Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!Γαϊδούρι 5 ίππων μοντέλο 2005, σε αγγελία του ίντερνετ ! Πανελλαδική προβολή


http://vulpinews.blogspot.com


Μια αγγελία διαφορετική από τις άλλες σαρώνει στο διαδίκτυο σήμερα... Η αγγελία είναι αληθινή, καθώς δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και μηχανές!
Η ιντερνετική αγγελία για την πώληση ενός γαϊδάρου στην Ξάνθη, απασχόλησε τη δημοσιότητα έντονα.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Κύμης, προϋπολογισμού 8.979.000 €.




Λαμία 29-03-2012






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 8.979.000 €.

Απολογισμός Κουσουρνά


Tο προσεχές Σάββατο, στις 10 το πρωί,  στο Ροδίνι, θα πραγματοποιηθεί η  Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης «αλλάΖουμε τη Ρόδο». Θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων και η εκλογή Συντονιστικού οργάνου.
Ερωτηθείς ο Γ.Γ. του Δήμου Παύλος Τσίπρας αν είναι ικανοποιημένα τα στελέχη της παράταξης για το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, παραδέχθηκε ότι προβλήματα και αδυναμίες υπάρχουν, θα πρέπει να αξιολογηθούν και να γίνουν προσπάθειες για να επιλυθούν, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων του δήμου.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Tακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 22 θέματα!


                                                                   Λαμία  28 -03-2012

«Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στη δοκιμασία που υφίσταται η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και την πλήρη υποστήριξή μας στους εργαζόμενους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Εξασφαλίστηκε η συνέχεια της Λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας»



Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι με την απάντηση της υπ' αριθ. 2481/13-2-2012 αναφοράς του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, διασφαλίζεται η συνέχεια του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Ευρυτανία. Συγκεκριμένα στο κείμενο της αναλυτικής απάντησης αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε για την Ευρυτανία κρίνονται απαραίτητες και κατά συνέπεια η αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει την διατήρησή τους.
Το κείμενο της απαντητικής επιστολής με αριθ. 6152/9-3-2012, και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Γ. Κουτρουμάνη, έχει ως εξής:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Αγαπητή φίλη, φίλε
Η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή κρίση, ως αποτέλεσμα της καταστρεπτικής πολιτικής της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Η ζωή όλων  μας χειροτέρεψε δραματικά. Οι ολέθριες επιλογές των κυβερνώντων, η αδυναμία τους και η απροθυμία τους να διαπραγματευτούν οτιδήποτε, η εμμονή τους στη «λάθος συνταγή», επιδείνωσαν την ύφεση και εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος, καθιστώντας το μη βιώσιμο.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας


Συνεδρίαση 4η
                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούµε να προσέλθετε στην 4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου

Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγµατοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2012, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 11.30

π.µ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας

(Αινιάνων 8), µε τα ακόλουθα θέµατα της Ηµερήσιας Διάταξης:

ΡΟΥΜΕΛΗ: Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ


Του Γιάννη Χούτα*

Γίνεται σ’ όλους αισθητό ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Η δική μας γενιά παραδίδει στην επόμενη μια χρεοκοπημένη χώρα. Αντί για εθνική ανεξαρτησία και απεξάρτηση πήγαμε στην επιτήρηση. Η νέα γενιά θάναι η μοναδική γενιά στην ιστορία που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Υποψήφιοι στις εκλογές για τον ΣΕΣΟΑ


Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες εκλογές (συνολικά 34) της 1/4/2012 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Ο.Ε.Σ. σε πείσμα ορισμένων, οι οποίοι προεξοφλούσαν ότι θα κατατεθεί η σφραγίδα στο Πρωτοδικείο. Οι υποψηφιότητες αριθμητικά έχουν ως εξής: δεκαοκτώ (18) για το Δ.Σ., (εκλέγονται επτά) τέσσερις (4) για την Εξελεγκτική Επιτροπή (εκλέγονται τρεις) και δώδεκα (12) για αντιπρόσωποι στην ΟΕΣ (ο αριθμός που εκλέγονται, έχει σχέση με τον αριθμό των ψηφισάντων – πιθανόν πέντε ή έξι). Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στην ΟΕΣ κατατέθηκαν δεκαεπτά (17) υποψηφιότητες και εκλέχθηκαν δεκαπέντε (15). Αναλυτικά οι υποψήφιοι, με αναφορά στο χωριό καταγωγής τους:

Μια ομιλία δασκάλου για την 25η Μαρτίου,που λέει πολλά


Οµιλία Δασκάλου για την 25η Μαρτίου

-Αυτά τα λόγια απηύθυνα στους µαθητές µου, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Σκέφτηκα να σου µιλήσω για τον Καραϊσκάκη....

