρος των Μεγαλοχωριτών και πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου, κ. Γατής Λάμπρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραφιωτών ο κ.Τσιμάκης Βασίλης Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Σ και εκπρόσωποι διαφόρων Ευρυτανικών συλλόγων. H συμπατριώτισσά μας Κα Όλγα Οικονόμου, Δρ.Φαρμακολογίας και Διοικήτρια των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και των Κέντρων Υγείας Ν. Μάκρης, Σπάτων και Ραφήνας, η οποία κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, εξήρε το έργο της Ένωσης και ανακοίνωσε τη δυνατότητα που μπορεί να έχουν οι συμπατριώτισσες μας , στα παραπάνω Νοσοκομεία που είναι Διοικήτρια, να κάνουν εξέταση Μαστού και Τest-pap.
Η Πρόεδρος κ. Αγγελική Σκοτίδα, στην ομιλία της, αναφερόμενη στους σκοπούς και τους στόχους της Ενωσης τόνισε : Την επιθυμητή συνεργασία με κάθε γυναικείο σύλλογο, με κάθε συλλογικό όργανο, με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης ,τους πολιτικούς φορείς του τόπου μας, και κάθε συναρμόδιο φορέα, αλλά ιδιαίτερα με κάθε γυναίκα της Ευρυτανίας, σε οποίο μέρος της υφηλίου και αν αυτή βρίσκεται , για την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας, την προώθηση των δικών μας προϊόντων , την ανάπτυξη της παράδοσής μας που τείνει να εξαφανιστεί από το βομβαρδισμό στη κυριολεξία, ξένων συνηθειών και τρόπων ζωής, που έχουν ως σκοπό την αποξένωσή μεταξύ μας, την διάρρηξη του τοπικού κοινωνικού ιστού μας , που οδηγεί σε αφανισμό της συνοχής των Ευρυτάνων αλλά και του κάθε Έλληνα με την έκκληση να γίνουν μέλη μας και αρωγοί αλλά και συναγωνίστριες στις προσπάθειες αυτές .
Επίσης πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό από την ίδρυση της Ένωσης ως σήμερα δηλαδή από τον Ιούνιο του 2012 , που άφησε ελπίδα για μια ιδιαίτερη δημιουργική χρονιά 2013, παρά τη κρίση και την δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σύνθημα μας είπε «είναι η προσπάθεια για το καλύτερο με σύγχρονο βλέμμα και δημιουργικό μυαλό ,με ενότητα και αλληλεγγύη ώστε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που υπάρχει, διότι οι Ευρυτάνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν ενωμένοι να μεγαλουργήσουν»
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο «Palmie bistro», του γνωστού Ευρυτάνα , επιχειρηματία κ. Γιώργου Κουρτουλιά ο οποίος παρά τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών, διέθεσε τον χώρο, τους καφέδες και τα αναψυκτικά για αυτό και το Δ.Σ. τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του αυτή.