Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ



Αρ. Πρωτ. 12                                                    Τετάρτη 31 Οκτώβριου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας αλλά και ο Πολιτευτής & πρόεδρος της συντονιστικής του νομού Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας τηρώντας το λόγο τιμής προς τον Ευρυτανικό Λαό, για λόγους και πράξεις με γνώμονα την αλήθεια, ενημερώνουμε τους πολίτες της Ευρυτανίας μας, πως κατά την ψήφιση του κάτωθι νομοσχεδίου, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος ψήφισε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», ενεργώντας ως πειθήνιο όργανο της κομματικής γραμμής αλλά και της συγκυβέρνησης των προθύμων της εξαθλίωσης!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας


Στηρίζουμε – ΨηφίζουμεΔύναμη Ευθύνης  - Αλλαγής - ΠροοπτικήςΠΑΣΚ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.




Δήμου Αντώνης 
ΠΕ 12
Γυμνάσιο Αμαρύνθου
Ευθυμίου Θανάσης
ΠΕ 04
Γυμνάσιο Λάρυμνας
Θεοχαρόπουλος Μιχάλης
ΠΕ 04
Κ.Π.Ε. Άμφισσας
Καρφή Ροδοθέα
ΠΕ 02
ΓΕΛ Καρπενησίου
Κυρίτσης Γιώργος
ΠΕ 04
1ο ΕΠΑΛ Λαμίας
Κωττής Κώστας
ΠΕ 17
ΕΠΑΛ Ψαχνών
Τσουκνίδα Λαμπρινή
ΠΕ 11
3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
Χρήστου Χρήστος
ΠΕ 11 
2ο  ΓΕΛ Θήβας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟ


                       
Απευθύνομαι πρώτα στον άνθρωπο και Ευρυτάνα πολιτικό και μετά στον βουλευτή της Ν.Δ.

     Φίλε Κώστα,
Πριν τρείς μήνες με μήνυμά σου προς τους Ευρυτάνες  δικαιολόγησες την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση Σαμαρά με την προσδοκία και την ελπίδα <<να αποδείξει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πολύπλευρη κρίση>> όπως χαρακτηριστικά ανέφερες στο μήνυμά σου. Μάλιστα μόνος σου έθεσες καυτά ερωτήματα με πολλά <<τι θα γίνει>> , που όπως σωστά διαπίστωνες βρίσκονται στα χείλη όλων των πολιτών.
    Σήμερα, τρείς μήνες μετά, και λίγες μέρες πριν από την κατάθεση για ψήφιση στη βουλή του μοιραίου για το λαό μας τρίτου μνημονίου των μέτρων της καταστροφής, τα περισσότερα από τα ερωτήματα που έθεσες δεν απαντήθηκαν ή απαντήθηκαν με τραγικές συνέπειες για το λαό μας στο στάδιο της εφαρμογής τους.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία     29-10-2012   



«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΕΚΟΥΣΙΟΥ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ»

Στην τελική ευθεία για ένταξη στο Ε.Π. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εισέρχεται πλέον το έργο: «Παράλληλα έργα εκούσιου Αναδασμού Αγίου Δημητρίου» προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.
Η Μελέτη του αναδασμού του Αγ. Δημητρίου προϋπολογισμού 169.000 ευρώ εντάχθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και  χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Γ.Κ.Π.Σ (ΣΑΝΑ/3 Βοιωτίας). Ολοκληρώθηκε το 2009. Παράλληλα το 2009, από πρόγραμμα της Νομαρχίας  (Ίδιοι Πόροι) χρηματοδοτήθηκε η υδραυλική μελέτη του έργου, ύψους 130.000 ευρώ, ενώ ήδη είχε ενημερωθεί το Υπουργείο (έγγραφο Νομάρχη Βοιωτίας με αριθμ. 407/19.5.2008) για τα έργα προτεραιότητας προς ένταξη στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (συμπεριλαμβανομένου του έργου του Αγ. Δημητρίου).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα στη Λαμία, με κεντρικά θέματα την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης και του προϋπολογισμού του έτους 2013, καθώς και τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά σχετικά με τις διαρκείς διεκδικήσεις για την βελτίωση της θέσης της Περιφέρειας στο σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία 29-10-2012

                                                                             




Στη Λαμία, έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, όπου, μεταξύ πολλών θεμάτων και επίκαιρων ερωτήσεων, συζητήθηκαν :

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940




Αρ. Πρωτ. 11                                                    Κυριακή 28 Οκτώβριου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28η Οκτωβρίου 1940. Το έπος του ΄40  μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ο λαός μας βροντοφώναξε «ΟΧΙ» και αντιστάθηκε, όπως γνώριζε να το κάνει σε κάθε δύσκολη στιγμή της μακραίωνης ιστορίας του.
Το 1940 στην Ευρώπη : Η οικονομία της Γερμανίας, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο βρισκόταν σε μεγάλη κρίση. Την κρίση εκμεταλλεύεται ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος ιδρύει το Εθνικοσοσιαλιστικό ή Ναζιστικό κόμμα.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ...ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ-


                          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

             



Λαμία  26 -10-2012



Ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά στην ημερίδα: « Η Αγροτική Επιχειρηµατικότητα … ως τρόπος ζωής».

Στην ημερίδα «Η Αγροτική Επιχειρηµατικότητα … ως τρόπος ζωής», που πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς,. Την ημερίδα διοργάνωσε η  Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας,  σε  συνεργασία µε  τον  Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και τον ΕΛ.Γ.Ο. « ∆ΗΜΗΤΡΑ ».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία     26-10-2012


Την Κυριακή   28/10/2012  ο Περιφερειάρχης  Στερεάς  Ελλάδας                    κ. Κλέαρχος   Περγαντάς   θα  παραβρεθεί  στην  τελετή  εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Χαλκίδα. 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΡΙΕΖΩΤΗ



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  25-10-2012
  
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Αναπαλαίωση πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη στη Τοπική Κοινότητα Τριάδας του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων», συνολικού προϋπολογισμού 2.125.239,87 €.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




Αρ. Πρωτ. 10                                                    Πέμπτη 25 Οκτώβριου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν εισηγήσεως του Πολιτευτή Ευρυτανίας , Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρυτανίας και μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα, κατατέθηκε η ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του αρμόδιου βουλευτή και για θέματα Ευρυτανίας Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα την  

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΛΛΗΛΟΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ



Παρακολουθούμε εδώ και μήνες όλα όσα διαδραματίζονται στους δήμους της Ευρυτανίας και ιδιαίτερα στο δήμο Αγράφων, όπου έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως ανάμεσα στους συμβούλους της πλειοψηφίας. 
Παρακολουθώντας το σήριαλ των επιστολών και όλα όσα καταλογίζει ο ένας στον άλλον, διερωτάται κανείς τι ακριβώς συνέβη και άνθρωποι που για χρόνια διαχειρίζονταν από κοινού τις δημοτικές υποθέσεις, έχουν επιδοθεί σε αγώνα αλληλοεξόντωσης, με ζητήματα και αφορμές που κατά βάση δεν αφορούν τους δημότες τους. Αφήνεται η εντύπωση ότι ο Δήμος λειτουργεί με νομιμοφάνεια , ενώ στη ουσία λειτουργεί με αδιαφάνεια και έλλειψη νομιμότητας. 

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΜΑ-ΚΤΗΡΙΟ ''ΑΡΕΘΟΥΣΑ'' ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  24 -10-2012

  
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 9.426.920,00 €.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                               Λαμία  24 -10-2012
        

Την   Πέμπτη  25/10/2012  και ώρα  17:00, ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς,  θα  βρίσκεται στην Ιστιαία,  για την ημερίδα
« Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα … ως τρόπος ζωής.»,
που  διοργανώνει  η  Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας  σε  συνεργασία με  τον  Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και τον ΕΛ.Γ.Ο. « ΔΗΜΗΤΡΑ ».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Λαμία ,  23  Οκτωβρίου,  2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                 Αρ.πρωτ.: οικ.  615
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΆΡΘΡΟ 165 ΤΟΥ Ν.3852/2010                                        
.                                                                                    
                                                                                                                       


Συνεδρίαση 10η
          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  29 Οκτωβρίου  2012, ημέρα Δευτέρα  και           ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΜΕΧΡΙΣ………ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ!!!ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΤΡΟΦΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


    

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»

ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καρπενησίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου προέκυψε ένα ιδιαίτερα σοβαρό και συνάμα άξιο ,διερεύνησης θέμα με την εταιρεία που ανέλαβε τον πεστροφογεννητικό σταθμό Γαύρου.
Με αίτησή της η εταιρεία ζητούσε από το δήμο να γίνει διόρθωση του μισθωτηρίου συμβολαίου, το οποίο είχε υπογραφεί τον Απρίλιο με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν περιγραφεί λεπτομερώς οι εγκαταστάσεις του χώρου και ειδικότερα ο αριθμός των δεξαμενών. Σημαντική λεπτομέρεια η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης της εταιρείας στο δήμο την 10η Οκτωβρίου και μάλιστα μετά από αίτημα της παράταξής μας για εξέταση του συγκεκριμένου φακέλου.

Η ανάλγητη Δημοτική Αρχή Καρπενησίου επιβάλλει αυξήσεις κυρίως στα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν για το 2013 αντικειμενικά οι φτωχότεροι δημότες.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                            
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ                            
E-mail : bkarfis@otenet,gr                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια περίοδο κατά την οποία η πλειοψηφία των πολιτών τελεί στην κυριολεξία υπό οικονομική εξαθλίωση και οι Δήμοι της χώρας προσπαθούν να αντιτάξουν στην οικονομική κρίση ισοδύναμα μέτρα προς όφελος των δημοτών, η ανάλγητη Δημοτική Αρχή Καρπενησίου επιβάλλει αυξήσεις κυρίως στα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν για το 2013 αντικειμενικά οι φτωχότεροι δημότες. Η πρόσφατη κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. προβλέπει γενική αύξηση 5% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και μάλιστα επιβάλλει τα αυξημένα τέλη με άδικα και αναιτιολόγητα κριτήρια σε σχέση με τις κατηγορίες ωφελούμενων πολιτών από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία     22-10-2012
  



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε στην 23η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Οκτωβρίου 2012 στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 19 Οκτωβρίου 2012.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Αρ. Πρωτ.: 4104
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
----------------------------------------------
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
-----------------------------------------------------------------------------------

Την 28η Οκτωβρίου 2012 θα εορταστεί η ιστορική επέτειος του «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε η Ελλάδα, αρνούμενη να υποταχθεί στις επιταγές του Ιταλικού φασιστικού κράτους για παράδοση της χώρας.
Την ημέρα αυτή τιμούμε όλους εκείνους που ύψωσαν το ανάστημα τους και αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στο φασισμό και την υποδούλωση, προσέφεραν τη ζωή τους για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία και έκαναν ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλά για τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στον Ελεύθερο Κόσμο.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Αγράφων(Ν. 3852/2010) μετράει ήδη τις 2 μεγάλες απώλειες για την ποιότητα ζωής και ισόρροπης ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην Ευρυτανία.



Αρ. Πρωτ. 9                                                    Σάββατο 20 Οκτώβριου 2012




Ο Δήμος Αγράφων(Ν. 3852/2010)  μετράει ήδη τις 2 μεγάλες απώλειες για την ποιότητα ζωής και ισόρροπης ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην Ευρυτανία.
Τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και των Συγκυβερνητών Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη βάζουν λουκέτο βάσει και του Προεδρικού διατάγματος Υπ. Αριθμ. 110 το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Οκτωβρίου 2012 (Αρ. Φύλλου 193)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ Johannes Hahn

               
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                      Λαμία  19 - 10 - 2012
                                                          
                                       

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, κ. ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. JOHANNES HAHN.

Με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Johannes Hahn, συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβριου 2012, ο Περιφερειάρχης, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, σε κοινή προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας.

Ψηφοδέλτιο ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Δ.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ



Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΟΜΒΡΕΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΙΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΤΣΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΥΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΙΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ Johannes Hahn


        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                               Λαμία  17 - 10- 2012
      


Την Παρασκευή 19/10/2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς θα παρευρεθεί σε Συνάντηση  Εργασίας για το ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή  του Επιτρόπου κ. Johannes Hahn  αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική,  που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα   .

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δεν απεργούν και καταγγέλλουν τους συνδικαλιστές τους οι έμποροι του Καρπενησίου.(video)





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Επίθεση κατά των συνδικαλιστικών οργάνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καρπενησίου. Ο Παναγιώτης Καραγιάννης επισημαίνει στο STAR Κεντρικής Ελλάδας πως οι συνδικαλιστές διαφωνούν συμφωνώντας με την τρόϊκα της ελληνικής κυβέρνησης και κατεβάζουν τον κόσμο σε απεργίες.
Σε ότι αφορά την κινητοποίηση της Πέμπτης ο κύριος Καραγιάννης δηλώνει πως ο σύλλογος δεν συμμετέχει στην απεργία αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανένα μέλος να απεργήσει.



Δεν απεργούν και καταγγέλλουν τους συνδικαλιστές... από LAMIASTARGR

ΘΕΜΑ-ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ


            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                        Λαμία  15/10/2012


Θέμα: «Διεξαγωγή δύο (2) συναντήσεων εργασίας με θέμα  την διαμόρφωση της στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020».
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και από ώρα 09:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 9 – 11), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει την εναρκτήρια συνάντηση για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της Περιφερειακής Στρατηγικής Έρευνας & Καινοτομίας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.  
Η 1η συνάντηση αφορά στον συντονισμό για τη διαμόρφωση της ανωτέρω Στρατηγικής, των Περιφερειακών Αρχών, με συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών.
Παρόντες θα είναι οι μελετητές που έχουν οριστεί από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παροχή υποστήριξης στις Περιφέρειες σχετικά με τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3).
Συνοπτικά θα παρουσιαστούν, η μεθοδολογία, το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας, τα βήματα σχεδιασμού καθώς και ο συντονισμός  με την αντίστοιχη Περιφερειακή Στρατηγική.
Ακολούθως, στον ίδιο χώρο και ώρα 11:30 π.μ., θα γίνει 2η συνάντηση,  με συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων της Περιφέρειας σε θέματα ΕΤΑΚ (Παν/μιο-ΑΤΕΙ-Ερευνητικά Ιδρύματα-Επιμελητήρια-Επιχειρήσεις) .
Θέματα θα είναι, η ενημέρωση για τις βασικές έννοιες και ο ρόλος των ενδιαφερόμενων - εμπλεκομένων φορέων στη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
Θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση και τραπέζια εργασίας, όπου θα αναλυθεί η συμμετοχή και ο ρόλος των φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Στρατηγικής.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                               Λαμία  15 - 10- 2012
   

                                         



Την Τρίτη 16/10/2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ, θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, 16-18 Οκτωβρίου 2012.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Και με τη βούλα το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Δυναμική Παρουσία του Δήμου Αγράφων




Υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι την περασμένη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Νέα "παπαδιά" στη Λαμία - Τον σκότωσε μαζί με τον εραστή της!



- Φως στη δολοφονία του 45χρονου πατέρα δύο παιδιών
- Το παράνομο ζευγάρι φέρεται να έχει ομολογήσει
- Το φονικό έγινε ανήμερα των γενεθλίων της 42χρονης συζύγου
- Δεν έπεισε την αστυνομία το "σκηνικό ληστείας" που έστησαν οι δύο εραστές...

Φως στο άγριο φονικό της Λαμίας έριξε η αστυνομία. Η σύζυγος του 45χρονου μαζί με τον εραστή της φέρονται να σχεδίασαν και εκτέλεσαν τον άτυχο πατέρα 2 παιδιών ανήμερα των γενεθλίων της...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΕΣ


Ο.Ε.Σ
Κλεισθένους 17                                               Αθήνα 5-10-2012
 Τ.Κ. 105-52                                                    Αρ. Πρωτ.30/5-10-2012
Αθήνα                                                                        
                     
 Αγαπητοί Πρόεδροι
                                                            και Δ.Σ. των Ευρυτανικών Συλλόγων :

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.Σ.) ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του προέδρου της ‘’Αδελφότητητας Γρανιτσιωτών’’ κυρίου Γιώργου Μουρτζιάπη  στην Συνεδρίαση της 12η Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με τον εορτασμό των Ευρυτάνων Αγίων στην Αθήνα.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ --- ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 12 Οκτωβρίου 2012.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729


Την 24η Οκτωβρίου 2012, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το 1945 ο Χάρτης Ηνωμένων Εθνών, θα εορταστεί η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο εορτασμός αυτής της επετείου έχει ως σκοπό να αναδείξει τη σημασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης, ασφάλειας, δικαιοσύνης και φιλικής συνεργασίας ανάμεσα στα έθνη.