Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η Μαρία Γαλανού νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, διορίστηκε αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, η συμβολαιογράφος κ. Μαρία Γαλανού.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Υ10β/Γ.Π.οικ.1234-63/28-12-2012 απόφαση του Υπουργού η κ. Γαλανού, όπως προείπαμε, διορίζεται Αναπληρώτρια Διοικήτρια του διασυνδεόμενου Γ.Ν. Καρπενησίου,

αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας ΕΘ του Ν. 3528/07, με βαθμό 2ο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 14 του Ν. 3984/11.
Το γεγονός ότι πλέον το Νοσοκομείο έχει διοικήτρια είναι ευχάριστο, αλλά ερωτηματικά δημιουργεί ο διορισμός της κ. Γαλανού ως Αναπληρώτριας Διοικήτριας, καθώς το Νοσοκομείο Καρπενησίου, από την 1-1- 2013 ανέκτησε και πάλι την πλήρη αυτονομία του, σύμφωνα με το Ν. 4052/12 του κ. Λοβέρδου.Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το Ν. 4052/12, που υπογράφτηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο,  και την παράγραφο 11, αναφέρεται ότι  από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται το Γ.Ν. Λαμίας, το Γ.Ν. Καρπενησίου, το  Γ.Ν. Άμφισσας και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ιωαννίνων, το Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών. Έως το διορισμό  Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου τις αρμοδιότητες τους ασκούν ο Αναπληρωτής Διοικητής και το Συμβούλιο Διοίκησης αντιστοίχως, δηλαδή 5 νοσοκομεία και ένα Κ.Υ. αυτονομούνται σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, με τον συγκεκριμένο νόμο οι 7 διοικήσεις μετονομάζονται σε Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο Καρπενησίου, θα ονομάζεται πλέον σε "2η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας”, στην οποία θα ανήκουν οι δήμοι των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος, με έδρα τη Λάρισα.
Σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με τον δρ. Δημήτρη Καρατσίκη, όσο και με την ίδια την κ. Γαλανού, μας ενημέρωσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρόκειται για κάποιο λάθος, καθώς θεωρείται αδιανόητο να διοριστεί αναπληρώτρια διοικήτρια μόνο για 3 ημέρες, καθώς από την πρώτη του έτους το Νοσοκομείο θα έχει δικό του ΔΣ.
Ο κ. Καρατσίκης μας ενημέρωσε πως το έγγραφο παραλήφθηκε από το Νοσοκομείο τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχουν ειδοποιηθεί από το Υπουργείο για κάτι νεότερο σχετικά με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Από την άλλη πλευρά, η κ. Γαλανού μας δήλωσε πως ήδη έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διορθωθεί το λάθος και να ξεκαθαριστεί η όλη υπόθεση, διότι εάν παραμείνει η απόφαση έτσι, χωρίς να υπάρχει καινούρια, θα σημαίνει πως το Νοσοκομείο δεν αυτονομείται.
Η κ. Γαλανού τόνισε πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε αυτό να μην γίνει και να σταματήσει πλέον το νοσοκομείο μας να είναι η «ουρά» της Λαμίας και να εφαρμοστεί ο νόμος 4052/12 του κ. Λοβέρδου, με τον οποίον ανακτά και πάλι την πλήρη αυτονομία του το Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η κ. Μαρία Γαλανού δεν θα είναι μόνο η νέα διοικήτρια, αλλά και η πρώτη γυναίκα διοικήτρια του Γ Ν  Καρπενησίου.