Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η απαξίωση στο μεγαλείο της ως προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε χώρα την Κυριακή στον Δήμο Αγράφων.



Η απαξίωση στο μεγαλείο της ως προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε χώρα την Κυριακή στον Δήμο Αγράφων. Η εθιμοτυπική και καθιερωμένη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την ανάδειξη Προεδρείου  μέχρι την λήξη του σημερινού Δημοτικού Σώματος  δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.   Σύσσωμη η αντιπολίτευση  και έξι (6) από πλευράς  συμπολίτευσης απουσίαζαν ο καθένας  για τους δικούς του λόγους.  Είμαστε αγαπητοί μου συνδημότες ο ένας από τους δύο Δήμους  στην χώρα μας που δεν συνεδρίασε  για κάτι που σίγουρα δεν μπορεί  να αποφύγει.
Η ανάδειξη Προέδρου που προτείνετε από την Δημοτική ομάδα του Δημάρχου , του Αντιπροέδρου που προτείνετε από την αντιπολίτευση  και του γραμματέα  αναβλήθηκε για την  Κυριακή που έρχεται.  Αυτό είναι το γεγονός. Από εκεί και  πέρα υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά  που πρέπει να απαντηθούν από όλους  τους εμπλεκόμενους.  Ο Δήμαρχος  πέραν των  βαριών ευθυνών που φέρει για την κακή  λειτουργία και τα  γνωστά  πεπραγμένα  στον άμοιρο και ταλαιπωρημένο  Δήμο  που δεν είναι  της παρούσης , οφείλει  ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους δημότες να εξηγήσει  γιατί δεν μπορεί  να έχει συνοχή η ομάδα του. Ποιοι λόγοι  αναγκάζουν  πάνω από το 1/3 των μελών που εκλέχτηκαν  για να διοικήσουν  ύστερα από δύο χρόνια όχι μόνο δείχνουν  σκορποχώρι αλλά δεν δέχονται καν να συζητήσουν ακόμη και αυτό το  απλό θεσμικό θέμα. Τι ενέργειες έκανε για να φέρει ομαλότητα και ισορροπία ανάμεσα  στα μέλη της ομάδας του ώστε να λειτουργεί τουλάχιστον το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  οφείλει να εξηγήσει  τους λόγους της κακής λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου  μέχρι σήμερα. Και εξηγούμαστε. Αποτελούσε άγνοια του Προέδρου ότι  τηλεφωνικά συμβούλια απαγορεύονται από τον κώδικα λειτουργίας των Δήμων και ότι μόνο κατά εξαίρεση  σε επείγον περιπτώσεις μπορεί να γίνει ένα τηλεφωνικό συμβούλιο με μόνο ένα θέμα  στην διάταξη του? Γιατί ενέργησε  και έκανε τρία (3)  συνεχόμενα  συμβούλια  δια της τηλεφωνικής μεθόδου  με πέντε (5) τουλάχιστον θέματα το καθένα?  Εάν δεν  αποτελούσε άγνοια τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε? Ακόμη εάν πάρουμε τα πρακτικά θα δούμε ότι συγκεκριμένοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την μειοψηφία  απουσιάζουν συνεχώς  από τις συνεδριάσεις . Σύμφωνα με τον κανονισμό  εάν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος  απουσιάζει  από τρις (3)  συνεχόμενες συνεδριάσεις  αδικαιολογήτως  τότε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι υποχρεωμένος  να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες  προς αντικατάσταση του.  Ο δικός μας  πρόεδρος από ότι γνωρίζω  μέχρι σήμερα  δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια. Ο Αγραφίωτικος  λαός επέλεξε  Συμβούλους και αυτοί να παρίστανται όπως οφείλουν στις συνεδριάσεις. Εάν επιθυμούν να κάθονται στα σπίτια τους όταν γίνονται  οι συνεδριάσεις τότε ας μην είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εφόσον δεν έχουν αυτοί  την ευαισθησία  ας το κάνει το αρμόδιο όργανο.  Ας μείνω προς στιγμήν σε αυτά  που βγάζουν μάτι κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ Αγράφων.