Αρχαιρεσίες


Ως απερχόμενος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας (www.sesoa.gr) καλώ τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την Κυριακή 1/4/2012, για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ΕΕ και αντιπροσώπων στην ΟΕΣ, σαν την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία έκφρασης, είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία, είτε με αποστολή της επιστολικής ψήφου.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. για την έκτακτη συνεδρίαση 21/03







(24/03/2012) Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 21/03/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ο.Ε.Σ. Καλτσούνη Κωνσταντίνου με μοναδικό θέμα την "ένσταση" του μέλους του Δ.Σ. Τσιαμάκη Βασιλείου και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και διευκρινήσεων επί της ένστασης τόσο από τον κ. Τσιαμάκη Βασίλειο, όσο και από τον κ. Πάνο Παύλο, ο κ. Τσιαμάκης ...

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ!


Αγαπητοί συνδημότες στις 17/03/2012κλήθηκα να ψηφίσω τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό για το Δήμο Αγράφων για το 2012. Το 2011 το τοπικό συμβούλιο Λιθοχωρίου.
Ζήτησε πάνω από είκοσι έργα για το χωριό μου και το σύνολο των έργων που ζητήθηκαν από όλα τα χωριά του δήμου ήταν τριακόσια εβδομήντα επτά αρχίζοντας από το χωριό μου που διαπίστωσα ότι δεν έγινε τίποτα και προς αποφυγήν λάθους ρώτησα πολλές φορές μέσα στο συμβούλιο πόσα έργα έκανε ο Δήμος το 2011;Δεν πήρα όμως καμία απάντηση τότε όμως αναγκάστηκα να τους πω ότι πρέπει να ντρέπονται ως Δημοτική αρχή γιατί αν δεν γνωρίζουν...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΘΙΣΒΗ-ΚΑΝΑΒΑΡΙ


Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Ξεκινάμε άμεσα την πλήρη κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 € από το ΕΣΠΑ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 22 Μαρτίου, την σύμβαση....

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ jessica

                                                           Λαμία 22-03-2012

. «Έχουμε μια καλή ευκαιρία, με νέες ιδέες και βιώσιμα σχέδια να αξιοποιήσουμε 40 εκ. € που διαθέτουμε από το Περιφερειακό μας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και κινητοποιώντας παράλληλα ιδιωτικά κεφάλαια να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες του JESSICA» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Jessica

«Επιβλαβής Οργανισμός στα Εσπεριδοειδή»





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία, 22 Μαρτίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής , ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός Citrus Tristeza Virus (ιός της Τριστέτσα) σε φυτά μανταρινιάς, της ποικιλίας Κλημεντίνης, στην Κόρινθο, σε φυτώριο με την επωνυμία Σαλλής Σωτ. του Κ. και με αριθμ. εγγραφής στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο150-09-023.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οργασμός έργων στο Δήμο της Ρόδου Νότιο Αιγαίο Οργασμός έργων στο Δήμο της Ρόδου



Επισκέψεις σε μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα (Τρίτη) ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών τους.

Ο δήμαρχος Ρόδου επισκέφτηκε το πρωί το Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών και είχε συνομιλία με το προσωπικό σε θέματα προμηθειών και διαγωνισμών.

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 21 -03-2012











Την Πέμπτη στις 22/03/2012 στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στις 13:00 θα υπογραφούν μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του αναδόχου η σύμβαση κατασκευής του έργου :
«Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιέων – Δομβραίνα (Κορύνη) – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας ) Β΄ φάση.»

«Η Θέση μας για το κλείσιμο της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας»


                                                                                                                   Λαμία 21 -03-2012
Ως Περιφερειάρχης, στήριζα, στηρίζω και θα στηρίζω την Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας, της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι διοικούντες αυτή, το γνωρίζουν καλά αυτό.
Σίγουρα η εξέλιξη αυτή και ως άνθρωπο και ως Περιφερειάρχη με έχει λυπήσει ιδιαίτερα και καταδικάζω απερίφραστα την ενέργεια της Τράπεζας της Ελλάδας, να προχωρήσει στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας....

