Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Τό "περίσσευμα".Είσαστε στην «Ανεπίσημη ιστοσελίδα της Ευρυτανίας», στο "περίσσευμα" του Νομού, μιας και σε τούτον τον τόπο, όλοι είναι ευτυχείς, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του πολιτικού μας πολιτισμού...
Λέγομαι Γιώργος Τάσιος, φωτογράφος στο επάγγελμα. Οι γονείς μου, κατάγονται από τα ΣελλάΕυρυτανίας και υπήρξαν μετανάστες στην Αυστραλία, όπου και γεννήθηκα. Από το 1991, ζω μόνιμα στο Καρπενήσι. Είμαι περήφανος, που είμαι Ευρυτάνας και ζω εδώ ψηλά σε τούτα τα ατίθασα βουνά, στα βουνά, που κοχλάζουν καθάρια την αλήθεια. Σε τούτα τα βουνά, τα αμόλυντα από το "Lifestyle" του σωρού και του μαντριού, όπου περισσεύει η φανατήλα, το όπλο φύλακας, το τερατούργημα της κομματικής εξουσίας, που τρέφει με αρρώστια τους φόβους των καταγωγίων του σύγχρονου ραγιαδισμού.
Δεν εκπροσωπώ καμιά Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, καμία Δ.Ε.Π.Α. Δήμου, κανέναν Πολιτιστικό ή Καλλιτεχνικό Σύλλογο, μήτε κανέναν άλλο Φορέα. Αηδιάζω τον ξενόφερτο παρδαλό χαλκά του γαλάζιου, του πράσινου και του κόκκινου. Αηδιάζω και αυτούς που τον υπηρετούν, φορώντας τον με περίσσια χάρη και που τον ασπάζονται δουλοπρεπώς, από έλλειψη πολιτισμού, ανικανότητα, αδυναμία πολιτικής αντίληψης και προσανατολισμού. Το έκτρωμα αυτής, είναι ένα αλισβερίσι πελατειακό και εκβιαστικό, μια φαινομενική δημοκρατία, αλλά άκρως καταστροφική για τον τόπο και μια αυτοκρατορική συμπεριφορά, που απορρέει από τη σήψη κι από την παρακμή του πολιτικού βίου. Η τοπική (αυτο)διοίκηση, δυστυχώς, αποδεικνύει πανηγυρικά την ανυπαρξία στόχων και πολιτικής. Στηρίζεται στην άστοχη ανάπτυξη "απομίμησης" μέσω της "παραδοσιακής" επαιτείας, όχι μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο του τουρισμού, αλλά γενικά, αγνοώντας θεμελιώδεις αρχές, την ανάπτυξη στη βάση του Ευρυτανικού γίγνεσθαι.