Τα μέλη της ομάδας  που δεν πήγαν  ο καθένας για τους δικούς του λόγους τι κατάφεραν?  Να ταλαιπωρήσουν τους μέχρι πρότινος συνεργάτες τους  που ήρθαν για  να πράξουν το καθήκον τους  άσχετα εάν κάποιος συμφωνεί  ή διαφωνεί με τις  επιλογές τους.  Να  αναβάλουν  για μια εβδομάδα την εκλογή Προεδρείου  στο Δήμο? Δυο εξ αυτών  μέχρι πρότινος ήταν και Αντιδήμαρχοι. Όσο  ήταν Αντιδήμαρχοι και έκαναν βόλτες με τα υπηρεσιακά τζιπ ενώ δεν υπήρχε πετρέλαιο για να κινηθεί η σκουπιδιάρα  και το γκρέιντερ του Δήμου  και  έπαιρναν το μισθό τους  απαλλασσόμενοι  από τις υπηρεσίες τους ήταν καλά? Εάν δεν ήταν γιατί  δεν παραιτήθηκαν από το αξίωμα  νωρίτερα  καταγγέλλοντας  ταυτόχρονα και την δυσλειτουργία? Λογική  καταγγέλλω αλλά μένω  δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα. Μόνο στον Δήμο Αγράφων.  Οι υπόλοιποι εάν  διαφωνούν με τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής που εκλέχτηκαν μήπως έστειλαν επιστολές ανεξαρτητοποίησης ?  Το λιγότερο που οφείλουν στον Αγραφιώτικο  λαό είναι  να παρίσταντο στις συνεδριάσεις  και ψηφίζουν ότι θεωρούν σωστό, λογικό και τους υπαγορεύει η συνείδηση τους. Η απουσία  τους δείχνει  παιδική νοοτροπία  και έλλειψη ευθύνης.
Η Αξιωματική  Αντιπολίτευση  που επίσης έλαμψε δια της απουσίας της  έχασε μια  ακόμη ευκαιρία  να αποδείξει στον Δήμαρχο ότι είναι περισσότεροι . Καθότι θα πήγαιναν σε συνεδρίαση  του Δ.Σ. και από την πλευρά του Δημάρχου θα καθόταν  δέκα (10) και  από την δική της  έντεκα (11). Θα μπορούσαν άνετα πουν ότι  στο Δήμαρχο  ότι πέραν  της εμπιστοσύνης που ‘έχεα χάσει από τους Αγραφιώτες  δεν έχει καν ομάδα και όπως φωνάζαμε μικροί στα γήπεδα δεν έχετε ομάδα δεν έχετε λαό τι ήρθατε να κάνετε στο γήπεδο αυτό ?  Ακόμη θα αποδείκνυε στους Αγραφιώτες ότι  είναι παρών σε όλες τις συνθήκες και ικανοί να κερδίσουν οποιονδήποτε αγώνα  προς το συμφέρον  του. Τις όποιες θετικές εντυπώσεις κέρδισε  από την ακύρωση των τηλεφωνικών συμβουλίων  πριν δυο (2) μήνες περίπου  τις χάνεις σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Η πολιτική κρίνετε εκ του αποτελέσματος και σε αυτήν την περίπτωση δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα  ούτε καν σε  επίπεδο εντυπωσιασμού….

Όπως προανέφερα μόνο δύο (2) Δήμοι στην Ελλάδα  δεν έχουν αυτή την στιγμή Προεδρείο. Κύριοι και κυρίες επιτέλους σοβαρευτείτε και αφήστε στην  άκρη τα  μικρά προσωπικά σας συμφέροντα και τις όποιες βλέψεις σας. Υπηρετήστε για το υπόλοιπο διάστημα που σας μένει αυτόν τον τόπο και τιμήστε από όποια θέση σας έταξε ο λαός  αυτό που ορκιστήκατε. Τώρα πλέον που ο Αγραφίωτικος  λαός καίγετε εσείς εάν μπορείτε σβήστε την φωτιά . Εάν  δεν μπορείτε  τουλάχιστον  μην ανάβετε το τσιγάρο σας στα αποκαΐδια του. Και  να είστε σίγουροι  ότι τώρα πλέον δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη επιλογών. Οι Αγραφιώτες   θα ψάξουν και θα βρουν άξιους ανθρώπους  με πίστη στον τόπο και τους ανθρώπους του που θα υπηρετήσουν επιτέλους τα Άγραφα. Εάν υποθέσουμε ότι είμαστε ο προτελευταίος Δήμος στην χώρα μας  αυτό ας μας δώσει την δύναμη να δούμε τα πράγματα καθαρά, μια και πιο πάτο δεν μπορούμε να πιάσουμε  , και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας  αξιώνοντας και διεκδικώντας αυτό που μας ανήκει. Να λέμε ότι είμαστε Αγραφιώτες και να μην  είμαστε υπερήφανοι μόνο για τα βουνά μας , τα ποτάμια μας  τις ομορφιές μας τις παραδόσεις μας , τα ήθη και τα εθιμά μας τις αντιστάσεις μας στους κατακτητές αλλά και για τον Δήμο μας και τους συντελεστές του. 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