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη


                                                                                                        Καρπενήσι, 20 Μαρτίου 2012

«Όχι στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας»
«Η αυθαίρετη αναστολή των αδειών σε τρεις ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, αποτελεί καίριο πλήγμα για την τοπική μας οικονομία.
Η τράπεζα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα και έχει κερδίσει επάξια, για περισσότερο από έναν αιώνα, την εμπιστοσύνη των καταθετών και των επενδυτών.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής


                                                                                                      Καρπενήσι, 20 Μαρτίου 2012


Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής, κλήθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάνης.
Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στις υποδομές, στον τομέα της ανάπτυξης, στον τουρισμό, το περιβάλλον, την παιδεία αλλά και την υγεία

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στα Οινόφυτα για τον Ασωπό


                                                          Λαμία  20 -03-2012
                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               

Στα Οινόφυτα παρευρέθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση της Περιφέρειας στο πλαίσιο της προώθησης δράσεων για την εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και ειδικότερα της «βιομηχανικής συμβίωσης». Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βοιωτίας και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, καθηγητές του ΕΜΠ, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς και παραγωγικοί φορείς της περιοχής.

«Κοινή επιστολή Καρανίκα – Παπαθανάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ανισότητες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»



Aθήνα, 20 Μαρτίου 2012

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των ενεργειών που έχουν ως στόχο την διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών για τους νομούς Ευρυτανίας και Φωκίδας, τόσο ο κ. Καρανίκας όσο και η Βουλευτής Φωκίδας κ. Αφροδίτη Παπαθανάση συνυπογράφουν Επιστολή προς εκπροσώπους φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με την υπαγωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον «Στόχο 2» του ΕΣΠΑ, με τον συνακόλουθο αποκλεισμό της από τον «Στόχο 1»....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, και ώρα 10.30 π.μ. στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος, στη Λαμία.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι η ενημέρωση για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας JESSICA (νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για επενδύσεις σε αστικές περιοχές).

Δημοτικό γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση: Πελατειακές εξυπηρετήσεις παλαιάς κοπής!!!

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Καρπενήσι 20/3/2012

Στη 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου στις 7-3-2012 , τέθηκε ως θέμα από την δημοτική αρχή η δημιουργία δημοτικού γραφείου ενημέρωσης για την απασχόληση, με εισηγητή τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Πέτρου....

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συνεδρίασε στις 15-03-2012 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στην Λαμία και ύστερα από συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα


             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) βιομηχανικής μονάδας παραγωγής αρτοπαρασκευασμάτων στο «Μαδαρό» Οινοφύτων.
• Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το έργο «Μετεγκατάσταση της μονάδας αποθήκευσης και εμπορίας σιδήρων και επεξεργασίας χαλύβδινων ρολών για παραγωγή λαμαρινών και σωλήνων, από Ασπρόπυργο στο «Βαθύ» του Δήμου Χαλκίδας.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αδερφούς Βρέκου οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Νομό Ευρυτανίας.


     Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, AGROTICA 2012, στην οποία συμμετείχε με κεντρικό περίπτερο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων και των αγροτικών της προϊόντων.
Η Έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη του κλάδου της στην Ν.Α. Ευρώπη και αποτελεί τόπο συνάντησης όχι μόνο των εκθετών της Ελλάδας αλλά και τριάντα άλλων χωρών με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό....

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Βουλευτή στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Αθανάσιο Γιαννόπουλο



                                               Kαρπενήσι 13/03/2012

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον Βουλευτή Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας κ .Αθανάσιο Γιαννόπουλο και από στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 .

11:00 Ομιλία του Βουλευτή στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε.

12:30 Διευρυμένη ΝΟ. Δ. Ε.

13:30 Συνέντευξη του Βουλευτή στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.


Ρόδος: Από τον Ιούλιο οι ιδιώτες στην Καθαριότητα


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για το διεθνή διαγωνισμό που θα αναθέσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτη του 35% του νησιού, και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις ή άλλες επιπλοκές στην διαδικασία, θα αναλάβει από το μήνα Ιούλιο. Αυτό τόνισε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες για την εικόνα της πόλης ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών, όπου και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την αλλαγή της εικόνας αυτής.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου η καταγραφή των βλαβών


Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα γίνεται πλέον η καταγραφή των βλαβών του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Ρόδου. H Επιτροπή Καταγραφής Μηχανογραφικού Εξοπλισμού, ολοκλήρωσε το έργο της και είναι πλέον σε θέση να παραδώσει στη δημοτική αρχή την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε ψηφιακή μορφή.

