Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Έντονη η αντίδραση στη Βουλή του Ηλία Καρανίκα για την αναβολή της συζήτησης για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρυτανία


Αθήνα, 3 Απριλίου 2012

Την έντονη δυσαρέσκειά του προς το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε στη Βουλή ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας για την δεύτερη σε σειρά αναβολή της ερώτησής του σχετικά με το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στον νομό Ευρυτανίας.
Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε και από το βήμα της Βουλής, κατά τη κατά τη συνεδρίαση της 2-4-2012 όταν ανακοινώθηκε από το προεδρείο η αναβολή της συζήτησης λόγω κωλύματος του Υπουργού.
Συγκεκριμένα, παίρνοντας το λόγο είπε τα εξής:
"Κύριε πρόεδρε θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ έντονα για την αναβολή. Είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνεται ότι δεν θα συζητηθεί η ερώτησή μου. Κατανοώ το να είναι απασχολημένος ο Υπουργός, δεν κατανοώ όμως -γιατί εγώ δεν ζήτησα να μου απαντήσει Υπουργός ή Αναπληρωτής Υπουργός ή Υφυπουργός- το κώλυμα του Υπουργού να απαντήσει εγγράφως στην απλή ερώτηση που έχω κάνει. Δεν θα πω πως είναι προσβλητική προς το ρόλο του Βουλευτή και τους θεσμούς του κοινοβουλίου, αλλά υποτιμητική είναι σίγουρα.
Ο τρόπος συμπεριφοράς των Υπουργών -μερικών Υπουργών, για να είμαστε ακριβείς- είναι όντως υποτιμητικός. Μιλάμε για το πετρέλαιο θέρμανσης και πρέπει να σας πω ότι εκπροσωπώ έναν τόπο, καθ’ ολοκληρίαν ορεινό. Εννέα μήνες το χρόνο έχουμε χειμώνα, ανάβουμε τζάκι στο τέλος Αυγούστου και δεν έχει ούτε καν φυσικό αέριο. Έχουμε παλιές οικοδομές, έχουμε τεράστια ανεργία, έχουμε κατά κεφαλήν εισόδημα στο 53% του μέσου όρου της Ευρώπης και επιπλέον έχουμε γηρασμένο πληθυσμό. Να μην αναφερθώ βέβαια στους ξενοδόχους που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και αυτοί βαπορίσια. Όφειλε ο Υπουργός να μου δώσει μια απάντηση. Την περιμένω, έστω και γραπτώς".
Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας
Ηλία Καρανίκα

Στο επικοινωνιακό πλάνο του Δημάρχου τα « τουριστικά» στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στο Καρπενήσι!!!


    

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»

ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

                                       Καρπενήσι  3/4/2012

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έχοντας εμπεδώσει  τις μεθόδους και τις πρακτικές της επικοινωνιακής τακτικής όπου εκφράζοντας θέσεις και απόψεις χωρίς καμία προοπτική ή  δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Φρόντισε να αφήσει τάχατες παράθυρο ανοιχτό στη προοπτική να φιλοξενήσει ο δήμος  Καρπενησίου ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών!!! Ηξερε ότι μια τέτοια δήλωση, θα του εξασφάλιζε πανελλήνια προβολή, τόσο χρήσιμη στα πολιτικά του σχέδια, παραγνωρίζοντας τις όποιες αρνητικές συνέπειες για την περιοχή.
Η πραγματικότητα γνωστή σε κάθε πολίτη που στοιχειωδώς σκέφτεται:
Τα στρατόπεδα – έμπνευση του κ. Χρυσοχοίδη δεν είναι τίποτα άλλο από μια παλαιάς κοπής προεκλογική φούσκα ώστε να ανακοπεί η δημοσκοπική άνοδος των ακροδεξιών ομάδων που διεκδικούν την είσοδό τους στην επόμενη βουλή.
Ως δήμος και περιοχή είναι γνωστό ότι δεν διαθέτουμε στρατόπεδο ούτε κάποια κτηριακή υποδομή ικανή έστω για να αποτελέσουμε πιθανό τόπο εφαρμογής της έμπνευσης του «αδιάβαστου» υπουργού, ούτε το κράτος μας διαθέτει την σοβαρότητα και την οργάνωση για να υποστηρίξει τέτοιες ιδιαίτερα απαιτητικές δράσεις.
Συνεπώς προς τι η σπουδή του κ. Μπακογιάννη;
Χωρίς καμιά συζήτηση στα πλαίσια του δήμου είναι λογικό να έχει την τοπική κοινωνία απέναντι, αλλά είπαμε μπροστά στα επικοινωνιακά κέρδη όλα αυτά είναι απλώς ….λεπτομέρειες.
Μήπως του ζητήθηκε να προστρέξει σε στήριξη του κ. υπουργού, εξοφλώντας υποχρεώσεις, στα πλαίσια της διακομματικής αλληλοεξυπηρέτησης αυτή τη δύσκολη εποχή για την ανεπαρκή και επικίνδυνη πολιτική τάξη;
Το μεταναστευτικό πρόβλημα αφέθηκε να γιγαντωθεί, από αυτούς που σήμερα τάχα επιζητούν τη λύση του, και πλέον απειλεί την κοινωνική συνοχή ενώ είναι βέβαιο ότι θα φέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ομάδες και αντιλήψεις που θεωρούσαμε ότι χάθηκαν με το τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Η αντιμετώπισή του πλέον απαιτεί ευρύτατη συνεργασία, συναίνεση και προπαντός λογική, στοιχεία που δεν διαθέτει το πολιτικό μας σύστημα σήμερα.
Συνεπώς αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου με κατανόηση και συμπάθεια αναγνωρίζοντας την αγωνία του για προβολή, αλλά δεν θα συμβάλλουμε σ’ αυτή.

  
                         Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
                                                      Οι δημοτικοί σύμβουλοι
                                    Ντίνος Μπομποτσιάρης
                                     Θανάσης Καραγιαννόπουλος