Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

"Έφαγαν" 21 αρνιά !


http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση ζωοκλοπής που είχε συμβεί χθες  νωρίς το πρωί, στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών αδερφών ηλικίας 25 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία.
Συγκεκριμένα οι δυο δράστες μετέβηκαν σε στάβλο 48χρονου ημεδαπού στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας όπου αφαίρεσαν  εικοσιένα αρνιά και ένα κατσίκι τα οποία φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν το όχημα των δραστών να κινείται στην Εθνική Οδό Αγρινίου - Αντιρρίου. Στη θέα των αστυνομικών οι δυο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και καταδιωκόμενοι από τους Αστυνομικούς εγκατέλειψαν το όχημα τους σε κοντινή απόσταση.
Μέσα στο αυτοκίνητο οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν είκοσι ένα αρνιά από τα οποία τα δυο ήταν νεκρά και ένα κατσίκι τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί από τον στάβλο του 48χρονου, ενώ δράστες της κλοπής ήταν οι δυο ημεδαποί.

Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της ζωοκλοπής, ενώ όλα τα ζώα αποδόθηκαν στο 48χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ημεδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Δέκα σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας των παράκτιων θαλάσσιων υδάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Λαμία  01 -03-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς σε εφαρμογή των προγραμματικών του δεσμεύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, θα υπογράψει, μετά τη χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσιών Ερευνών, με αντικείμενο την «παρακολούθηση της ποιότητας των παράκτιων θαλάσσιων υδάτων σε περιοχές με υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Η προγραμματική σύμβαση έρχεται να υλοποιήσει σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Μάϊο του 2011, με την οποία εγκρίθηκε το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες προκειμένου να εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο με επάρκεια και αποτελεσματικότητα θα οδηγήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων και πολιτικών, όχι μόνο απέναντι στις υδατοκαλλιέργειες, αλλά και απέναντι στην ευθύνη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Κύριος στόχος της προγραμματικής σύμβασης είναι η μελέτη της δομής του παράκτιου οικοσυστήματος για έναν πλήρη ετήσιο κύκλο δειγματοληψιών σε δέκα θαλάσσιες περιοχές με έντονη υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα με έμφαση σε φαινόμενα ευτροφισμού αλλά και εμφάνισης επιβλαβών ή/και τοξικών ειδών φυτοπλαγκτού, καθώς και η μελέτη των ρύπων( βαρέα μέταλλα, οργανικοί ρύποι) στο θαλασσινό νερό στο  ίζημα και σε οργανισμούς και η επίδραση τους στο οικοσύστημα. Η συλλογή και αξιολόγηση δεδομένων παραμέτρων της ποιότητας των παράκτιων θαλάσσιων οικοσυστημάτων για την τεκμηρίωση των «κρίσιμων» περιβαλλοντικών προβλημάτων και διαχειριστικών πολιτικών, υπό το πνεύμα των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και κυρίως της Οδηγίας – Πλαίσιο για τα Ύδατα.

Οι περιοχές που επιλέχθηκαν για την παρακολούθηση της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων  είναι: δύο (2) σταθμοί στον Μαλιακό κόλπο, ένας (1) στη θαλάσσια περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, ένας στη θαλάσσια περιοχή της Λάρυμνας, ένας (1) στον θαλάσσια περιοχή Αλιβερίου, ένας (1) στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Μαρμαρίου, ένας (1) στον Δίαυλο Ωρεών δύο και (2) στον Κοριθιακό κόλπο.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δημοσιοποιούνται από τις περιφερειακές αρχές και θα παρουσιαστούν σε ειδική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του κύκλου των μετρήσεων.

                  

Μάρτης και παράδοση


http://prassia-eyrytanias.blogspot.com


Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε.
Παντού στην Ελλάδα επικρατεί η συνήθεια να δένουμε στο αριστερό, ή και στα δύο χέρια λίγο πιο πάνω από τον καρπό, ένα βραχιολάκι από κόκκινη και λευκή κλωστή. Η κλωστή αυτή μπαίνει στην πρώτη Μαρτίου, και πέφτει από μόνη της, ή βγαίνει την τελευταία μέρα του Μαρτίου, από όπου και πήρε το όνομα «Μάρτης».
Για το Μάρτη κυκλοφορούν πολλές παροιμίες που έχου σχέση με τον καιρό.
Για να δούμε μερικές:
-Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει.
-Μη σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί και χάσεις την ημέρα.
-Ο Αύγουστος για τα πανιά κι ο Μάρτης για τα ξύλα.
-O Μάρτης ο κλαψόγελος.
-Κάλλιο Μάρτης καρβουνιάρης, παρά Μάρτης λιοπυριάρης.Ο Μάρτης ο πεντάγνωμος, εφτά φορές χιόνισεκαι πάλι το μετάνιωσε που δεν εξαναχιόνισε!
-Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης.
-Μάρτης κλαψής, θεριστής χαρούμενος.
-O Mάρτης το πρωί χιόνισε, κι ο γάιδαρος ψόφησε (από το κρύο). Το μεσημέρι βρώμισε (από τη ζέστη), και το βράδυ τον πήρε το ποτάμι (από τη βροχή).
Φώτο: Το Βασιλέσι Πρασιάς τον Μάρτη

1.2 εκ.ευρώ για έργα στην Ευρυτανία


 

Περιφερειακό Συμβούλιο:1,2 εκ ευρώ για την ασφαλτόστρωση Χρύσω – Αγ. Δημήτριος και κατασκευή δρόμου Νεοχώρι – Φτερόλακα
Στη Λιβαδειά έγινε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας : συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την απρόσκοπτη υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, για την κατασκευή σημαντικών
 έργων οδοποιίας και για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων.
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα η Λιβαδειά υποδέχτηκε στο χώρο συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους προσκεκλημένους στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας.