Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

H απάντηση Καραμπά στη κόντρα με τους χειριστές

"Το δικαίωμα της απεργίας, όπως και όλα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς, είναι απόλυτα σεβαστά από όλους μας και ουδέποτε διανοηθήκαμε να παρεμποδίσουμε την άσκησή τους, με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Είναι όμως αυτονόητο ότι είμαστε, πάνω από όλα, υποχρεωμένοι τόσο θεσμικά, όσο και νομικά, να προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, κυρίως δε την ανθρώπινη ζωή. Όπως άλλωστε γνωρίζουν τόσο οι απεργοί, όσο και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, όταν συγκρούονται δύο συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως στην προκειμένη περίπτωση το δικαίωμα της απεργίας και το δικαίωμα της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, υπερισχύει το υπέρτατο δικαίωμα της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και βάσει αυτού κινηθήκαμε.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ευρυτανία, αντιμετωπίζει έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία, σε συνδυασμό με την ιδιομορφία και την ιδιαιτερότητα της περιοχής, μπορεί να αποβούν και μοιραία για ανθρώπινες ζωές, ιδίως σε περιοχές που κατοικούνται μόνιμα από ευπαθείς ομάδες, όπως υπερήλικες, ασθενείς κ.λ.π.
Τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα αντιμετώπισε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας την 7/2/2010, την ημέρα της γενικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και τα οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι Ευρυτάνες, ιδιαίτερα του δυτικού τμήματος του Νομού, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά.

Τα καιρικά αυτά φαινόμενα έχουν να εμφανισθούν τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Είναι λογικό ότι όποιος δεν ζει στον Νομό δεν μπορεί να τα αντιληφθεί.
Μπροστά λοιπόν στους κινδύνους που προέκυψαν από τον ολικό αποκλεισμό του οδικού δικτύου, από τον οποίο κινδύνευαν και ανθρώπινες ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας και αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κατάσταση δεν επέτρεπε την παραμικρή καθυστέρηση, βρεθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη από τις συνθήκες, θέση, να ζητήσουμε την εφαρμογή του άρθρου 21 παρ. 1 Ν 1264/1982 όπως αυτό ισχύει μετά την αντικατάστασή του από την παρ. 1 του άρθρου 2 Ν 2224/1994 και να κληθεί το προσωπικό των χειριστών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και μόνο, για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Θέσαμε δε υπόψη του Δικαστηρίου όλα τα στοιχεία και από το ίδιο το Δικαστήριο, κρίθηκε ότι όντως υπήρχε άμεσος κίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.
Αφήνουμε στην κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη και στην κοινωνική του ευαισθησία να προβληματιστεί για το γεγονός ότι κανείς άλλος χειριστής – οδηγός σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν απήργησε.
Θεωρούμε ότι εκφράζουμε το σύνολο των πολιτών χωρίς καμία εξαίρεση.
Τέλος επειδή θεωρούμε ότι όλοι εξίσου οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τα αντεργατικά μέτρα, έχουμε δείξει με πολλαπλούς τρόπους την ευαισθησία μας προς τους εργαζόμενους – συνεργάτες μας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και του θεσμικού μας ρόλου".

Ημερίδα για τον Ασωπό Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : Τα αγροτικά προϊόντα της Βοιωτίας είναι ποιοτικά και ασφαλή για τη δημόσια υγεία


Λαμία  10 - 02- 2012
                                                  

                                               


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή 10/02 σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ και συμμετείχε η Περιφέρεια με θέμα «Ασωπός δύο χρόνια μετά – Πορεία υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης της περιβαλλοντικής κρίσης».
 Την έναρξη των διαδικασιών στην ημερίδα κήρυξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου και εισηγήθηκαν θέματα Γενικοί Γραμματείς και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Τανάγρας, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής του Ασωπού.
 Ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες της πρώην Νομαρχιακής διοίκησης Βοιωτίας και τώρα της Περιφέρειας για την ανάδειξη του προβλήματος και την δρομολόγηση λύσεων.
«Με συντονισμένες ενέργειες λύθηκε το πρόβλημα πόσιμου νερού στα Οινόφυτα από το 2008 και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας (Νεοχωράκι – Ελαιώνας) με έργα χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας τάξης μεγέθους 5 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ανάδειξε το θέμα της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και οι συστηματικοί έλεγχοι έδειξαν ότι όλα τα προϊόντα της περιοχής είναι απολύτως ασφαλή. Είναι επίσης γνωστό ότι με πόρους του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας γίνεται η αποκομιδή των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στην περιοχή της Μεσσαπίας» .
 Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέδειξε το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας Κεντρικής Μονάδας Βιομηχανικών Αποβλήτων έτσι ώστε σε συνδυασμό  με χωρικές παρεμβάσεις στην περιοχή (ΓΠΣ  Θήβας , Σχηματαρίου, Αυλίδας και ολοκλήρωση του ΓΠΣ Οινόφυτων – βιομηχανικά πάρκα ) να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.