Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο στη ΦουρνάΤα Διοικητικά Συμβούλια της Πανευρυτανικής Ένωσης και των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά, του Δήμου Καρπενησίου, που εδρεύουν στην Αθήνα, στη Λαμία και στο Φουρνά,
 αποφάσισαν ομόφωνα την πραγματοποίηση 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου κατά το τρίτο δεκαήμερο του μηνός Ιουλίου 2012 σε Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα.
Σκοπός του Συνεδρίου αυτού είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά (αρχαιολογία, ιστορία, παιδεία, λαϊκός πολιτισμός, οικονομία, κοινωνία, ανθρωπογεωγραφία, αρχιτεκτονικό περιβάλλον, καλλιτεχνική δημιουργία, πηγές - αρχεία, κ.ά.).
Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης έχοντας υπόψη ότι η επιτυχία ενός τόσου σημαντικού συνεδρίου εξαρτάται και από την καθολική συμπαράσταση και συμμετοχή ΟΛΩΝ των τοπικών φορέων, συγκάλεσε δύο κοινές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Φουρνά, Βράχας και Κλειτσού, που εδρεύουν στην Αθήνα και με εκπροσώπους των αντίστοιχων Συλλόγων, που εδρεύουν στη Λαμία.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6-2-2012 στην Αθήνα και συμμετείχαν μέλη του Δ. Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Φουρνά (κ.κ. Πέτρος Τσέλιος και Δημήτριος Τσέλιος), Κλειτσού (κ. Φώτης Κουλαρμάνης) και Βράχας (κ.κ. Ηλίας Ντζιώρας και Ιωάννης Μάγκας), ενώ έλαβε μέρος και η εκ Φουρνά κ. Κέλλυ Μπουρδάρα, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την συνάντηση αυτή αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η συνδιοργάνωση του Συνεδρίου, ο χρόνος (τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου), η πραγματοποίηση των συνεδριάσεων σε Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα και η εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης για την επικοινωνία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου, ώστε να συμμετάσχουν και οι φορείς αυτοί ως συνδιοργανωτές και να ορίσουν εκπροσώπους για τις διάφορες επιτροπές (οργανωτική, επιστημονική, γραμματεία).
Ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση στη Λαμία, όπου μετέβησαν στις 15-2-2012 τα μέλη του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης κ.κ. Κ. Παπαδόπουλος, Αθ. Σταμάτης, Ηλίας Λιάσκος και Β. Σιορόκος, και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εκεί Συλλόγων Φουρνά (κ. Χρήστος Μαρκαντώνης), Βράχας (κ.κ. Γεώργιος Χαλιάσος, Χαράλαμπος Τσέλος και Ιωάννης Γαλάνης) και Κλειτσού (κ. Γεώργιος Παναγιώτου,). Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ακόμη και οι κ.κ. Ηλίας Παπουτσόπουλος, τ. Δήμαρχος Φουρνά και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρπενησίου και Γιάννης Μάγκας, πολιτικός μηχανικός και εκπρόσωπος του Συλλόγου Βράχας (Αθήνας) καθώς, επίσης και η Δ/ντρια των Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας κ. Σοφία Βακιρζηδέλη και ο δημοσιογράφος – ιστορικός ερευνητής κ. Γιώργος Δημητρίου. Άπαντες συμφώνησαν ομόφωνα να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με καθοιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση και επιτυχία της κορυφαίας αυτής πολιτιστικής εκδήλωσης για τον τόπο μας, ορίζοντας και τους εκπροσώπους τους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην οργάνωση του Συνεδρίου αυτού συμμετέχει και ο λίαν δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Φουρνά με εκπρόσωπό του στην Οργανωτική Επιτροπή την κ. Γεωργία Γκαρίλα – Διαμαντή, Πρόεδρο του Συλλόγου και Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Καρπενησίου.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΟΥΡΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η Πανευρυτανική Ένωση και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φουρνά, Βράχας και Κλειτσού συνδιοργανώνουν, τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο στις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012, για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά, του Δήμου Καρπενησίου Ευρυτανίας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά (αρχαιολογία, ιστορία, παιδεία, λαϊκός πολιτισμός, οικονομία, κοινωνία, ανθρωπογεωγραφία, αρχιτεκτονικό περιβάλλον, καλλιτεχνική δημιουργία, πηγές - αρχεία, κ.ά.).
Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο παραπάνω συνέδριο παρακαλούνται να στείλουν το θέμα της εισήγησής τους μέχρι 30 Μαρτίου 2012 και σύντομη περίληψή της (έως 250 λέξεις) το αργότερο μέχρι 15 Μαϊου 2012, ταχυδρομικά στα Γραφεία της Πανευρυτανικής Ένωσης (Κλεισθένους 17, 4ος όροφος, 10552, Αθήνα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panevritanikienosi@gmail.com ή στα Φαξ: 2106920004 – 2103240001.
Η διαμονή, διατροφή και μετακίνηση των συνέδρων σε Φουρνά, Βράχα και Κλειτσό, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις, θα έχουν εξασφαλιστεί από τους συνδιοργανωτές.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τον τρόπο μετακίνησης και άλλες πληροφορίες θα σταλούν στους συμμετέχοντες εισηγητές εγκαίρως.

Η παρουσία και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων ερευνητών και μελετητών θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 20-02-2012Ποιος οδήγησε τη χώρα στην μοιραία αγκαλιά της τρόικας βρέ παλικάρια του ΠΑΣΟΚ..


Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά δεν θα σταματάμε να σας το θυμίζουμε το<<Λεφτά υπάρχουν>> το περίφημο αυτό σύνθημα θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας. Παράλληλα θα μείνει στην  ιστορία ως την μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Το αποτύπωμα του πολιτικού εγκλήματος σε βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων, δεν μπορεί να σβηστεί. Δεν χρειάζονται αναλύσεις. Οι θεωρίες συνωμοσίας μοιάζουν με παραμύθια μπροστά στην πραγματικότητα.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα απ την αρχή. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει πανηγυρικά στις εκλογές του 2009. Η Ελλάδα  τότε δ
εν είχε  κανένα ζήτημα δανεισμού, ούτε ιδιαίτερα υψηλών επιτοκίων από τις αγορές ούτε σε επίπεδο δημόσιας αναχρηματοδότησης του χρέους της, ούτε σε τραπεζικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Το επιτόκιο ομολόγων 1 έτους βρισκόταν στο 2,52% δηλαδή η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί απ' τις αγορές με επιτόκιο 2,52% για δώδεκα μήνες.Τα spreads ήταν γύρω στις 130-135 μονάδες. Ένα μήνα αργότερα όταν ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 θα ήταν διψήφιο, τα spreads έφτασαν στις 170 μονάδες. Στην συνέχεια ακλούθησαν οιδηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», που εκτόξευσαν την απόδοση των spreads σε επίπεδα συντελεσμένης χρεοκοπίας. Αργότερα, του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Σε λίγο διάστημα εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να αφηνιάσουν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανεισθεί πλέον από τις αγορές, εξαιτίας των απαγορευτικών επιτοκίων.

Σήμερα 2,5 χρόνια μετά η πολιτική Παπανδρέου ήταν τόσο επιτυχημένη που το επιτόκιο αυξήθηκε στο 343% ποσοστό στο οποίο επαγγελματίες αναλυτές και traders ορκίζονται ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα.
Το πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κα. Γεωργαντά  καταγγέλλει δημόσια «Μας ήρθε έτοιμο-μαγειρεμένο από τους Γερμανούς το έλλειμμα του 2009.  Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπακωσταντίνου μας παραπλάνησε. Μου είπε μη μιλάς εδώ δεν είναι Σύγκλητος. Τρύπια η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πάνω από ένα χρόνο έχουμε να συνεδριάσουμε. Μας προσέλαβαν όλους γιατί είμαστε ΠΑΣΟΚ».
Ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι από το Νοέμβριο του 2009 ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου ζήτησε «υπόγεια» να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εφόσον από το Νοέμβριο  του 2009 ήταν αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης τότε μήπως πράγματι εκεί εντάσσονταν οι δηλώσεις περί Τιτανικού και περί πιστολιού στο τραπέζι; Μήπως έγινε μία εσκεμμένη και ενσυνείδητη προσπάθεια να κατακρεουργηθεί η δημόσια εικόνα της χώρας;
Η κατασυκοφάντηση του ελληνικού λαού και της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας μέσω - δήθεν - αγανακτισμένων δηλώσεων τόσο του κ. Παπανδρέου όσο των βασικών στελεχών του, αποδεικνύεται πλέον πως είχαν στόχο την αποσταθεροποίηση, την αύξηση των spreads και την εκτίναξη των CDS και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους.
 Στις 10 Φεβρουάριου 2010 πραγματοποιείται η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα  με τον Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή της Ρωσικής Δούμας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ελευθεροτύπια αποκαλύπτει ότι η ρωσική πλευρά προσέφερε δάνειο στην Ελλάδα ύψους 25 δις. ευρώ. Σε συνέντευξη του στον Θανάση Αυγερινό, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής, λέει «Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδινε για αρχή 25 δις. ευρώ για να σωθεί η χώρα μας και ο πρώην Πρωθυπουργός του μιλούσε για οικολογία. Στις δηλώσεις εξερχόμενος δεν ανέφερε τίποτα για την οικονομική βοήθεια του ρώσου Πρωθυπουργού, περιορίστηκε στην πράσινη ανάπτυξη.  
Μήπως λοιπόν  ο Γ. Παπανδρέου με επιλογή του οδήγησε τη χώρα στην μοιραία αγκαλιά της τρόικας και την αιχμαλωσία των μνημονίων ?
Ένα μήνα μετά 23 Απριλίου 2010 με φόντο το Καστελόριζο ο πρώην Πρωθυπουργός με μια δραματική δήλωση «Ήταν ανάγκη εθνική και επιτακτική» μας ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ.
Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν.
Σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του προσπαθεί να εμφανιστεί ως ήρωας που έσωσε την χώρα, έλεος.....!

Το νέο κόμμα και η εντυπωσιακή ανοδός του μέσα σε λίγους μήνες!


Στα πλαίσια ενημέρωσης του κόσμου για το νέο πολιτικό κόμμα, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου , και Ευρυτάνας [γεννήθηκε στην Βούλπη Ευρυτανίας],Διαμάντης Θεόδωρος κατά την  περιοδεία που έκανε στα Τρίκαλα και την επόμενη στην Καρδίτσα και  σχεδόν σε όλη την Ελλάδα,η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή....
για ένα κόμμα που η εξαγγελία του έγινε μόλις την 21-11-2011,και ουσιαστικά η πορεία του άρχισε την 4-12-2011 με συγκέντρωση στην Πάτρα όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα ομιλιών ο κ  Διαμάντης.
 Ο κ Διαμάντης έδωσε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο TV10 των Τρικάλων.
Όπως μας δήλωσε αποκλειστικά στο vulpinews ο κ.Διαμάντης ,η εγγραφή μελών στο Σύνδεσμο είναι αθρόα. Σε όλη την Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί Περιφερειακές ,Νομαρχιακές και Τοπικές οργανώσεις ,η δυναμική παρουσία του κόσμου είναι εντυπωσιακή ,απόδειξη του ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα γυρίζουν την πλάτη  και όταν έλθει η ώρα με την ψήφο τους θα στείλουν στην λήθη το παρών σάπιο πολιτικό σύστημα.
Στο SITE του Συνδέσμου www.syndesmosee.gr ,ειναι αναρτημένα όλα όσα αφορούν τον Σύνδεσμο.Εκδηλώσεις ,οργάνωση ,πολιτικές θέσεις


Παρακάτω δημοσιεύουμε την συνέντευξη του κ Διαμάντη στο κανάλι TV10 των Τρικάλων και παράλληλα το ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥhttp://www.youtube.com/watch?v=rrztZU_Hv78&feature=player_embedded#!


ΟΡΑΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ως νέος αυθόρμητος πολιτικός σχηματισμός στην Πατρίδα μας προερχόμενος από γνήσιες πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις, έχει στόχο να παρέμβει δημοκρατικά στην πολιτική ζωή της Χώρας μας, με σκοπό:
 • Να ανασύρει την Πατρίδα από το γενικευμένο τέλμα και την παρακμή που την οδήγησαν οι ανάξιες και καταστρεπτικές πολιτικές δυνάμεις στην διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου και να αναστηλώσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
 • Να δημιουργήσει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ώστε ο Λαός μας να ξεπεράσει τα οπισθοδρομικά συμπλέγματα και γρήγορα να εισέλθει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ο αιώνα.
Οι επιδιώξεις του Συνδέσμου, που στο σύνολό τους αποτελούν καθολικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, είναι:
 • Η αναζήτηση και ο έλεγχος των υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση του μνημονίου. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι φόρτωσαν τα υπέρογκα δάνεια στις πλάτες της Πατρίδος. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων για τη διερεύνηση των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές. Δεν υπάρχει αύριο για τον Ελληνικό Λαό αν προηγουμένως δεν εκκαθαρίσει τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τους υπευθύνους.
 • Η ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Το δημόσιο χρέος θα ελεγχθεί. Θα πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε. Δεν θα υποκύψουμε στις τοκογλυφικές ορέξεις όσων κερδοσκόπων ορέγονται τη δημόσια περιουσία και τον ιδρώτα του Λαού μας σε τιμή ευκαιρίας υπό το πρόσχημα του ανεξέλεγκτου δημόσιου χρέους και με τη συνδρομή των εγχώριων πολιτικών εντολοδόχων τους. Η Πατρίδα μας ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτικά στην Ευρώπη. Η ίδια γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος προσανατολισμός για την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού και η θέση της είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Θέση όμως ισότιμη και όχι θέση του παρία και του αιώνιου οφειλέτη, με απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.
 • Αυστηρός έλεγχος στις κρατικές δαπάνες και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου. Με δίκαιο φορολογικό μηχανισμό η εθνική οικονομία θα μπορέσει να βρει την οδό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην ανάπτυξη. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Διότι το δημόσιο χρήμα έπεσε στα χέρια των ασυνείδητων διαπλεκόμενων αετονύχηδων και των πολιτικών λήσταρχων.
 • Ψήφιση νέου Συντάγματος. Ο Λαός έχει ανάγκη νέου, πραγματικά δημοκρατικού, Συντάγματος που δεν θα ευνοεί την κομματοκρατία και τη βουλευτοκρατία ως κύρια μέσα εξουσίας.
 • Εκπόνηση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας, της καταπολέμησης της ανεργίας και της αντιμετώπισης της δημογραφικής γήρανσης. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει η λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο δυναμικό και με σεβασμό στο περιβάλλον που θα συντελέσει στη δημιουργία παραγωγικού και πνευματικού πλούτου. Θα σταματήσει η αστυφιλία και ο δημοσιοϋπαλληλισμός, κύρια χαρακτηριστικά του θηριώδους τριτογενούς τομέα της Ελληνικής οικονομίας.
 • Εμπέδωση της ασφάλειας, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Σώματα Ασφαλείας με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Το προσωπικό τους θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αγάπης του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς τη αληθινή στήριξη της κοινωνίας. Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πλήττει τη Χώρα μας με διαστάσεις πλέον κοινωνικού φαινομένου. Προστασία της πληθυσμιακής σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύει με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προστασίας μας παρά ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Πατρίδα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και η αποφασιστική και δυναμική εξόντωση των διακινητών.
 • Αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας με το ανοιχτό σχολείο. Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Δεν θα απολέσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας παράδοσης, χάριν της αποχρωματισμένης παγκοσμιοποιήσεως. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με τα υπέρογκα ποσά. Αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συγχώνευση και κατάργηση ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
 • Δυναμική υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την παρουσία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη. Κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε υπάρχουν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι των απειλών. Χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η αναζήτηση και νέων συμμαχιών που θα στηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα. Οι απειλές είναι διαρκείς και τα Βαλκάνια ιστορικά υπήρξαν πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ξένων δυνάμεων. Καθορισμός της ΑΟΖ και άσκηση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.
 • Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοικήσεως. Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το Κράτος και οι λειτουργοί του θα ξαναβρούν την αξιοπιστία και την υπόληψή τους. Έλεγχος και αυστηρή παρακολούθηση σε κάθε τομέα του δημοσίου. Καμία συναλλαγή με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Σύγχρονος, μικρότερος και ευέλικτος κρατικός μηχανισμού που θα τον διακρίνει το ήθος των λειτουργών και το ύφος της επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο.
 • Αναδιοργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος της πολυνομίας. Πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γιατί θα μπορούσε η Ελληνική Δικαιοσύνη να είχε αποτελέσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και να είχε αποβεί γρανιτώδης θεσμός προστασίας του Λαού και του Έθνους.
Πιστεύουμε ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας οφείλει, μέσα στη γενικευμένη αποτυχία του και στα φοβερά αδιέξοδα που έφερε, να τερματίσει μόνο του το βίο του, με την αυτοκατάργηση και αυτοδιάλυση των πολιτικών κομμάτων. Θα είναι η έσχατη πατριωτική του πράξη και υπηρεσία του προς τον Ελληνικό Λαό ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας σήμερα. Αν δεν αντιληφθεί, βυθισμένο στην απολαβή των εξοργιστικών προνομίων του, την οργή που φουντώνει στα λαϊκά στρώματα και δεν το πράξει, θα υποστεί τις νομοτελειακές συνέπειες όταν έρθει η ώρα της κατάρρευσης. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αποτελεί τη νέα, σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον τόπο μας. Προσβλέποντας στην κοινωνική συνοχή, με νέο ήθος και ύφος είναι έτοιμος να αναλάβει το τιμόνι της Πατρίδος όταν ο Ελληνικός Λαός απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δημοκρατικά του εμπιστευθεί τις τύχες του και των παιδιών του.