Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Στο «κίνημα της πατάτας» ο Δήμος Βύρωνα
Ο Δήμος μας προσχωρεί, σε συνεργασία με τους Δήμους Καισαριανής, Ηλιούπολης και Ζωγράφου, στο «κίνημα της πατάτας», σε μία ακόμα προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

Δίνει, λοιπόν, τη δυνατότητα στους κατοίκους και δημότες του να προμηθευτούν πατάτες κατευθείαν από τον παραγωγό, σε χαμηλή τιμή. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο παραγγελίας και να το καταθέσουν στην είσοδο του Δημαρχείου Βύρωνα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Αιτήσεις για την πρώτη παραγγελία γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Η τιμή είναι 6 ευρώ το τσουβάλι των 20 κιλών, δηλαδή 0,30 ευρώ το κιλό, ενώ εξετάζονται και άλλες προσφορές με στόχο την περαιτέρω μείωση της τιμής. Την πρώτη αυτή παραγγελία θα ακολουθήσουν και άλλες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθούν στην πρωτοβουλία και άλλα βασικά προϊόντα.

Mέτρα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στις ορεινές περιοχές της Ευρυτανίας ζητά ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας


Αθήνα, 5 Μαρτίου 2012
                                                                      
Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας ζητώντας την επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού φορολογίας των υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:
«Έχοντας υπόψη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία και την οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται η χώρα, θεωρούμε ότι το κόστος θέρμανσης που επωμίζεται η μέση ελληνική οικογένεια των ορεινών περιοχών έχει καταστεί εντελώς δυσβάστακτο...

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος: «Από την Ευρυτανία εφαρμόζεται πιλοτικά η αιμοληψία για εξετάσεις στα απομακρυσμένα χωριά»Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι κατά τη χθεσινή (29-2-2012) συζήτηση του Εφαρμοστικού νόμου αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο οποίος εξειδίκευσε τις ρυθμίσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος το οποίο σκοπεύει να ξεκινήσει από την Ευρυτανία.
Συγκεκριμένα...

Διατηρεί την οργανική και οικονομική του αυτοτέλεια το νοσοκομείο ΚαρπενησίουΣε έντονη κινητικότητα επιδόθηκε το διήμερο 21 & 22 Φεβρουαρίου 2012 ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, προκειμένου να εξαιρεθεί η οργανική ενοποίηση των νοσοκομείων Λαμίας – Καρπενησίου – Άμφισσας, από τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου με τίτλο  «Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τον ψηφισθέντα Νόμο "Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωσης της εθνικής οικονομίας", και άλλες διατάξεις» από το οποίο απορρέει ότι από 01 – 01 – 2013 θα λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση τα 82 συνδεδεμένα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Κλέαρχος Περγαντάς : «Χρηματοδοτούμε και αρχίζουμε τις διαδικασίες, αναβαθμίζοντας τις κυκλοφοριακές συνθήκες μεταξύ Φθιώτιδας και Εύβοιας»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  05 -03-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο «Κατασκευή οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, τμήμα από χ.θ. 8+120 έως χ.θ. 11+627» προϋπολογισμού 7.000.000 €.

Πρόκειται για μια σημαντική και επείγουσα παρέμβαση, δεδομένου ότι με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο δρόμος πρόσβασης από τον ΠΑΘΕ στο Πορθμείο. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για έναν οδικό άξονα μήκους περίπου 12 χλμ, εκ των οποίων τα 8 περίπου χλμ έχουν ήδη ολοκληρωθεί και με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν τα επόμενα 3,5 χλμ.

Ο Ευρυτάνας Διαμάντης Θεόδωρος επανεξελέγη στις πρώτες θέσεις από τό Συνέδριο του Συνδέσμου


Ο Ευρυτάνας Διαμάντης Θεόδωρος που γεννήθηκε στην Βούλπη Ευρυτανίας , Γ Γραμματέας και Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου επανεξελέγη στις πρώτες θέσεις  πλέον από τό Συνέδριο του Συνδέσμου.Ανω των 1000 ΜΕΛΩΝ από όλη την Ελλάδα   κατέκλυσαν τον χώρο του Συνεδρίου φανερώνοντας για πολλοστή φορά την δυναμική του Συνδέσμου
Από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου....

H καλύτερη μέρα της φετινής σεζόν για το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι

χιονοδρομικό Καρπενησίου

Η ηλιοφάνεια και η άπνοια αποτέλεσαν τις ιδανικότερες συνθήκες για τους εκατοντάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα που την Κυριακή το κατέκλεισαν.

Οι χιονοδρόμοι έκαναν ατέλειωτες βόλτες στις κατάλευκες πίστες του...

ΝΔ: Δικαίωση Σαμαρά και στην Ευρώπη!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 5-3-2012


Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου. Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο: