Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

ΕΝ 'ΟΡΕΣΙ | 11-12-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΤο ΕΝ ΟΡΕΣΙ παντός καιρού! Σε περίπτωση βροχής, οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Έχει τεθεί κατ΄επανάληψη στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και ελήφθησαν αποφάσεις ψηφίσματα, τόσο το 2010 όσο και το 2011 τα οποία απευθύνθηκαν στον Βουλευτή του Νομού, στα Κόμματα αλλά και στην Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά μέχρι σήμερα υπήρξε αδιαφορία. Με το παρόν ψήφισμα μας απευθύνουμε εκ νέου (με την έννοια της συνέχειας της διοίκησης) αίτημα, που αφορά σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει κυριολεκτικά με την επιβίωση των κατοίκων της ορεινής Ευρυτανίας κατά την διάρκεια του Χειμώνα.  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣΚατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                                              Λαμία  6 Αυγούστου 2012


                                                                   
   

   Σας προσκαλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας (Αινιάνων 8 Λαμία) προκειμένου να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να διεκδικήσουμε την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα.
   Επειδή η τουριστική και οικονομική σημασία της διοργάνωσης του Ράλλυ για την περιοχή μας είναι τεράστια, η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μας την προηγούμενη εβδομάδα και ξανά η Δημοτική Αρχή έκανε το θαύμα της, για να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά επαφή με τον όρο «χρηστή διοίκηση» και να προκαλέσει τη νομιμότητα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον νόμο της αγοράς και είχαμε διαπιστώσει ότι οι εργολάβοι στήνουν δημοπρασίες, το γεγονός όμως της παρέμβασης αντιδημάρχου στην επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού με συνέπεια την αναβολή της δημοπρασίας, είναι πρωτάκουστο και πρωτοφανές .   
Την προηγούμενη Τετάρτη στα γραφεία του Δήμου Καρπενησίου και ενώ διεξαγόταν  δημοπρασία, λόγω προσέλευσης υποψηφίων αναδόχων εργολάβων πέραν του ενός,  ο συνήθης ύποπτος αντιδήμαρχος εγκαινιάζοντας και τα νέα κτίρια του Δήμου με συγκεκριμένες μεθόδους πελατειακών σχέσεων, ανέβαλε την δημοπρασία χωρίς να έχει ρόλο στην διαδικασία και αγνοώντας την επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο έργο  «καθαρισμός μονοπατιών» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, το οποίο ο Νο 1 αντιδήμαρχος μεθόδευσε να «πάει» σε γνωστό εργολάβο αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο αφού εμφανίστηκαν και άλλοι υποψήφιοι ανάδοχοι και αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια του, να αναβάλει την διαδικασία δημοπράτησης και να απειλήσει σχεδόν τους πάντες.
Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές αυτό γεγονός και καλούμε την δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά να αλλάξει συμπεριφορά γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Κύριε Δήμαρχε, οι πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι έχουν αναχθεί σε δημοτική δημοκρατική αρχή στο όνομα της δημοτικής σας πλειοψηφίας.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για την πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτών του Δήμου Αγράφων , θα αναφερθώ στα πεπραγμένα του Δήμου μας μέσα από τις παρακάτω θεματικές ενότητες

1)ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Την 11/07/2012 υποβάλαμε ένσταση κατά της απόφασης 68/2012 του δημ. Συμβουλίου Αγράφων  με τίτλο «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού»  και άλλη ένσταση κατά της απόφασης 69/2012 με τίτλο «Αποδοχή και κατανομή χρηματοδοτήσεων» .

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ (ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ)Για τα αιολικά πάρκα των Αγράφων και των Βραγκιανών


Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο την απόρριψη των περιβαλλοντικών μελετών για την εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων στην επικράτεια του Δήμου Καρπενησίου , από την αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος και ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε στις 10/07/2012 και βεβαίως χάρηκα για το γεγονός . Η έκπληξη έχει να κάνει με τα κριτήρια που αιτιολογούν  το σκεπτικό της αρνητικής απόφασης της αρμόδιας επιτροπής , όπως ανακοινώθηκαν στον τύπο από τον περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής κ. Λ. Τσιτσάνη , τα οποία όπως φαίνεται  δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις όλων των περιοχών του νομού Ευρυτανίας και χρησιμοποιούνται όπου και όπως βολεύει . Τα κριτήρια είναι τα εξής σύμφωνα με την ανακοίνωση : α) το οδικό δίκτυο δεν επαρκεί για την μεταφορά ανεμογεννητριών και θα πρέπει να γίνουν διαπλατύνσεις από τα 4,5 μέτρα στα 12 μέτρα με αποτέλεσμα οι καταστροφές του περιβάλλοντος να είναι αρκετά μεγάλες, β) το έδαφος είναι βραχώδες με κίνδυνο να έχουμε σε μεγάλο βαθμό κατολισθήσεις , όπου επίσης η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι μεγάλη . γ) Το μεγάλο υψόμετρο  (1300 μέτρα – 1400 μέτρα ) είναι ακατάλληλο για την εγκατάσταση των πάρκων , παρ΄όλο που η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη από άποψη ανεμολογικών στοιχείων . δ) Η περιοχή είναι τουριστική και μια τέτοια παρέμβαση στο περιβάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στο φυσικό περιβάλλον που είναι ιδιαιτέρου κάλλους. Προβλήματα επίσης θα δημιουργηθούν στην  κτηνοτροφία και στις αγροικίες που βρίσκονται πλησίον της περιοχής.
Για τα αιολικά πάρκα των Αγράφων και των Βραγκιανών που πρόσφατα αποφάσισαν θετικά και ομόφωνα στην ίδια επιτροπη έλαβαν υπ’ όψην τους τα παραπάνω κριτήρια που χρησιμοποίησαν για την περιοχή του Καρπενησίου ή μήπως τα αγνόησαν και ποιους λόγους είχαν που τα αγνόησαν;
·         Οι δρόμοι στην περιοχή των Αγράφων και των Βραγκιανών δεν χρειάζονται διαπλατύνσεις στα 12 μέτρα από τα 3 – 4 που είναι τώρα ;
·         Το έδαφος δεν είναι εκεί βραχώδες και δεν θα έχουμε κίνδυνο κατολισθήσεων και καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον;
·         Το υψόμετρο σε αυτά τα σημεία ( Άγραφα- Βραγκιανά) , που είναι από 1700- 2000 μέτρα είναι χαμηλό ενώ στα άλλα του Καρπενησίου 1300-1400 μέτρα  είναι  μεγάλο;
·         Οι περιοχές αυτές των Αγράφων δεν είναι τουριστικές και δεν είναι ιδιαιτέρου κάλλους; Και οι παρεμβάσεις δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη και στο περιβάλλον;
·         Στην κτηνοτροφία και τις αγροικίες της περιοχής αυτής δε δημιουργούνται προβλήματα;
Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, ψηφίζουν και αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά περίπτωση και σύμφωνα με (άλλα) κριτήρια και όχι αυτά που επικαλούνται όπως αποδεικνύεται από την παραπάνω ανάλυση και την σύγκριση μεταξύ των δύο περιοχών της Ευρυτανίας , Καρπενησίου και Αγράφων.
·         Αλλιώς μετράει το υψόμετρο στα Άγραφα και διαφορετικά στο Καρπενήσι;
·         Άλλο είναι η διάνοιξη δρόμου 12 μέτρων στα Άγραφα και άλλο στο Καρπενήσι;
·         Άλλες οι κατολισθήσεις στα Άγραφα και η κτηνοτροφία και άλλες στο Καρπενήσι;
·         Άλλο το φυσικό περιβάλλον στα Άγραφα ( άχρηστο κατά την Επιτροπή) και άλλο στο Καρπενήσι  (χρήσιμο κατά την Επιτροπή)
·         Τουριστικές οι περιοχές κοντά στα χωριά του Καρπενησίου , αλλά οι περιοχές δίπλα στα χωριά των Αγράφων νεκροταφεία από παλιοσίδερα και τσιμέντα και βιομηχανικές ζώνες;
Όλα αυτά κυρίες και κύριοι της Επιτροπής και αξιότιμε κύριε Τσιτσάνη  (που είστε και Αγραφιώτης), να ξέρετε ότι προκαλούν : θλίψη , απορία , αγανάκτηση , οργή , αίσχος και αηδία.
Βεβαίως όπως αναφέρεται στον τύπο ο κύριος Τσιτσάνης έλαβε υπόψη του και  την «αρνητική άποψη του Δημάρχου Καρπενησίου κυρίου Μπακογιάννη»  και  εισηγήθηκε αρνητικά στην Επιτροπή και καλά έκανε.
Αναλόγως θα έλαβε υπ όψΙν του και τη θετική άποψη του κυρίου Τάτση για τα αιολικά πάρκα του Δήμου Αγράφων , αποφασίζοντας και εγκρίνοντας και παραβλέποντας την αξία των ιδίων κριτηρίων που θα έπρεπε να ισχύουν και εκεί και όχι μόνο στο Καρπενήσι.
Εδώ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά και κυρίως χατίρια δε χαλάμε …
·         Χατίρι του κυρίου Τάτση στα Άγραφα
·         Χατίρι του κυρίου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι
·         Κανένα καλό για την έρμη την Ευρυτανία από τα παιδιά της κύριε Τσιτσάνη….
Με εκτίμηση ,
Θεόδωρος Π. Μπαμπαλής