Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Η δικαίωση της ΝΔ δια χειλέων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, η καλύτερη απάντηση στην αλαζονεία των πρόθυμων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΉ ΔΙΟΙΚΟΎΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ
NΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΝΟΜΟY   ΕΥΡΥΤΑΝΊΑΣ
Ζαχ.Παπαντωνίου  2
Τ.Κ.  36100    Καρπενήσι
Τηλ-Fax: 22370 25410

            
                                                                  
Καρπενήσι    09/01/2012Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική. Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων, όπως επαγγέλλονταν οι υπερασπιστές του μνημονίου ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΥ.ΣΗ. και ΛΑ.Ο.Σ., βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος .Τελικά συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή: Ο Αρμαγεδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής. Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλον επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Αποκηρύττουν, μετά βδελυγμίας, την μνημονιακή πολιτική, και χρεώνουν το «έγκλημα» αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Διότι όλοι τους ανεξαιρέτως ήσαν εξαρχής διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ του Μνημονίου σε όλες του τις φάσεις η δε πρόθυμοι συνοδοιπόροι ( ΔΥ.ΣΗ. και ΛΑ.Ο.Σ.) επιμένουν στο τραγικό τους λάθος. 
Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11 ομολόγησε λοιπόν ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν».
·                      Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.10 μας ξεκαθάριζε ότι ««Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία».
·                      Ο Α. Λοβέρδος στις 18.12.11 αναφωνεί: «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου».
·                      Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου: «Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου».
·                      Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.2011, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια».
·                      Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας».
·                      Ο Φ. Σαχινίδης στις 19.12.11 μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί ηαπόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».
·                     Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι». 
Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη και τους πρόθυμους από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Σε τοπικό επίπεδο η συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης των Ευρυτάνων Νεοδημοκράτων και γενικά της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας από την μέχρι πρότινος κορυφαίο στέλεχος της και εκλεκτό των Ευρυτάνων, συνιστά ασυγχώρητο παράπτωμα. Οι Ευρυτάνες έχουν και μνήμη και κρίση. Στις δύσκολες ιδιαίτερες στιγμές που περνάμε δεν πρόκειται να αποτελέσουν ιδιοκτησία κανενός, αλλά με ελεύθερη βούληση και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου θα επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους. Ως ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας εκφράζουμε την λύπη μας για την ακραία και αλαζονική συμπεριφορά πρώην κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ευχόμαστε Καλή Χρονιά, ψυχραιμία και ελεύθερη κρίση.
«Ανταλλαγή ευχών, η επέκταση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας και οι κινητές μονάδες αιμοληψίας στη Δυτική Ευρυτανία το περιεχόμενο της επίσκεψης του Ηλία Καρανίκα τα Θεοφάνεια στην Ευρυτανία»

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2011
Στην Ευρυτανία βρέθηκε τις ημέρες των Θεοφανείων ο Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, όπου και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.
Συγκεκριμένα ο κ. Καρανίκας έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος στους ηλικιωμένους και το προσωπικό του «Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας» ενώ παράλληλα συναντήθηκε  με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιώργο Αθανασιά. Η συζήτησή τους αφορούσε τόσο στα λειτουργικά προβλήματα όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ιδρύματος , και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο λειτουργίας της νέας πτέρυγας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η πρωτοβουλία της «Αδελφότητας Γρανιτσιωτών» και της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Ιδρύματος για ίδρυση παραρτήματος στη Δυτική Ευρυτανία, πρωτοβουλία που στηρίζει από την αρχή ο Βουλευτής. Οι ανάγκες στον τομέα της πρόνοιας είναι ιδιαίτερα αυξημένες στην περιοχή αυτή καθώς ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από ανήμπορους υπερήλικες. Σκοπός του παραρτήματος-νέου Ιδρύματος, όπως αναφέρεται και στην επιστολή της «Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας» προς τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας», θα είναι να «συγχρωτίζει και να περιθάλπει αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας απ’ όλη την Ελληνική επικράτεια, να δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης σε μια πλειάδα συμπατριωτών μας, και όχι μόνο, και να αποτελεί την αέναη αφορμή σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων να επισκέπτονται την Ευρυτανία». Στη συζήτηση αυτή   διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής Ευρυτανίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για τις καθιερωμένες ευχές όπου και είχε συνάντηση με τον Υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνο Ξαρχά, και με τον οποίο συζήτησε την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του για λειτουργία κινητής μονάδας αιματολογικών εξετάσεων, η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά από τη Δυτική Ευρυτανία. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι πρέπει να μεταβαίνουν στο Καρπενήσι για μια απλή εξέταση αίματος. Σύμφωνα με τη δέσμευση του Υποδιοικητή, η μονάδα θα είναι έτοιμη από τα μέσα Ιανουαρίου και πολύ σύντομα θα μεταβεί στην περιοχή για τις πρώτες αιμοληψίες.
Τέλος, την ημέρα των Θεοφανείων ο κ. Καρανίκας παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων που έγινε στο Κολυμβητήριο Καρπενησίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ. Νικολάου.

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Λαμία 9-1-2012

                                                                             


Με την υπ. αριθμ. 205/2011 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση.
Ολόκληρο το σχέδιο, που αποτελεί την πρώτη ενότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στη διεύθυνση : http://portal.stereahellas.gr

Τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις τους αναφορικά με το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να καταθέσουν οι θεσμικοί, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, καθώς και οι πολίτες και φορείς πολιτών, μέχρι την Δευτέρα 16/1/2012 στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Υψηλάντη 1, 35100 Λαμία, Fax : 2231351224 & e-mail : d.rapti@pste.gov.gr.  Για πληροφορίες και διευκρινήσεις : Α. Αντωνόπουλος, τηλ. 2261351225).