Από σήμερα Τετάρτη 14 Mαρτίου, όπως δήλωσε ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Τσίπρας, τίθεται σε εφαρμογή από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου...

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σημεία αιχμής της παρέμβασης Καρανίκα στην Επιτροπή Περιφερειών»

                                                         Αθήνα, 16 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η Λίμνη Κρεμαστών, η ένταξη της Ανατολικής πρόσβασης στο Ε.Σ.Π.Α. και οι αιματολογικές εξετάσεις σημεία αιχμής της παρέμβασης Καρανίκα στην Επιτροπή Περιφερειών»

Με επίκεντρο την Περιφερειακή Ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε χθες, 14 Μαρτίου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Eντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ πέντε νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ πέντε νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και αστικής ανάπλασης στην Εύβοια, συνολικού προϋπολογισμού 2.194.000 €.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι, προϋπολογισμού 25.000.000 €»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο «δρόμο» της υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Λαμία – Καρπενήσι, αφού στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός (άνοιγμα οικονομικών προσφορών) για την κατασκευή του τμήματος Καστρί – Μακρακώμη.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.000.000 € και χρηματοδοτείται από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών.

Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρυτανίας




Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρυτανίας, στην Αθήνα στις 11-03-2012, καθόσον όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

                                                                                                                                                                               
                                                                                                                       Λαμία 14 -03-2012


Στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρουσία των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος, δια βίου Μάθησης & Τουρισμού κ.κ. Καπελέρη, Μπακομήτρου και Μπέτσιου αντίστοιχα, καθώς και Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.....

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την προώθηση της «Βιομηχανικής Συμβίωσης»






Αξιότιμοι Κύριοι/Κυρίες,

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την προώθηση της Βιομηχανικής Συμβίωσης την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 και ώρα 14.30 στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Με τα γενόσημα οι Έλληνες θα ζουν 7 χρόνια λιγότερο

Μελέτες αναφέρουν ότι με την αθρόα εισαγωγή των φθηνών και ανεξέλεγκτων γενόσημων, οι Έλληνες θα ζουν λιγότερο και ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά 7% για να υπάρξει εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ ετησίως. Μια ώρα αρχύτερα θέλουν να ξαποστείλουν τους απόμαχους του μόχθου και της δουλειάς, τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και η τρόικα.

Μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής καταγγέλλουν ότι...

Ψάχνουν για φθηνό λάδι στο Καρπενήσι



Προσπάθεια να βρει λάδι σε χαμηλή τιμή και να το φέρει στην αγορά κάνει ο δήμος Καρπενησίου. Σύμφωνα με την υπεύθυνη, Σοφία Ζαλοκώστα, ήδη ξεκίνησαν επαφές με ελαιοπαραγωγούς από την Κρήτη. Όσο για το κίνημα της πατάτας,

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Kαθορίζονται οι διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά και συζήτησε θέματα προεκλογικής ετοιμασίας και ετοιμότητας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απέστειλε προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012







Η νηστεία της Σαρακοστής έχει ξεκινήσει και πολλοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μονοτονίας εξαιτίας του αποκλεισμού των ζωικών τροφίμων από τη διατροφή. Μια πολύ καλή λύση αποτελούν οι ευφάνταστες σαλάτες με συνδυασμούς τροφίμων που γεμίζουν τον οργανισμό με ενέργεια και ποικιλία θρεπτικών συστατικών.
Μερικά υλικά για το ντουλάπι και το ψυγείο σας:

Ελληνική πρωτιά στο άλμα εις ύψος


Χαμόγελα προκάλεσε, μέσα στη γενικά δυσάρεστη κατάσταση στην Ελλάδα, η πρωτιά που πέτυχε νωρίτερα με το άλμα του ο Δημήτρης Χονδροκούκης, στον τελικό του ύψους.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, συμμετείχε στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Το άλμα του έσπασε και το δικό του ατομικό ρεκόρ, πετυχαίνοντας τα 2,33 μ...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι


Μόνο άνοιξη δεν θυμίζει ο καιρός. Απο σήμερα μέχρι την Τρίτη, τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι: κρύο, ισχυροί βοριάδες,χιόνια και καταιγίδες.
Πιο συγκεκριμένα:

Νηστίσιμα φαγητά για τις περιόδους της νηστείας:



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Η κουζίνα, τα φαγητά και τα γλυκά στο Κεράσοβο ζυμώθηκαν και διαμορφώθηκαν ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και τις παραδόσεις του τόπου. Ο Κερασοβίτης διασκεδάζει τις χαρές, γλυκαίνει τις λύπες και ξαλαφρώνει από τα βάσανα και τις δυσκολίες της ζωής τρώγοντας και πίνοντας παρέα με συγγενείς και φίλους. Κάθε εκδήλωση της ζωής του είναι αδιάσπαστα δεμένη με το ελληνικό τραπέζι. Κάθε γιορτή και χαρά έχει τα δικά της εδέσματα. 

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

5 + 1 βήματα ομορφιάς για να είσαι σέξι χωρίς προσπάθεια


Ιδού τα 6 βήματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι σέξι και γοητευτική χωρίς να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο και χωρίς να δείχνεις "ψεύτικη" ! 

1. Η λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι απλά μια τάση των καιρών, είναι η απόλυτη ανάγκη, που έχει η πλειοψηφία των γυναικών. Μη χρησιμοποιείς λοιπόν μια απλή ενυδατική ή αντιρυτιδική κρέμα, αλλά επέλεξε ένα πρωτοποριακό προϊόν με πολλαπλά οφέλη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αφήνουν την ταυτότητά τους για λίγη… αμόλυβδη!



  • 0
     
 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αφήνουν την ταυτότητά τους για λίγη… αμόλυβδη!
Ταυτότητες, διπλώματα και άδειες ΙΧ, αφήνουν ως «ενέχυρο» σε πρατήρια υγρών καυσίμων προκειμένου να γεμίσουν το ντεπόζιτο του οχήματος τους, εκατοντάδες Έλληνες.
«Έχω άδεια αυτοκινήτου μέσα στο συρτάρι μου εδώ και 4 μήνες»  δήλωσε ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πλατεία Πυροσβεστείου στην Πάτρα.
«Μου την άφησε κάποιος που έβαλε βενζίνη λέγοντάς μου πως έχει ξεμείνει, πως θα πήγαινε να βγάλει μετρητά και θα επέστρεφε σε δέκα λεπτά» πρόσθεσε.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο 1,2 εκ. € για 2 έργα στο Δήμο Αγράφων 780.000 €




Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα η Λιβαδειά υποδέχτηκε στο χώρο συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους προσκεκλημένους στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας.

ΑΙΤΗΜΑ τοπικών Συλλόγων Καρπενησίου



πληρ. Ελ. Μπακογιάν νη                                                        
Ζηνοπούλου 31,36100                                                               
τηλ. 6976481190                                                                  
Καρπενήσι 5/3/12
                                                                                                                  
 ΠΡΟΣ
κ. Διοικητή Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας
κ. Υποδ/τή Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου
κοιν.κ. Βουλευτή Ευρυτανίας
κ.Περιφεριάρχη Στερεάς Ελλάδος
κ.Αντιπ/ρχη Στερεάς Ελλάδος
κ. Δήμαρχο Καρπενησίου

Άγιος Προκόπιος-Κεράσοβο 4-1 “Έπεσε” στη Β΄ το ιστορικό Κεράσοβο


Στην Β΄ Κατηγορία θα αγωνίζεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο το Κεράσοβο, μετά την ήττα που γνώρισε την περασμένη Κυριακή στην Παλαιοκατούνα από τον τοπικό Άγιο Προκόπιο με το βαρύ 4-1. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες μέρες της ιστορικής αυτής ομάδας,

Κάλεσμα Β.Καραμπά στους Συλλόγους της Ευρυτανιας



Κάλεσμα προς τους πολιτιστικούς Συλλόγους που εδρεύουν στην Αθήνα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Βασίλης Καραμπάς.
Σε επιστολές που έστειλε προς τους προέδρους αυτών των Συλλόγων μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Αγαπητέ Πρόεδρε,στο πλαίσιο της άμεσης επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, σας καλούμε εσάς ή εκπρόσωπό σας να παρευρεθείτε στην συζήτηση - ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας.
Οι ενημερωτικές αυτές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα".
Η συνάντηση θα γίνει αυτή την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΝΩΝ» (3η Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη).