Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16-01-2012  
                                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο σημείο μηδέν και τις διαπραγματεύσεις για το PSI να κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή, η νέα έρευνα της εταιρείας PublicIssue (Καθημερινή, 15/1) αναδεικνύει τη μεγάλη ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες και τη δυσαρέσκειά τους για τη κατεύθυνση της χώρας. Στο κλίμα αυτό, συνεχίζει να μειώνεται η εμπιστοσύνη στην αναγκαστική μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλει με τεράστια διαφορά ως το μόνο πρόσωπο που είναι κατάλληλο για τη θέση πρωθυπουργού, ενώ η ΝΔ, με ανοδική τάση, καταγράφεται πλέον με υπερδιπλάσια εκλογική επιρροή από το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες εμφανίζονται κατά 91% ανασφαλείς και κατά 85% δυσαρεστημένοι με το επίπεδο της ζωής τους, θεωρώντας παράλληλα κατά 87% ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, δέκα μονάδες ψηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 όταν οι αντίστοιχες απαντήσεις ήταν 77%. Αντίστοιχα, οι δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της μεταβατικής κυβέρνησης φτάνουν σήμερα στο 91%, ενώ η εμπιστοσύνη προσωπικά στον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση της οικονομίας μειώνεται στο 36% από 45% τον Νοέμβριο 2011 με την έλλειψη εμπιστοσύνης να αυξάνεται στο 62% από 35% τον Νοέμβριο 2011.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Αντώνης Σαμαράς προβάλει αδιαφιλονίκητα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας με πολύ μεγάλη διαφορά τις περισσότερες προτιμήσεις στο σχετικό ερώτημα: 20%, έναντι 7% του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υποσκελίζεται από την Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 5%, η Αλέκα Παπαρήγα με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 2% και ο Φώτης Κουβέλης με 1%. 
Την ίδια ώρα, η εκτίμηση που κάνει η εταιρεία για την εκλογική επιρροή της ΝΔ αυξάνεται στο 30,5% από 30% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2011) ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση για την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο 14% από 15,5% τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα η ΝΔ να υπερέχει πλέον με διαφορά 16,5 μονάδων, συγκεντρώνοντας άλλωστε υπερδιπλάσιο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ενισχύει σημαντικά τη Δημοκρατική Αριστερά η οποία συγκεντρώνει 13,5% και είναι ουσιαστικά το μόνο άλλο κόμμα, εκτός από τη ΝΔ, που αυξάνει την εκλογική επιρροή της. Με πτωτική τάση, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4% και Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%.

Θέλουν να κλείσουν και την 7η ΕΜΑΚ

Λαμία, 16 Ιανουαρίου  2012

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου
O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς με αφορμή την φημολογούμενη κατάργηση της                 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Λαμία, απέστειλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη                κ.Χρήστο Παπουτσή, στον Γεν.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδ.Μπούφη, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικούς Σώματος, στους Βουλευτές του Ν.Φθιώτιδας, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κλ.Περγαντά, στον Αντιπερειάρχη κ.Θωμά Στάϊκο, στον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κ. Ευγ.Τετριμίδα και τους Δημάρχους της περιοχής την παρακάτω επιστολή:
«  Με αφορμή, την φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Λαμία στο πλαίσιο πρότασης για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος από αρμόδια Επιτροπή του Σώματος, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω:
Τα 10 χρόνια παρουσίας της 7ης ΕΜΑΚ στη Λαμία, κέντρο της χώρας μας και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Υπηρεσία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή τόσο για την πολύπλευρη δράση της όσο και για την προσφορά της. Η 7η ΕΜΑΚ, καλύπτει το μεγαλύτερο χιλιομετρικά τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα πλέγμα δευτερευόντων οδών της Στερεάς Ελλάδας & της Εύβοιας, παράλληλα με ένα μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου με σήραγγες, γέφυρες  και απόκρημνες περιοχές διέλευσης του Σιδηροδρόμου. Στην περιοχή ευθύνης της, έχει ένα μεγάλο κομμάτι του ορεινού όγκου της Κεντρικής Ελλάδας, εκεί ανήκει ο Εθνικός Δρυμός Οίτης, η οροσειρά της Γκιώνας, ο Παρνασσός, ο Καλλίδρομος, τα Βαρδούσια το Βελούχι τα Άγραφα, ο ορεινός όγκος της Εύβοιας κ.α. και τα χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βελουχίου, καθώς και οι μονάδες εξόρυξης βωξίτη, ενώ καλύπτει και ένα μεγάλο μήκος υγρού στοιχείου (Σπερχειός, Γοργοπόταμος, Κηφισός, Μόρνος, Ασωπός, Αγραφιώτης, Καρπενησιώτης, δέλτα Σπερχειού κ.α.), σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει στρατηγικά σημεία, όπως η μεγαλύτερη Αποθήκη Υλικού Πολέμου του Στρατού στο Αυλάκι Στυλίδας και κομβικά σημεία ενέργειας, όπως ο αγωγός καυσίμων του Στρατού και ο αγωγός φυσικού αερίου ενώ καλύπτει, χημικά την ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας και την μεγαλύτερη ΒΙ.ΠΕ. της χώρας μας στα Οινόφυτα. Όπως αντιλαμβάνεστε, η 7η ΕΜΑΚ, έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος της περιοχής, και κάθε σκέψη ή πρόταση για κατάργηση ή απομάκρυνση της Υπηρεσίας από την Λαμία, μας βρίσκει αντίθετους, αφού με το έργο και την δράση της, έχει κατοχυρώσει τον κοινωνικό της ρόλο στην περιοχή μας, που την θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της».