Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ-ΘΕΜΑ -Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ                                         Την Πέμπτη 05/07/2012 και ώρα 11:30, στο Μουσείο των Δελφών ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς  θα αναφερθεί στην πορεία των έργων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας .

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012.
Ο ευρυτανικής καταγωγής Υπουργός, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καρπενησίου αλλά και ευρύτερα του νομού.

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο


Καρπενήσι, 3 Ιουλίου 2012


Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα, με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου στο 68ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”


Καρπενήσι, 3 Ιουλίου 2012Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι Ευρυτάνες της Αμερικής στο Δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρέθηκε στο Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνας από τις 29 Ιουνίου μέχρι και την 1 Ιουλίου 2012, προκειμένου να λάβει μέρος στο 68ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι” .
Ο Δήμαρχος ήταν ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου. Τόσο στην ομιλία του όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους Έλληνες ομογενείς ενημέρωσε για το έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο.
Επισήμανε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Δήμος Καρπενησίου κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, και να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Απαρίθμησε τα έργα υποδομής, τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τις συστηματικές προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για την ανάπτυξη του τουρισμού που κατά κοινή ομολογία αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας.  
Τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο Δήμος Καρπενησίου να αποτελέσει ένα Δήμο Πρότυπο για την Ελλάδα. Ένα Δήμο που κρατά τα παιδιά του στον τόπο τους, προσφέροντας ευκαιρίες και διεξόδους στους νέους ανθρώπους. Που δημιουργεί ισόρροπη ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου αλλά και σε όλα τα χωριά μας. Που προστατεύει και διαφυλάσσει το σημαντικότερο αγαθό και ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από το φυσικό περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος πρότεινε μάλιστα το επόμενο ή το μεθεπόμενο συνέδριο της Ένωσης να πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, προκειμένου οι Ευρυτάνες ομογενείς να έρθουν σε επαφή με την πατρίδα τους και να δουν από κοντά το έργο που συντελείται στον τόπο που αγαπάνε, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη τους στην Ευρυτανία, ειδικά  σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ο κ. Μπακογιάννης αποχαιρέτισε τις ΗΠΑ με τις καλύτερες των αναμνήσεων και με το αίσθημα ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν Ευρυτάνες που αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο τους και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί να προσφέρουν εμπράκτως τη βοήθειά τους.. 

168.600,00 ευρώ για τη Δημοτική Ενότητα Προυσού


Καρπενήσι, 3 Ιουλίου 2012Εντάχθηκε  το έργο “Δημιουργία χώρων άθλησης στη Δ.Ε Προυσού, Δήμου
Καρπενησίου” στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»
Πρόκειται για την κατασκευή 2 εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης ( μπάσκετ – βόλλεϋ ) στην Τοπική Κοινότητα Ασπροπύργου και Καστανέας της Δημοτικής Ενότητας Προυσού.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα βουνά για δεύτερη χρονιά!


Ο Δήμος Καρπενησίου και η Didi Music παρουσιάζουνΉρθε η ώρα να πάρουμε τα βουνά!
«EN ORESI» FESTIVAL
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
11, 12 & 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Με φόντο τη μαγική φύση του Καρπενησίου, το «En Oresi» festival, ένα φεστιβάλ με ..... ορεινό χαρακτήρα, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στις 11, 12 & 13 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.
«Εν Όρεσι» σημαίνει στα αρχαία Ελληνικά «στα βουνά» και σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι ακριβώς να αναδείξει το φυσικό πλούτο και τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται σε ορεινές περιοχές της Ελλάδος, όπως το Καρπενήσι και παράλληλα προσκαλεί τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, να συμμετέχουν σε μία μοναδική πολιτιστική γιορτή!
Ο χώρος του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές που εξασφαλίζουν την πετυχημένη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ το πυκνό ελατόδασος που το περιστοιχίζει θα αποτελέσει τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας για τους κατασκηνωτές του festival, αποδεικνύοντας ότι το Καρπενήσι είναι ιδανικός τόπος ξεκούρασης και διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου.
Το «En’ Oresi» festival, πραγματοποιείται με τη συνδρομή γνωστών ονομάτων της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Το πρόγραμμα εμφανίσεων των καλλιτεχνών φέτος διαμορφώνεται ανά ημέρα ως εξής:

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012
ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, είναι ένας από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς γεννήθηκε στο Δελβινάρι της Ηπείρου το 1934 και ασχολήθηκε με την τέχνη του κλαρίνου, που ήταν παράδοση στην οικογένειά του, από την ηλικία των 11 ετών. Στο κλαρίνο του αναστενάζει, δακρύζει, μοιρολογά, χαμογελά και χορεύει όλη η Ελλάδα.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παρέα με μια υπέροχη ομάδα έξι μουσικών, παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση “On the road” φέτος το καλοκαίρι! Μαζί του επίσης η Σαββέρια Μαργιολά, μια καινούργια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα. Το “On the road” (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα».

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μαζί, αυτό το καλοκαίρι!
Για περισσότερες από δυόμισι ώρες στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα που σχεδίασαν οι ίδιες, μας υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στα τοπία του ελληνικού τραγουδιού συνοδευόμενες από οκτώ μουσικούς. Από το “Όλα σε θυμίζουν” και το “Ζω” ως τα “Στερεότυπα” και το “Δι’ ευχών”, από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών ως τα τραγούδια που έγραψαν οι ίδιες. Δύο μεγάλες φωνές που ενώνονται σε μία. Τόσο απλά, τόσο πολύτιμα.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
12 ευρώ: Γενική είσοδος ανά ημέρα
Ταμείο: 15 ευρώ
30 ευρώ: Εισιτήριο τριημέρου με δωρεάν camping