Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Β.Καραμπά για την κατάργηση ΟΕΚ-ΟΕΕ


 "Βαρύ πλήγμα στην οικονομία του τόπου μας"
"Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων "
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, κ. Βασίλειος Καραμπάς πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζομένους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και ενημερώθηκε από αυτούς αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση των δύο Οργανισμών.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
" Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ο οποίος λειτουργεί στην πόλη του Καρπενησίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δομές του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και η λειτουργία του όχι μόνο εξασφαλίζει την ύπαρξη θέσεων εργασίας στην πόλη μας αλλά παράλληλα εξυπηρετεί πάρα πολλές οικογένειες και κυρίως εργαζόμενες μητέρες. Η παύση της λειτουργίας του θα επιδεινώσει το ήδη αυξανόμενο πρόβλημα ανεργίας της περιοχής μας και θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία πολλών οικογενειών.
- Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον νομό Ευρυτανίας ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός και έχει επενδύσει την ύπαρξή του στην τουριστική ανάπτυξη.
Η κατάργηση όλων αυτών των προγραμμάτων θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στην οικονομία του τόπου μας, δεδομένου και των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
- Τo μνημόνιο δεν καταργεί απλώς τον ΟΕΚ, καταργεί συνολικά την πολιτική της παροχής στέγης σε ανθρώπους του μόχθου που δεν έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν με δικά τους μέσα τις οικογένειές τους σε ανθρώπινες συνθήκες.
- Καταργεί όλες τις ελπίδες για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς κατοικίας όλων εκείνων που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση και την προκοπή των παιδιών τους.
- Καταργεί για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της πατρίδας μας το όνειρο της απόκτησης ενός σπιτιού καθόσον η κατοικία, αυτό το κοινωνικό αγαθό, μαζί με την εργασία αποτελούν τις βάσεις και τα εφαλτήρια της εξέλιξης κάθε ανθρώπου, χαρακτηρίζεται με τρόπο απόλυτα παράλογο και εξωφρενικό «δαπάνη που δεν αποτελεί προτεραιότητα».

- Τέλος, η κατάργηση του ΟΕΚ αφήνει εκτεθειμένους όλους αυτούς τους δικαιούχους που πήραν σπίτι ή δάνειο και το ξεπληρώνουν με εξαιρετικά επωφελείς όρους, σε σχέση με το ισχύον στην αγορά καθεστώς. Τους αφήνει έρμαια στις διαθέσεις των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών, απειλεί το σπίτι τους και την ίδια τη ζωή τους.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και προτείνουμε προς την Κυβέρνηση:
• Την συγχώνευση των δύο οργανισμών (ΟΕΚ –ΟΕΕ) σε έναν νέο ενιαίο φορέα προκειμένου να εξασφαλισθεί οικονομία κλίμακας.
• Την μετάταξη των εργαζομένων στον νέο ενιαίο φορέα.
• Την μεταφορά των βρεφονηπιακών σταθμών του Υπουργείου Εργασίας στους κατά τόπους Δήμους, την μετάταξη του υπηρετούντος προσωπικού προς αυτούς και την εξασφάλιση των ανάλογων πoρων για τη λειτουργία τους.

Απόκριες στο ΚαρπενήσιΠέμπτη 23 & Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου 2012
Αίθουσα ΚΑΠΗ
Ώρα: 11:30 -20:00

Αποκριάτικο εργαστήρι
Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και καλλιτεχνικού χαρταετού για μικρούς και μεγάλους.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
Αίθουσα ΚΑΠΗ
Ώρα: 18:00

Έκθεση των μασκών και των χαρταετών που θα δημιουργήσουν οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι και βράβευση των καλύτερων δημιουργημάτων.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  2012
Κεντρική Πλατεία
Ώρα 16:00

Η αποκριάτικη παρέλαση μας, μεγαλύτερη από ποτέ! Οι καρναβαλιστές με πολύ φαντασία και δημιουργική διάθεση θα ξεκινήσουν από τη γέφυρα «Νεράιδα» και θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Οι καλύτερες παρουσίες (άρματα, ομάδες) θα βραβευθούν και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα βρεθεί στην πυρά.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  2012
Κεντρική Πλατεία
Ώρα 17:00

Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό street party, με τους Maraveyas Ilegál να γεμίζουν με τις μουσικές τους το κέντρο της πόλης. Ζεστό κρασί, τσίπουρο και ντόπιοι μεζέδες θα συνοδεύουν τη μουσική, δίνοντας σε όλους μπόλικη ενέργεια για χορό και αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  2012
Τοπική Κοινότητα Προυσού
Ώρα 21:00
Ο Σύλλογος απανταχού Προυσιωτών διοργανώνει αποκριάτικο χορό, στον Προυσό.

Καθαρά Δευτέρα  27 Φεβρουαρίου  2012
Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου
Ώρα:12:00

Ο Δήμος Καρπενησίου θα  προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή λαγάνα  και ντόπιο κρασί.
Θα απολαύσουμε το χορευτικό τμήμα του  Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε αποκριάτικους χορούς και τραγούδια  και στη συνέχεια
με την οικογένεια και τους φίλους μας θα γεμίσουμε τον ουρανό  της πόλης με πολύχρωμους χαρταετούς που θα προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Καρπενησίου.
Καθαρά Δευτέρα  27 Φεβρουαρίου  2012
Ώρα:12:00
Τοπική Κοινότητα Φουρνάς
Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Νέων Φουρνάς «Πήγασος» διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού «Κούλουμα» με τοπικά εδέσματα και φυσικά…… πολλούς χαρταετούς!

Καθαρά Δευτέρα  27 Φεβρουαρίου  2012
Ώρα:10:30
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει στην πλατεία του χωριού νηστίσιμο τραπέζι με φασολάδα, χαλβά, και άφθονο κρασί.
Για τους μικρούς φίλος αποκριάτικο γλέντι με κλόουν, μασκαράτες και χορευτικά.