Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πρόλαβαν την επέκταση της φωτιάς σε δάσος στην Δομνίστα ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




Ένα πυκνό δάσος ελάτης απειλήθηκε το μεσημέρι από μεγάλη πυρκαγιά στην Μεσοκώμη ,  κοντά στην Δομνίστα. Την φωτιά είδαν κάτοικοι που ενημέρωσαν την ΠΥ Καρπενησίου. Άμεσα επενέβησαν 6 οχήματα της ΠΥ με 12 άνδρες ενώ ρίψεις επιχείρησαν 2 pzl. Eπί τόπου παραμένουν τα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 8 ανδρών της ΠΥ.
http://www.lamiastar.gr/

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ - ΨΗΦΙΣΜΑ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο


Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων της  χώρας,  συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου προσανατολίζεται η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την απόφαση του εκτάκτου Συνεδρίου.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ(ΕΣΠΑ)


 Λαμία 30 -08-2012
                          


                                         


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργο Γιαννούση

Άστραψε και βρόντηξε ο παπα-Σωτήρης στ' Άγραφα


ΕκτύπωσηE-mail
παπα-Σωτήρης Σαλαμάρας  15/08/2012    Κεραυνός εν αιθρία κατάληξε ο χαιρετισμός του ιερέα των Αγράφων παπα-Σωτήρη Σαλαμάρα, στο αντάμωμα των Αγραφιωτών στην κεντρική πλατεία του χωριού την Τετάρτη το βράδυ. Φανερά απογοητευμένος από την καθημερινότητα του χωριού, κυρίως μετά την αποχώρηση των καλοκαιρινών επισκεπτών,  φώναξε με το δικό του τρόπο, "θέλουμε γιατρό ... τα πράγματα είναι μαύρα και άραχνα ... τα όνειρα πεθαίνουν με τα γερόντια ... βγάλτε τις παρωπίδες ... μην ακούτε τους αυλοκόλακες"

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Αντιδήμαρχος Αγράφων


ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ   21/08/2012
                                                                                                          
                                                                                                                                              

                                                                                    
Ως  Αντιδήμαρχος   του  Δήμου  Αγράφων  και  μετά  από  μεγάλο  προβληματισμό θεωρώ  ότι  είναι  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  η  ενημέρωση  με  μοναδικό  σκοπό  την εξεύρεση  λύσης  για  την  σωστή  λειτουργία  του  Δήμου  Αγράφων.

-8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία 27 -08-2012


Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν  η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής και θέματα υλοποίησης σημαντικών έργων στην Στερεά Ελλάδα


Συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με την έγκριση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, και ειδικότερα :

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΕΡΓΩΝ ΟΑΣΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Λαμία24 -08-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                





                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο έργα ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων στο Δήμο  Δελφών , προϋπολογισμού   292.000   €.

O Κ. Μαρκόπουλος αναλαμβάνει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ευρυτανίας.



Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012


 



Με απόφαση του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνου Καμμένου, μετά από εισήγηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Μαρκόπουλου, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Μαρκόπουλος αναλαμβάνει από σήμερα 24 Αυγούστου 2012, την ευθύνη της βουλευτικής εκπροσώπησης και της εκλογικής περιφέρειας της Ευρυτανίας, όπου οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν εξέλεξαν εκπρόσωπό τους για το Κοινοβούλιο.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με τον τοπικό πολιτευτή Κωνσταντίνο Μπακόλα και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Κινήματος στην Ευρυτανία, θα προωθεί εντός και εκτός Βουλής, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού του έργου και όλα τα θέματα που θα αφορούν την Ευρυτανία.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Λαμία ,   23 Αυγούστου ,  2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΆΡΘΡΟ 165 ΤΟΥ Ν.3852/2010                                         
                                                                                            .                                                                                    
                                                                                                                       



Συνεδρίαση 8η

          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  27 Αυγούστου  2012, ημέρα Δευτέρα  και           ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση για το έργο «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, προϋπολογισμού 2.100.000 €.


                     

                                         




Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 22 Αυγούστου , τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 2.100.000 €.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ επέκτασης Γ. Ν. Καρπενησίου.


              Λαμία  21 -08-2012
                                           





                                         

Την Τετάρτη στις 22/08/2012 στο γραφείο του  Περιφερειάρχη,  στις 11:30 θα υπογραφούν  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του  αναδόχου  η  σύμβαση  κατασκευής  του  έργου :
-         Κτηριακές εγκαταστάσεις επέκτασης  Γ. Ν.  Καρπενησίου.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΕΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ




Ένα μείζον θέμα που θέσαμε επανειλημμένα από τον Μάρτη του 2011 για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου και η Δημοτική Αρχή το απέφευγε συστηματικά, είναι το εργοστάσιο νερού στην Αγία Τριάδα.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Επιστολή των Αγροτικών Ιατρών Ευρυτανίας προς τον κ. Ξαρχά



Με επιστολή τους προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, οι αγροτικοί ιατροί Ευρυτανίας κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν άμεσα στην επίλυσή τους.
Εκτός από το φλέγον ζήτημα που τους απασχολεί και είναι το οικονομικό, αναφέρονται με σκληρή γλώσσα και για τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και εκτός των άλλων απαιτούν να τους παραχωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει τη νομιμότητα της προτεινόμενης επιπρόσθετης περικοπής του ποσού των εφημεριών αγροτικών ιατρών και πολλά ακόμη.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΟΕΣ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, στη Σωτήρα Ανατ. Φραγκίστας, την περασμένη Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.  Στη φυσική του θέση, όπως πολλοί είπαν, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την ΟΕΣ και τον Δήμο Αγράφων.

Έκκληση επιστημόνων για παύση χρήσης αμιάντου Άμεση η απομάκρυνση του ΕΛΕΝΙΤ από τα κτήρια που υπάρχουν στο Δήμο Αγράφων


Έκκληση επιστημόνων για παύση χρήσης αμιάντου Άμεση η απομάκρυνση του ΕΛΕΝΙΤ από τα κτήρια που υπάρχουν στο Δήμο Αγράφων

Έκκληση για την απαγόρευση εξόρυξης, χρήσης και εξαγωγής όλων των μορφών του αμιάντου, σε παγκόσμιο επίπεδο, απηύθυναν την Τρίτη 150 διεθνείς οργανισμοί υγείας και επιστήμονες από 20 χώρες.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κεμπέκ να χορηγήσει δάνειο ύψους 58 εκατομμυρίων δολαρίων για την επαναλειτουργία των μεταλλείων αμιάντου Johns-Manville, με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή του ορυκτού για άλλα 20 χρόνια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                   Λαμία 9 Αυγούστου 2012
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΕΤΣΙΟΥ      



                                            

                                                                                                                                                          
     Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2012 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , του Δήμου Λαμιέων και του ΕΒΕ Φθιώτιδας ευρεία σύσκεψη για την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολης στη Στερεά Ελλάδα.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΝ 'ΟΡΕΣΙ | 11-12-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ



Το ΕΝ ΟΡΕΣΙ παντός καιρού! Σε περίπτωση βροχής, οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ




Έχει τεθεί κατ΄επανάληψη στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και ελήφθησαν αποφάσεις ψηφίσματα, τόσο το 2010 όσο και το 2011 τα οποία απευθύνθηκαν στον Βουλευτή του Νομού, στα Κόμματα αλλά και στην Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά μέχρι σήμερα υπήρξε αδιαφορία. Με το παρόν ψήφισμα μας απευθύνουμε εκ νέου (με την έννοια της συνέχειας της διοίκησης) αίτημα, που αφορά σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει κυριολεκτικά με την επιβίωση των κατοίκων της ορεινής Ευρυτανίας κατά την διάρκεια του Χειμώνα.  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ



Κατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



                                                                              Λαμία  6 Αυγούστου 2012


                                                                   
   

   Σας προσκαλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας (Αινιάνων 8 Λαμία) προκειμένου να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να διεκδικήσουμε την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα.
   Επειδή η τουριστική και οικονομική σημασία της διοργάνωσης του Ράλλυ για την περιοχή μας είναι τεράστια, η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μας την προηγούμενη εβδομάδα και ξανά η Δημοτική Αρχή έκανε το θαύμα της, για να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά επαφή με τον όρο «χρηστή διοίκηση» και να προκαλέσει τη νομιμότητα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον νόμο της αγοράς και είχαμε διαπιστώσει ότι οι εργολάβοι στήνουν δημοπρασίες, το γεγονός όμως της παρέμβασης αντιδημάρχου στην επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού με συνέπεια την αναβολή της δημοπρασίας, είναι πρωτάκουστο και πρωτοφανές .   
Την προηγούμενη Τετάρτη στα γραφεία του Δήμου Καρπενησίου και ενώ διεξαγόταν  δημοπρασία, λόγω προσέλευσης υποψηφίων αναδόχων εργολάβων πέραν του ενός,  ο συνήθης ύποπτος αντιδήμαρχος εγκαινιάζοντας και τα νέα κτίρια του Δήμου με συγκεκριμένες μεθόδους πελατειακών σχέσεων, ανέβαλε την δημοπρασία χωρίς να έχει ρόλο στην διαδικασία και αγνοώντας την επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο έργο  «καθαρισμός μονοπατιών» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, το οποίο ο Νο 1 αντιδήμαρχος μεθόδευσε να «πάει» σε γνωστό εργολάβο αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο αφού εμφανίστηκαν και άλλοι υποψήφιοι ανάδοχοι και αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια του, να αναβάλει την διαδικασία δημοπράτησης και να απειλήσει σχεδόν τους πάντες.
Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές αυτό γεγονός και καλούμε την δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά να αλλάξει συμπεριφορά γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Κύριε Δήμαρχε, οι πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι έχουν αναχθεί σε δημοτική δημοκρατική αρχή στο όνομα της δημοτικής σας πλειοψηφίας.



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για την πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτών του Δήμου Αγράφων , θα αναφερθώ στα πεπραγμένα του Δήμου μας μέσα από τις παρακάτω θεματικές ενότητες





1)ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Την 11/07/2012 υποβάλαμε ένσταση κατά της απόφασης 68/2012 του δημ. Συμβουλίου Αγράφων  με τίτλο «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού»  και άλλη ένσταση κατά της απόφασης 69/2012 με τίτλο «Αποδοχή και κατανομή χρηματοδοτήσεων» .

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ (ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ)Για τα αιολικά πάρκα των Αγράφων και των Βραγκιανών






Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο την απόρριψη των περιβαλλοντικών μελετών για την εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων στην επικράτεια του Δήμου Καρπενησίου , από την αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος και ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε στις 10/07/2012 και βεβαίως χάρηκα για το γεγονός . Η έκπληξη έχει να κάνει με τα κριτήρια που αιτιολογούν  το σκεπτικό της αρνητικής απόφασης της αρμόδιας επιτροπής , όπως ανακοινώθηκαν στον τύπο από τον περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής κ. Λ. Τσιτσάνη , τα οποία όπως φαίνεται  δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις όλων των περιοχών του νομού Ευρυτανίας και χρησιμοποιούνται όπου και όπως βολεύει . Τα κριτήρια είναι τα εξής σύμφωνα με την ανακοίνωση : α) το οδικό δίκτυο δεν επαρκεί για την μεταφορά ανεμογεννητριών και θα πρέπει να γίνουν διαπλατύνσεις από τα 4,5 μέτρα στα 12 μέτρα με αποτέλεσμα οι καταστροφές του περιβάλλοντος να είναι αρκετά μεγάλες, β) το έδαφος είναι βραχώδες με κίνδυνο να έχουμε σε μεγάλο βαθμό κατολισθήσεις , όπου επίσης η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι μεγάλη . γ) Το μεγάλο υψόμετρο  (1300 μέτρα – 1400 μέτρα ) είναι ακατάλληλο για την εγκατάσταση των πάρκων , παρ΄όλο που η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη από άποψη ανεμολογικών στοιχείων . δ) Η περιοχή είναι τουριστική και μια τέτοια παρέμβαση στο περιβάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στο φυσικό περιβάλλον που είναι ιδιαιτέρου κάλλους. Προβλήματα επίσης θα δημιουργηθούν στην  κτηνοτροφία και στις αγροικίες που βρίσκονται πλησίον της περιοχής.
Για τα αιολικά πάρκα των Αγράφων και των Βραγκιανών που πρόσφατα αποφάσισαν θετικά και ομόφωνα στην ίδια επιτροπη έλαβαν υπ’ όψην τους τα παραπάνω κριτήρια που χρησιμοποίησαν για την περιοχή του Καρπενησίου ή μήπως τα αγνόησαν και ποιους λόγους είχαν που τα αγνόησαν;
·         Οι δρόμοι στην περιοχή των Αγράφων και των Βραγκιανών δεν χρειάζονται διαπλατύνσεις στα 12 μέτρα από τα 3 – 4 που είναι τώρα ;
·         Το έδαφος δεν είναι εκεί βραχώδες και δεν θα έχουμε κίνδυνο κατολισθήσεων και καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον;
·         Το υψόμετρο σε αυτά τα σημεία ( Άγραφα- Βραγκιανά) , που είναι από 1700- 2000 μέτρα είναι χαμηλό ενώ στα άλλα του Καρπενησίου 1300-1400 μέτρα  είναι  μεγάλο;
·         Οι περιοχές αυτές των Αγράφων δεν είναι τουριστικές και δεν είναι ιδιαιτέρου κάλλους; Και οι παρεμβάσεις δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη και στο περιβάλλον;
·         Στην κτηνοτροφία και τις αγροικίες της περιοχής αυτής δε δημιουργούνται προβλήματα;
Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, ψηφίζουν και αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά περίπτωση και σύμφωνα με (άλλα) κριτήρια και όχι αυτά που επικαλούνται όπως αποδεικνύεται από την παραπάνω ανάλυση και την σύγκριση μεταξύ των δύο περιοχών της Ευρυτανίας , Καρπενησίου και Αγράφων.
·         Αλλιώς μετράει το υψόμετρο στα Άγραφα και διαφορετικά στο Καρπενήσι;
·         Άλλο είναι η διάνοιξη δρόμου 12 μέτρων στα Άγραφα και άλλο στο Καρπενήσι;
·         Άλλες οι κατολισθήσεις στα Άγραφα και η κτηνοτροφία και άλλες στο Καρπενήσι;
·         Άλλο το φυσικό περιβάλλον στα Άγραφα ( άχρηστο κατά την Επιτροπή) και άλλο στο Καρπενήσι  (χρήσιμο κατά την Επιτροπή)
·         Τουριστικές οι περιοχές κοντά στα χωριά του Καρπενησίου , αλλά οι περιοχές δίπλα στα χωριά των Αγράφων νεκροταφεία από παλιοσίδερα και τσιμέντα και βιομηχανικές ζώνες;
Όλα αυτά κυρίες και κύριοι της Επιτροπής και αξιότιμε κύριε Τσιτσάνη  (που είστε και Αγραφιώτης), να ξέρετε ότι προκαλούν : θλίψη , απορία , αγανάκτηση , οργή , αίσχος και αηδία.
Βεβαίως όπως αναφέρεται στον τύπο ο κύριος Τσιτσάνης έλαβε υπόψη του και  την «αρνητική άποψη του Δημάρχου Καρπενησίου κυρίου Μπακογιάννη»  και  εισηγήθηκε αρνητικά στην Επιτροπή και καλά έκανε.
Αναλόγως θα έλαβε υπ όψΙν του και τη θετική άποψη του κυρίου Τάτση για τα αιολικά πάρκα του Δήμου Αγράφων , αποφασίζοντας και εγκρίνοντας και παραβλέποντας την αξία των ιδίων κριτηρίων που θα έπρεπε να ισχύουν και εκεί και όχι μόνο στο Καρπενήσι.
Εδώ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά και κυρίως χατίρια δε χαλάμε …
·         Χατίρι του κυρίου Τάτση στα Άγραφα
·         Χατίρι του κυρίου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι
·         Κανένα καλό για την έρμη την Ευρυτανία από τα παιδιά της κύριε Τσιτσάνη….
Με εκτίμηση ,
Θεόδωρος Π. Μπαμπαλής

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η ληστεία…… της Αγροτικής



  
             Η παραχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας στον όμιλο της Πειραιώς του κ. Σάλλα, είναι μόνο η αρχή, η πρόγευση για το μεγάλο φαγοπότι, είναι το πρώτο μεγάλο δώρο της κυβέρνησης στην εγχώρια διαπλοκή και ακολουθούν τα επόμενα. Η Τράπεζα Πειραιώς  θα αποκτήσει άνευ ουσιαστικού τιμήματος την ΑΤΕ.  Η  πτωχευμένη τραπεζοκρατία, διαμοιράζει ερήμην  του λαού, τα ιμάτια της ελληνικής οικονομίας και του δημόσιου πλούτου.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΔΕΗ:Στείλανε σε 80χρονη που ζει μόνη της σε χωριό... λογαριασμό 657 ευρώ!!! ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ



Εγκεφαλικό πήγε να πάθει ηλικιωμένη σε χωριό στην Ευρυτανία όταν πήρε στα χέρια της τον λογαριασμό της ΔΕΗ όπου αναγράφοταν το ποσό των 657 ευρώ!! Εννοείται βεβαίως ότι ο λογαριασμός είναι  λάθος ....

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



 Κλέαρχος Περγαντάς  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
 « Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Eκπαιδευτικό Ίδρυμα»