Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Επιτακτική ανάγκη η ενοποίηση των Αγράφων Ιδού η Ρόδος ...για ανάπτυξη των Αγράφων ,με πράξεις και όχι παχιά λόγια

Πολλές φορές έχουμε τονίσει και παλεύουμε γι αυτό,την ανάγκη να ενωθεί οδικά η ευρύτερη περιοχή των Αγράφων.
Προς αυτήν τη κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η δημιουργία του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης με το βορειότερο άκρο ,το Βασιλέσι.
Με αυτή την σύνδεση θα ενωθούν τα Άγραφα και θα λιγοστέψει κατά πολύ η ώρα που θέλει κάποιος συμπατριώτης μας να κινηθεί απο τον Ασπροπόταμο  προς το Τρίδεντρο,τα Άγραφα,τα Επινιανά κ.α.Η ώρα αυτή σήμερα ξεπερνά τις 2,5 ώρες όταν για να φτάσεις στα Επινιανά πρέπει να κινηθείς μέσω ορεινής Καρδίτσας την ώρα που με την κατασκευή του δασικού αυτού δρόμου δεν θα ξεπερνάς τα 45 λεπτά.
Εδώ και χρόνια ακούγεται η κατασκευή του χωρίς ωστόσο να πάρει σάρκα και οστά.Οι Επινιανίτες είχαν προχωρήσει κάπως αφού είχαν έτοιμη την μελέτη για την μισή διαδρομή σχεδόν.
Προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται και η ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε (Κίνηση Πολιτων Πρασιάς) με συνεχής παρεμβάσεις σε Αντιπεριφέρεια,δήμο, Βουλευτή και Υπουργεία.
Την υλοποίηση του έργου την έχει αποκλειστικά το Δασαρχείο όπου θα γίνει η μελέτη και η κατασκευή
.Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Ηλίας Καρανίκας που μας έχει διαβεβαιώσει ότι 'εχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και κρούσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο μέσω του Δασαρχείου Ευρυτανίας.
Απο μεριά Καραμπά και Τάτση ρίχνουν το μπαλάκι στο Δασαρχείο .

Φυσικά,όπως σε ότι διεκδικούμε για την Δυτική Ευρυτανία,υπάρχουν αντιδράσεις απο τα γνωστά λόμπυ του Καρπενησίου .
Εδώ θα είμαστε όταν με το καλό γίνει αυτός ο δρόμος να μιλήσουμε με ονόματα και στοιχεία για το ποιος τελικά θέλει πραγματικά με πράξεις την ανάπτυξη των Αγράφων. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Ο Νίκος Λαθύρης νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας

Κρίσεις έγιναν πριν λίγες μέρες στην Πυροσβεστική Yπηρεσία.
Ο μέχρι πρότεινος Διοικητής Π.Υ Φθιώτιδας και Ευρυτάνας κ. Νίκος Λαθύρης προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα στην θέση του αποστρατευθέντος Υποστρατήγου Αθανάσιου Μπέη ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας έχει υπηρετήσει σε πολλές υπηρεσίες του Σώματος, όπως στο Α/Δ Τανάγρας, στην 1η ΕΜΑΚ ,στην Δ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας,Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και τελευταία στη Λαμία.
Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής που  έγινε στην Λάρισα προχθές ο Ευρυτάνας Περιφερειάρχης μίλησε για μεγάλη ευθύνη γιατί η περιφέρεια Θεσσαλίας που αναλαμβάνει παρουσιάζει αυξημένο δείκτη επικινδυνότητας, με σημαντικές ιδιαιτερότητες.
Μεταξύ άλλων τόνισε:"
" Σας δηλώνω ότι θα τηρήσω πιστά τους κανονισμούς και τους νόμους και το ίδιο θα απαιτήσω από τις διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα. Ωs διοικητής θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας, συμπαραστάτης και αρωγός και υπόσχομαι ότι θα διοικήσω διά του παραδείγματος, με δικαιοσύνη, μεγαλοψυχία, αμεροληψία και δίνοντας πρωταρχική σημασία στον παράγοντα άνθρωπο. Η υπευθυνότητα, η πειθαρχία, η συναδελφική αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός και η αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, είναι οι αρχές οι οποίες θα μας επιτρέψουν να πραγματώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα το έργο μας. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, γιατί διαδέχομαι ένα συνάδελφο με προσφορά στο πυροσβεστικό σώμα, τον εξαίρετο υποστράτηγο Αθανάσιο Μπέη, ο οποίος επιτέλεσε ένα σημαντικo και αξιέπαινο έργο".

Ο Αρχιπύραρχος  Νικόλαος Ι. Λαθύρης, γεννήθηκε το 1963 στο Παλαιοκάτουνο Ευρυτανίας, είναι έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών. Το 1985 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα  ενώ το 1990 αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως Ανθυποπυραγός.
Δείτε παρακάτω τις κρίσεις στην ΠΥ

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λαμία στις 20-01-2012 και αποφάσισε θετικά για τα παρακάτω θέματα:


           
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      Καρπενήσι, 20 Ιανουαρίου 2012.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
                                                                                                
                                                     ΠΡΟΣ:   - Μ.Μ.Ε.

                                                                        
                                                                                                                                           
                 

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από τη συζήτηση των θεμάτων από πλευράς του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λάμπρου Τσιτσάνη έγινε και πάλι λόγος για το χωροταξικό των απορριμμάτων.
Εδώ για να γνωρίζουν οι πολίτες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει την ευθύνη μόνο του σχεδιασμού.
Οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας έχουν την ευθύνη και δεσμευτήκαν, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.), να φέρουν ολοκληρωμένη πρόταση, σύντομα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης τόνισε για τακτικό και ουσιαστικό έλεγχο από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και των Μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης σε σχέση με την αυστηρή τήρηση των όρων προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ξεκινώντας από τη μονάδα αλουμινίου «PISCINE» (Άσπρα Σπίτια) Λάρκο (Λάρυμνα) κλπ.  
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) μονάδες οστρακοκαλλιέργειας στη θέση «Μπούκα Σπερχειού» του Δήμου Στυλίδας.
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) βιομηχανίας παραγωγής μπύρας στη θέση «ΒΡΥΣΕΣ» Δ.Κ. Βαθέως Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκίδας.
·         Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) «Αποθήκευση Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων» στη θέση «ΣΠΙΑΔΑ» στην Εθνική Οδό Λίμνης-Αιδηψού-Λίμνης Αγίας Άννας στο Νομό Εύβοιας.
·         Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 5,4 MW στη θέση «Χελώνα» του Δήμου Ορχομενού και Θηβαίων.
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου « Γραμμή Μεταφοράς (Γ.Μ.) 150 KV, ΜΑΝΤΟΥΔΙ-ΣΚΙΑΘΟΣ»
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,24659 MW στη θέση «ΜΠΟΥΡΝΕΡΙ» του Δήμου Θηβαίων.
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4633 MW στη θέση «ΜΠΑΛΗ» του Δήμου Τανάγρας.
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 5 MW στη θέση «ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ» του Δήμου Θηβαίων.
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 6,8908 MW στη θέση «ΧΑΡΑΙΝΤΙΝΗ» του Δήμου Θηβαίων.
Τέλος θετικό το γεγονός ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) άρχισε πλέον να στέλνει, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, χάρτες όπου θα φαίνονται τα σημεία τοποθέτησης των ανεμογεννητριών.

                                                                                     Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
                       

              Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης