Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

«Κανένα αγροτικό ιατρείο χωρίς γιατρό!»


Γιάννης Ραγκούσης: «Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθείται θα διατίθενται οπλίτες γιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία»

Ανακοινώνεται ότι ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας συνεχίζοντας τις προσπάθειες για εξασφάλιση βασικών παροχών Υγείας στις απομονωμένες περιοχές της Ευρυτανίας αλλά και ολόκληρης της χώρας γενικότερα, κατέθεσε την υπ' αριθμό 563/24-2-2012 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων των απομακρυσμένων περιοχών από γιατρούς που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
Η Ερώτηση συζητήθηκε στην συνεδρίασης της 5ης Μαρτίου της Ολομέλειας της Βουλής με τον κ. Καρανίκα και τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά θετικά, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη έτοιμο το προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα υλοποιηθεί η πρόταση του Ευρυτάνα Βουλευτή.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ-υλοποίησης έργων στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ


                                                                                                                   Λαμία  07 -03-2012

                                  
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ τεχνική σύσκεψη για την προώθηση της υλοποίησης έργων στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ, και εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση για ώριμα έργα.

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά με την ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 6 Μαρτίου, είχε ως συνέχεια τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, που έγινε σήμερα 7 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Προέδρου της ΠΕΔ, Δημάρχων της Περιφέρειας και εκπροσώπων των ΦΟΔΣΑ, καθώς και στελεχών του ΥΠΕΚΑ και τουΥπουργείου Εσωτερικών, και των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΠΠΕΡΑΑ και του Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Τελικός ανάδοχος για την παράκαμψη «Μάκρης-Μακρακώμης» και κηρύχθηκε ανάδοχος έργου με έκπτωση 12, 5%.Ανοίχθηκαν τελικά οι προσφορές του έργου παράκαμψη «Μάκρης-Μακρακώμης» και κηρύχθηκε ανάδοχος έργου με έκπτωση 12, 5%,σε ενημέρωση που είχαμε απο το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Η.Καρανίκα.
Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της προσπελασιμότητας του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 30.600.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών.