Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Μπακογιάνννη προς Βενιζέλο, Κουτρουμάνο και Γιαννίτση για την επικείμενη κατάργηση της Εργατικής Εστίας


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση ο Κώστας Μπακογιάννης ζητά να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρπενησίου, δομή που ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και να αποκατασταθεί η ευρυθμία στη λειτουργία του.
Σας παραθέτουμε την επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζομένους του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρπενησίου, ενημερωθήκαμε ότι επίκειται η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, του οποίου μία σημαντική για την πόλη μας δομή είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. Η συγκεκριμένη δομή, εξυπηρετεί 32 βρεφονήπια, δύο δομές του Δήμου Καρπενησίου (σίτιση δικαιούχων των κοινωνικών προγραμμάτων( «Βοήθεια στο σπίτι» και «Γεύματα Αγάπης») ενώ απασχολεί 9 άτομα προσωπικό.
Το έργο του Β.Ν.Σ. έχει ύψιστη κοινωνική αξία για το Δήμο μας  προσφέροντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους ωφελουμένους του.
Συγκεκριμένα:
•Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν εξυπηρετούν βρέφη και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον Β.Ν.Σ. της Εργατικής Εστίας αποσυμφορείται η λειτουργία τους και δίνεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών στο Β.Ν.Σ..
•Ο Β.Ν.Σ. διαθέτει άριστη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή η οποία συμβάλλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα ωφελούμενα βρέφη και νήπια.
•Επιπλέον υποστηρίζονται, κατόπιν συμφώνου συνεργασίας με τον Ο.Ε.Ε., οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας «Βοήθεια στο σπίτι» και «Γεύματα Αγάπης» προετοιμάζοντας στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα τα γεύματα που παρέχονται στους δικαιούχους των παραπάνω δράσεων.
Με δεδομένο ότι είμαστε μια ορεινή, απομακρυσμένη περιοχή, με έντονο πρόβλημα ανεργίας θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αιτήσεις βρεφών και νηπίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς τους να εργαστούν αλλά και να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.
Για το λόγο αυτό, έχουμε την πρόθεση ως Δήμος Καρπενησίου να αναλάβουμε τις αρμοδιότητες για τη λειτουργία και διαχείριση του Β.Ν.Σ. με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων  και υλικοτεχνικών υποδομών του κτιρίου συνολικά στο Δήμο μας, ακολουθώντας έννομη διαδικασία  για το κράτος  και συμφέρουσα για την τοπική κοινωνία. 
Κλείνοντας, παρακαλούμε θερμά να μεριμνήσετε του θέματος που περιγράψαμε και να διερευνήσετε την ανωτέρω πρόταση, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρπενησίου και να αποκατασταθεί η ευρυθμία στη λειτουργία των δομών μας.
Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,
Κώστας Μπακογιάννηςhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com

«…Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Του Βασίλ. Κολημένου
Είναι μερικές στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό σύνολο (εάν βρισκόμαστε σε κάποια αιρετή θέση), που είναι δύσκολες, επίπονες, δυσάρεστες για κάποιους και το κυριότερο, σημαδεύουν το υπόλοιπο της ζωής τους για πάντα.
Σε μια τέτοια θέση βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι Έλληνες βουλευτές.
Δεν θα σταθώ στο πολιτικό δίλλημα, που δεν ήταν άλλο παρά ποιος θα πληρώσει τελικά την οικονομική κρίση. Ο εργαζόμενος λαός, οι μικροί έμποροι και οι επιτηδευματίες ή η αστική πλούσια τάξη και οι τραπεζίτες. Θα σταθώ στο πώς ένας πολιτικός καταπατάει τον όρκο που έδωσε να υπηρετεί την πατρίδα και το Σύνταγμα, πως πάει κόντρα στην συνείδησή του (αν υπάρχει) και πως υποτάσσεται στην κομματική γραμμή και πειθαρχία με αντάλλαγμα να είναι αρεστός στον αρχηγό και ξανά υποψήφιος.
Σ’ αυτό το πλαίσιο οι περισσότεροι βουλευτές του κοινοβουλίου μας πήραν «ελαφρά τη καρδία» απόφαση αρεστή στους δυνάστες μας και όχι στον λαό μας, μη εξαιρουμένου και του αγαπητού γιατρού Ηλία Καρανίκα που ο λαός της Ευρυτανίας με την ψήφο του τον τίμησε δις και τον έστειλε εκπρόσωπό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όμως δυστυχώς νομίζουμε ότι δεν εκτίμησε σωστά τα πράγματα και τις καταστάσεις και δεν είδε την οφθαλμοφανή δυσαναλογία υπέρ του όχι σε μεγάλο ποσοστό (χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκάλοπ – ψηφοφορία μιας μόνο ημέρας του Ευρυτανικού Παλμού που σε ποσοστό 80% οι Ευρυτάνες του έλεγαν όχι ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
Αγαπητέ κύριε Καρανίκα μην απογοητευτείς εάν οι συμπατριώτες μας σου πουν όχι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση…
Έπρεπε να μετρήσεις καλύτερα την άποψη της κοινωνίας και των συμπολιτών μας.
Έπρεπε να μην ξεχάσεις από πού ξεκίνησες γιατί εκεί σήμερα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ζουν άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν, δεν έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο να ζεσταθούν αυτοί και τα παιδιά τους. Με δυσκολία βρίσκουν χρήματα να αγοράσουν τα προς το ζην παρότι δεν είναι τεμπέληδες.       
Σε εσένα, αλλά και στους άλλους εκπροσώπους των δυναστών μας, αλλά και σε αυτούς που έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως και τώρα όψιμα υποστηρίζουν μνημόνια, PSI, SDS ή και εγώ δεν ξέρω τι, και μιλάω ξεκάθαρα για τους υποψηφίους της Ν.Δ., το μόνο που οφείλουμε είναι ένα απλό «ευχαριστώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ δεν είμαι φίλος», για να έχουμε τουλάχιστον ΕΜΕΙΣ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ. http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η προγραμματική σύμβαση για μέτρα αποκατάστασης του υδάτινου συστήματος του Ασωπού


Λαμία  15 - 02- 2012
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                             
                                         

……………………………………………………………………………………………………...


…………………………………………………………………………………………………….


Υπεγράφη σήμερα από τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά παρουσία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης η προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το πρόγραμμα «Χρώμιο στο υπόγειο υδάτινο σύστημα της λεκάνης του Ασωπού : Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης». Το αντικείμενο του προγράμματος είναι η διερεύνηση της παρουσίας του ολικού και εξασθενούς χρωμίου στους υπόγειους υδροφορείς της υδάτινης λεκάνης του Ασωπού ποταμού και διαμόρφωση προγράμματος μέτρων και αξιολόγηση τεχνολογιών απορρύπανσης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του υπόγειου νερού.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ , το Πολυτεχνείο Κρήτης, τρείς ιδιωτικούς φορείς και ο συντονιστής το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ και χρησμοδοτείται κατά 50% από την ΕΕ και το υπόλοιπο ιδία συμμετοχή των συνεργαζόμενων φορέων. Ο επιβλέπων του προγράμματος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Δανιήλ Μαμάης παρουσίασε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος τους βασικούς άξονες του προγράμματος και επεσήμανε την ιδιαίτερα σημαντική σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επιτυχή υλοποίηση του έργου.
O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς στην τοποθέτησή του τόνισε: Tο θέμα του Ασωπού είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας και γι΄αυτό το λόγο συμμετέχουμε σε μια ακόμη δράση, συνεργαζόμενοι με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Με συντονισμένες ενέργειες αναδείξαμε το θέμα του Ασωπού από το 2005 και λύσαμε το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής με καθαρό νερό .
Ο Κλέαρχος Περγαντάς για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και επεσήμανε ότι οι έλεγχοι και τα πορίσματα του ΕΦΕΤ (το μόνο πιστοποιημένο δημόσιο φορέα) βεβαιώνουν ότι αυτά είναι απολύτως ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Ανέδειξε επίσης και το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας κεντρικής μονάδας βιομηχανικών αποβλήτων που σε συνδυασμό  με χωρικές παρεμβάσεις θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα .


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Καρπενήσι   15/02/2012
                                                                                                  

Προς: MME


Στη σύνοδο των Προέδρων ΝΟΔΕ, που συγκάλεσε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στην Αθήνα, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Ευρυτανίας Δημήτρης Κολοκύθας και οι  Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Στερεάς Ελλάδας Βίβιαν Αργύρη Φθιώτιδας, Βασίλης Δεμερτζής Ευβοίας, Δημήτρης Καραμάνης Βοιωτίας και Κώστας Καπούρος Φωκίδας.[Χαρακτήρας επαναφοράς]
Στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του Κόμματος, ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με την ψήφιση του Δεύτερου Μνημονίου αλλά και τα όσα προηγήθηκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας και οδήγησαν στις διαγραφές βουλευτών.[Χαρακτήρας επαναφοράς]
Παρουσίασε επίσης τις προτεραιότητες ενόψει της προεκλογικής περιόδου, στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει. Προδιαγράφοντας τους στόχους ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι οι πάντες θα πρέπει να λειτουργήσουν με αποκλειστικό στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές.[Χαρακτήρας επαναφοράς]
Στη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, υποβλήθηκαν προτάσεις για καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του κομματικού μηχανισμού και δρομολογήθηκαν διαδικασίες, όπως οι ξεχωριστές συσκέψεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας των Προέδρων των ΝΟΔΕ ανά Περιφέρεια και οι περιοδείες του Προέδρου σε περιοχές της Ελλάδας.[Χαρακτήρας επαναφοράς]
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γραμματέας του Κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός και ο Γενικός Διευθυντής Θανάσης Σκορδάς.

Ο  Πρόεδρος   ΝΟ.Δ.Ε.                                              Ο Γ.ΓραμματέαςΚολοκύθας   Δημήτριος                                             Λαθύρης  Κων/νος