Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 - 18 – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΠΑΜ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 - 18 – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Η θεραπεία-σοκ που υφίστανται οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια μπαίνει στην επόμενη φάση της με τη συμφωνία της «εθελοντικής» ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Προηγήθηκε η δημιουργία του περίφημου Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου στο οποίο μεταβιβάζεται πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά όλη η αμύθητη περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Και όταν λέμε όλη η περιουσία εννοούμε τα πάντα: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π.
Το Ταμείο αυτό, που ας σημειωθεί δεν ανήκει στο δημόσιο και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί, στην ουσία να «σκοτώνει», ό,τι περιέρχεται σε αυτό.
Το Ελληνικό δημόσιο, ενώ παραιτείται από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία, παρόλα αυτά αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές ενώ τα έξοδα εξακολουθούν να βαρύνουν το κράτος.
Οι δανειστές έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών που περιέρχονται στην κυριότητα του Ταμείου με μια απλή απόφαση. Μπορούν δηλαδή άνετα να αυξήσουν τα τιμολόγια ρεύματος, νερού κλπ. χωρίς καμμία διαπραγμάτευση.
Μπορούν επίσης να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό κράτος να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.
Την πλήρη παράδοση της χώρας μας στους δανειστές έρχεται να ολοκληρώσει η συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.  Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:
•την αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 30 δις Ευρώ τουλάχιστον, επισφραγίζοντας τη μη διαχειρισιμότητα του και καθιστώντας την Ελλάδα για πάντα υποτελή στα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
•την υπαγωγή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους στο Αγγλικό δίκαιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και καθιστά ουσιαστικά αδύνατη κάθε επαναδιαπραγμάτευση.
•την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας με υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Υπατης Αρμοστείας.
•την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και χιλιάδων επιχειρήσεων και μικροεπενδυτών που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους σε κρατικά ομόλογα.
•νέα, σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.
•τη δέσμευση και της επόμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει την επαίσχυντη αυτή συμφωνία.
Για τους εργαζόμενους το νέο μνημόνιο θα σημαίνει:
•μαζικές απολύσεις
•την εξαφάνιση των συμβάσεων και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων
•την άγρια περικοπή των μισθών σε όλο το φάσμα της εργασίας
•την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους
•την εφαρμογή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών
•και συνεχείς φορολογικές επιδρομές
Μπροστά σ’αυτή την ανελέητη επέλαση κατά της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας, έχουμε εθνικό και ατομικό χρέος να αντισταθούμε.
Είμαστε πολλοί. Είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε ο Ελληνικός λαός.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Για τους παραπάνω λόγους:
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΣΤΙΣ 17 - 18 – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
για ενημέρωση και αντίσταση
κατά του ξεπουλήματος της πατρίδας μας και της οικογένειάς μας.

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν είχε γίνει καμία σοβαρή διαπραγμάτευση στο πρώτο μνημόνιο σύμφωνα με τις ομολογίες Βουλευτών και Υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
 
Καρπενήσι    13/02/2012
  
 
                                                                                                     Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
   
                           Τότε  που το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πει ΟΧΙ έλεγε ΝΑΙ
                           Τοτε  που το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να διαπραγματευτεί  έσκυβε το κεφάλι με αποτέλεσμα να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε.
    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δικαιώθηκε όταν είχε πει ότι είναι λάθος η συνταγή του πρώτου μνημονίου,να θυμούνται και αυτοί που το υπόγραψαν απλόχερα.
    Μετά την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων της νέας δανειακής σύμβασης η Νομαρχιακή  Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ του Ν.Ευρυτανίας θέλει να θέσει υπ΄όψη σας τα εξής:
   Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε το<<μη χείρον βέλτιστον>>, δηλαδή μια κατάσταση όχι πολύ θετική με το επιχείρημα ότι αποφεύγεται κάτι που θα μπορούσε να είναι εντελώς επιζήμιο (την   άτακτη  χρεωκοπία της Ελλάδας με όλες τις σοβαρές συνέπειες).
   Βέβαια κατ΄ομολογία άλλων πιθανόν να ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας (ο λύκος στην αντάρα χαίρεται).
   Διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές αρκεί να συνοδεύονται με επιχειρήματα και προτάσεις υλοποιήσιμες με σκοπό την έξοδο από την οικονομική κρίση και την ευημερία του ελληνικού λαού.
    Ο Αντώνης Σαμαράς στην δύσκολη αυτή κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα δεν τράπηκε σε φυγή (όπως έκανε ο ΛΑ.Ο.Σ) αντίθετα με την στάση του απέδειξε ότι είναι ένας σοβαρός ηγέτης και με σωστό χειρισμός απέτρεψε την χρεωκοπία της Ελλάδας.
    Η παρούσα κυβέρνηση έχει φέρει σε πέρας το (έργο)της και είναι αναγκαίο να διεξαχθούν το συντομότερο εκλογές είναι αίτημα του ελληνικού λαού. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για την πατρίδα μας.
 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΔΟΘΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 
 1.Η Ελλάδα πλέον και επίσημα, με Νόμο του Κοινοβουλίου και με την εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη πλειοψηφία, απεμπόλησε την Εθνική της Κυριαρχία, με όσα αυτό το γεγονός συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Με όπλο την «κομματική» πειθαρχία και τις απειλές για διαγραφές Βουλευτών, οι Πολιτικοί Αρχηγοί, αφού κατ επανάληψη παρέβησαν το Σύνταγμα παραγκωνίζοντας τη λαϊκή θέληση, με τη συνεργασία Βουλευτών που δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν τίμησαν την ψήφο του, κατάφεραν ότι ουδείς είχε καταφέρει μέχρι σήμερα, την ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε ξένα συμφέροντα.
Ο ΣΕΕ πιστός στις πολιτικές του θέσεις καταγγέλλει όλους τους συντελεστές αυτής της τραγωδίας και δεν αναγνωρίζει τις συμβάσεις που ψηφίστηκαν, κατόπιν πιέσεων, εκβιασμών υπαναχωρήσεων, συνδιαλλαγών, οπωσδήποτε όμως χωρίς την συμμετοχή του Λαού.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


 2.Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών την 12-2-2012, με αποτέλεσμα τραυματισμούς, πυρκαγιές, ζημιές, λεηλασίες, βανδαλισμούς.
Σε καμία περίπτωση η βία και η πάσης φύσεως εκτροπή αποτελούν διέξοδο, λύση, αποδοκιμασία, έκφραση αγανάκτησης. Τουναντίον αποπροσανατολίζουν τον λαό.

Ο ΣΕΕ όμως διερωτάται:

Ποιο ήταν τελικά το σχέδιο [δυνάμεις ,τοποθέτηση αυτών, εντολές αντίδρασης κτλ] που είχε εκπονηθεί από τους αρμόδιους για την συγκέντρωση - διαδήλωση, εν όψει μάλιστα και της αναμενόμενης αθρόας συμμετοχής ατόμων κάθε ηλικίας αλλά και ατόμων με προβλήματα υγείας;

Πότε επιτρέπεται η χρήση χημικών; Ποιος δίδει την εντολή ;
Αν έπρεπε η Πλατεία Συντάγματος να παραμείνει κενή, γιατί από την 15:00 ώρα αλλά και νωρίτερα, επιτρεπόταν η συγκέντρωση κόσμου και μάλιστα μέσα στον χώρο του Μνημείου, σε μικρή απόσταση από τους Εύζωνες;

Μήπως δεν υπήρχε σχέδιο για το που έπρεπε να συγκεντρωθεί το πλήθος;

Μήπως κάποιοι και ποιοι άραγε, όταν είδαν το μεγάλο σε όγκο πλήθος του κόσμου, πανικοβλήθηκαν και έδωσαν εντολή εκκένωσης;
Η εντολή εκκένωσης, διέτασσε χρήση δακρυγόνων;

ΓΙΑΤΙ;

Η λαϊκή διαμαρτυρία εξελισσόταν χωρίς προβλήματα.

Δεν γνώριζαν, οι εντολείς, ότι η αναίτια μαζική χρήση χημικών, θα έδιδε την αφορμή να δράσουν περιθωριακά άτομα αλλά θα εξήγειρε και τους ήσυχους πολίτες, δημιουργώντας πανικό, χωρίς δίαυλο διαφυγής;

Εμείς πιστεύουμε ότι το γνώριζαν και είχαν λάβει σχετικές εντολές από την πολιτική τους ηγεσία.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι το διάστημα για το οποίο ο Ελληνικός Λαός θα επιτρέψει ακόμη σε ανίκανους επαγγελματίες πολιτικούς όπως ο Χρήστος Παπουτσής, να του καθορίζουν το μέλλον.

Ευχόμαστε να είναι πολύ σύντομο και κάθε ένας από αυτούς να αξιολογηθεί όπως ακριβώς του αξίζει.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